Reklama

Reklama

Leonarda, syna majiteľa malej čistiarne z brooklynského Brighton Beach, po rozchode so snúbenicou sužujú depresie a samovražedné sklony. Počas večere u svojich rodičov s rodinou otcovho obchodného partnera sa zoznámi so Sandrou, ktorá sa do neho už dávnejšie zamilovala a chcela by s ním stráviť zvyšok života. Hoci nie je Leonardovi nijako ľahostajná, predstavuje pre neho skôr únik pred úzkosťou z predchádzajúceho vzťahu. Úplne osudovým sa pre mladíka stane stretnutie s novou susedkou Michelle, lenže jeho nesmelosť a nerozhodnosť mu nedovoľujú, aby jej vyjavil svoje city. Michelle berie Leonarda ako kamaráta, takže sa mu zverí so svojím vzťahom k ženatému spolupracovníkovi, ktorého zase ona bezhranične miluje. Leonard síce začína plánovať spoločnú budúcnosť so Sandrou, ale neprestáva myslieť na Michelle. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (201)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Filmové naplnenie úvodnej slohy textu skupiny Zóna A k pesničke Prečo je život taký?: "Igor má rád Evu, Eva jeho nie a tak preto Igor, stále smutný je. Eva chce mať Vojta, Vojto Evu nie a tak preto Eva, stále smutná je." Rozuzlenie smeruje k zmiereniu a vyrovnaniu sa s daným stavom. Blonďatá suseda zároveň predstavuje typickú ženu - rusalku, využívajúcu do neho zaľúbeného muža ako spovedníka, poslucháča a radcu pri riešení jej životných kríz, tráum a vnútorných konfliktov. Takéto typy žien s oddanými zaľúbenými spovedníkmi nič mať nechcú, slúžia im len ako záloha pre prípad obveselenia, keď frajera nieto (kino, kaviareň, zábava) a zároveň ako prostriedok na zvýšenie sebavedomia. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Joaquin Phoenix je opravdu zajímavým hercem. Ze začátku mi tu byl celkem nesympatickej, ale pak jsem ho začal chápat a přál jsem si, aby se mu dařilo. Celý film provází příjemně civilní výkony všech zůčastněných, což v kombinaci s hnusnym počasím dělá film dosti "hmatatelně" uvěřitelným. Já se nenudil. ()

Reklama

claudel 

všetky recenzie používateľa

"Nikdy neopouštějte toho, kdo vás miluje pro někoho, kdo se vám líbí, protože ten, kdo se vám líbí, vás opustí pro toho, koho miluje." Přesně tímhle citátem se asi inspirovali autoři tohoto snímku. Alespoň já jsem odcházel z kina s danou pointou, která ve mně zanechala smutný a tísnivý pocit. Určitě by byla věčná škoda pro světový film, kdyby Joaquin Phoenix opravdu praštil s hraním, on vévodí hereckému obsazení a odvádí opravdu vynikající výkon. Gwyneth a Vinessa představují příhodné protiklady, ale přece jen za Joaquinem mírně zaostávají. Vinessa se mi víc líbila jako Joshova zlá přítelkyně ve 40 dnech a 40 nocích. ()

Janek 

všetky recenzie používateľa

Perfektní práce s atmosférou, výborná chemie mezi herci a v podstatě nevím, co bych vytkl. Snad jen pár situací, které si trochu nahrávají (hlavně ke konci; rozhovor s matkou na schodišti, příliš rychlý zvrat ve finále). Ale film mi vyloženě sedl, soucítil jsem s hrdiny a Phoenixovi uvěřil naprosto vše. James Gray se dříve nebo později zařadí mezi taková jména jako Scorsese či Allen. Moc dobré. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Joaquina Phoenixa po tomto filme, MUSÍM vrátiť do mojej hereckej topky, úžasný herec!!! Two Lovers je veľmi pekným a citlivo natočeným/napísaným filmom...o láske a jej iracionalite, o tom čo chceme a čo máme, o tom, že cit sa síce dá prebiť rozumom, ale šťastie je potom veľmi relatívne... Mne narozdiel od mojej Nunky práve ten záver prišiel najsilnejší z celého filmu- trpký, zdanlivo romantický, ale vo svojej podstate melancholicko realistický, žiadna ilúzia ideálneho života s niekým vysneným. ..a tá posledná myšlienka filmu bola veľmi, veľmi pekná... ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (11)

  • James Gray uviedol, že Gwyneth Paltrow ho inšpirovala k napísaniu scenára, keď sa s ňou stretol na večierku a ona nariekala, že všetky jeho filmy sú príliš mužské. Preto napísal tento film a postavu Michelle, aby jej to vyvrátil. (Arsenal83)
  • Toto mal byť posledný film Joaquina Phoenixa pred jeho ukončením hereckej kariéry, čo sa neskôr ukázalo ako nepravdivé. (Arsenal83)

Reklama

Reklama