Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektív Jacob King (Steven Seagal) používa tvrdšie metódy, ale pri chytaní zločincov má vysokú úspešnosť. Práve zatkol Billyho Joea Hilla (Mark Collie), ktorý rád zabíja nožom. Spolu so svojím kolegom, detektívom Stormom Andersonom (Chris Thomas King), sa snažia chytiť sériového vraha, ktorého médiá nazvali Krvák a ktorý má na konte už niekoľko obetí. Vrah na svojich obetiach vždy zanecháva odkaz v podobe symbolu, ktorý v astrológii niečo znamená, a je mu jedno, či zabije ženu alebo muža. Jacob rozlúštil väčšinu symbolov, ale Krvák mu stále uniká. FBI poverí svoju agentku Frankie Millerovú (Holly Elissaová), aby Jacobovi a Stormovi pomohla s prípadom, ale Jacob k nej nie je veľmi zdvorilý. Agentka Millerová sa pýta Storma na zatknutie Billyho Joea Hilla, pretože sa sťažoval na neprimerané použitie donucovacích prostriedkov, Na základe tejto sťažnosti a odmietnutia svedka vypovedať je Billy Joe Hill prepustený z väzenia. Jakub správne tušil, že bude opäť zabíjať. Len neodhadol, že po pár minútach na slobode zabije troch ľudí. Jacob si zo správ od Krváka poskladá vetu, ktorá mu nedáva zmysel, a ide do knižnice v domnení, že je to úryvok z nejakej poézie. Knihovníčka prezradí Jacobovi, že je to text piesne skupiny, ktorá pravidelne hrá v malom klube. Jacob tam ide a od čašníčky sa dozvie, že text napísal Lazerus. Čašníčka mu ukáže Lazerusa (Michael Filipowich), ktorý sa dá na útek. Jacob ho prenasleduje, ale Lazerus utečie. Nechal však za sebou peňaženku a retiazku a z jeho vodičského preukazu sa Jacob dozvedel, že Lazerus Jones bol odsúdený za znásilnenie a polícia ho hľadá za porušenie podmienky. Jacobov predpoklad, že v laboratóriu nájdu na náhrdelníku DNA prostitútky Jessicy a Lazerusa Jonesa, sa potvrdí. Jacob sa spolu s agentkou Millerovou vyberie na Lazerusovu poslednú známu adresu, kde nájdu ďalšiu obeť. Jacob dešifruje posledný odkaz a vie, že Lazerus chce zabíjať v bare Smädná duša. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (112)

Bauer 

všetky recenzie používateľa

Aby jste porozuměli mému nasledujícímu komentáři, tak Vás musím seznámit s pár novými slovy. Jedná se o tulo kár, což znamená tlusťoch. A další slovo je pupo a to je pořádné břicho a nebo jak se tak lidově říká "pivní vana". A teď přejdeme k samotnému filmu. Kód smrti je na Seagala docela slušný film a taky skvělá zábava. V několika momentech jsem měl pocit, že jde o komedii. Hned v prvních 5 minutách jsem se začal smát nahlas. To jak Seagal dal chlápkovi v bytě ránu a chlap odletěl 5 metrů na zeď, tak to mně pobavilo velice. Další vtipná scéna by se dala nazvat ubití k smrti dětskou panenkou. Některé akční scény byli nesmyslně dlouhé. Rvačka v baru! Snad pět minut dokazoval Seagal jaký je borec. K tomu příšerný střih a jednu ránu jsme měli možnost vidět asi tak 9 krát. Totální blázinec! Z tohoto snímku jsou cítit dvě věci. Ta první je, že je na tom hrozně vidět, jak se jedná o pouhý video film, který kdyby televize Nova odvysílala ve středu večer od 20 hodin, tak bych se ani nedivil. Druhá věc je tuk, který se za Seagalem táhne. On snad nikdy nezhubne. A teď se dostáváme k tomu hlavnímu. Steven Seagal je tulo kár, který má neuvěřitelné pupo! Kód smrti je určitě lepší než Poslední noc a určitě se nejedná o nejhorší film ve kterém se Seagal vyskytuje. Taková hezká 1* a hlavně i zasloužená. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Myslím, že sa mu štikúta, doneste mu pohár vody.“ Prvá kvalitná seagalovka od LOVCA POLICAJTOV z roku 2001. Ku KÓDU SMRTI, vybičovaný Stevenovými poslednými trápnymi masakrami (PATRIOT, PROFESIONÁL, DNES ZOMRIEŠ!, POSLEDNÁ MISIA), som si sadal znechutený. Aké bolo moje prekvapenie, keď som s pribúdajúcimi minútami zistil, že ma to baví! Uvažoval som, či nadšenie nepramení z toho, že seagalovky posledných rokov sú ÚPLNE zlé a toto je len TROCHA zlé. Ale spomenul som si na jeho zlatú éru (NICO – VIAC NEŽ ZÁKON, PREPADNUTIE V PACIFIKU) - a viete čo? Aj v porovnaní s ňou je KÓD SMRTI dobrý. Akcia je horšia, no ak necháme bokom slabý rozpočet (našťastie to po vizuálnej stránke nevyzerá až tak odpudivo, ako VNÚTORNÝ NEPRIATEĽ), je to návrat k drsnej škole. Bodaj by nie – Steven si tentoraz snímku postrážil nielen z pozície hlavnej hereckej hviezdy, ale tiež ako scenárista a šéf výroby. Hneď to vyzerá lepšie. Dialógy sú skvelé („Ktorý drôt treba prestrihnúť?“ – „Ten, kde je napísané ´Choď už konečne do riti´.“), hlášky zábavné („Asi sa chceš porozprávať s mojou päsťou.“) a niektoré scény mi v živote riadne chýbali (Seagal zlosynovi práve presekol krčnú tepnu, zlosyn si chytí dva metre do výšky striekajúcu ranu a chrapčí „Ty sviňa, zabil si ma“, na čo Seagal sucho odpovie: „Nie, ešte nie si mŕtvy, teraz si ľahni, táák, až TERAZ si mŕtvy.“). Dokonca ma bavili aj vzťahy medzi postavami a nechýba nadhľad (keby bola scéna s klaunom a kanibalom použitá v drahšom filme, koledovala by si o kult). Seagal hrá detektíva, ktorý sa s tým nekašle (z grázla DOSLOVA vymláti priznanie tým, že ho tri minúty hádže o steny). Momentálne pátra po sériovom vrahovi. Opakuje sa teda motív z BLESKOVÉHO MUŽA, kde tiež vystupoval sériový vrah, ale iba chvíľku, potom ho vystriedala mafia. Tentoraz sa ale jedná o plus-mínus plnohodnotný serial killer. ()

Reklama

Dubro 

všetky recenzie používateľa

Voskový panák Seagal potrápil režiséra Kinga hľadaním hercov, ktorí nehrajú lepšie ako Steven a tak sa stalo, že miesto agentky FBI na pľaci pobehovala vypatlaná koza a Seagalov šéf pripomínal viac navoňaného kaderníka ako policajta. Navyše poradca pre množstvo nábojov v služobných zbraniach ostal na materskej dovolenke a do strižne prijali nejakého šialeného onanistu. Mal som v úmysle tomu seknúť 2 hviezdy, no záver ma donútil vyzvracať sa do kvetináčov v obývačke. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Ale áno, až na pár výhrad celkom ľúbivý prínos na tému akcia od Seagala. Stevenovej postave scenárista doprial množstvo replík s ťažko ironikými poznámkami ("asi máš zlomenou ruku", "právě ti prasklo žebro", "ááá ješťě jedno"...), na ktorých som sa celkom bavil. K tomu drsný štýl policajta s "nekonvenčnými metódami", ktorý pred tým ako niekoho zatkne, musí s týpkom porozbíjať komplet všetky sklenené súčasti baru, alebo bytu. Keď má chlapec namiesto hlavy len škaredú krvavú hrču, voláme uniformovaných. Celkovo milo strávená hodinka a pol, len logiku treba poslať na chvíľku za dvere. ()

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Tak si myslim, že to nejhorší není. Má to nějaký scénář, dočkáme se několika výborných hlášek Seagala a v tý kožený bundě vypadá hustě. Jen konec mi přišel dost ujetej. Co se týče akce, dočkáme se dost soubojů a pár přestřelek. Střílečky takřka bez obětí, plně realistické, absolutní přehlednost a jsou dlouhé - jen chybí prostě oběti a postrádám napětí. Soubojů je sice víc, jen to kazí naprosto mizernej střih. Nebudu psát, že je katastrofální, některý momenty jsou fakt dobrý, takové vymlácení zubů u barovej pult je asi nejlepší prvek celého filmu. Ani by mi nevadila choreografie, je průměrná, dostaneme jen pár chvatů a kopů, jinak Seagal využívá spíš prostředí, okolí, cokoliv co vezme do ruky využije jako zbraň, brutalita slušná a celkem jsem i cítil tu bolest těch úderů - bohužel kamera je příliš blízko těla a střih to "výborně" mrví. Jinak mi film přišel pohodovej. Kdyby režie nebyla tak zoufalá, tak bych byl i nadšený. 6/10 ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (7)

  • Keď v závere filmu zaútočí na Jacoba (Seagal) v jeho dome protivník a Seagal ho hodí na zem, muž má škrabance na pravom líci. Keď sa však postaví späť na nohy, má škrabance na ľavom líci. (johnsnow)
  • Steven Seagal v tomto filme nepredviedol vôbec žiadne bojové umenie. Akčné bojové scény boli natočené s kaskadérom a zostrihané tak, aby to v konečnom dôsledku vyzeralo, že zápasí samotný Seagal. (DJ Rocco iNc)
  • Pracovní názvy: Killing Point, A Higher Form of Learning. (Stocki)

Reklama

Reklama