Reklama

Reklama

Leonarda, syna majiteľa malej čistiarne z brooklynského Brighton Beach, po rozchode so snúbenicou sužujú depresie a samovražedné sklony. Počas večere u svojich rodičov s rodinou otcovho obchodného partnera sa zoznámi so Sandrou, ktorá sa do neho už dávnejšie zamilovala a chcela by s ním stráviť zvyšok života. Hoci nie je Leonardovi nijako ľahostajná, predstavuje pre neho skôr únik pred úzkosťou z predchádzajúceho vzťahu. Úplne osudovým sa pre mladíka stane stretnutie s novou susedkou Michelle, lenže jeho nesmelosť a nerozhodnosť mu nedovoľujú, aby jej vyjavil svoje city. Michelle berie Leonarda ako kamaráta, takže sa mu zverí so svojím vzťahom k ženatému spolupracovníkovi, ktorého zase ona bezhranične miluje. Leonard síce začína plánovať spoločnú budúcnosť so Sandrou, ale neprestáva myslieť na Michelle. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (200)

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Autentičnost a utrpení, sálající přes obrazovku vás možná úplně nepohltí, ale přesto donutí k zamyšlení. James Gray zvolil takový styl, který divákovi nedovolí s postavami sympatizovat a objektivně pozoruje trojuhelník Joaquina Phoenixe. __ Na melancholickou náladu tenhle film není správným lékem. To už teď vím. ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Prvních 30 minut je ještě celkem zajímavých, byť rozhodně nejde o nic objevného či neviděného, ale od večeře v restaurantu už to jde jen z kopce. Gray ztrácí kontrolu nad tempem, scénář je předvídatelnější než rady babek z Volejte věštci a rychlost, s jakou obě ženské postavy roztahují nohy, mi mozek ještě teď nebere. 5/10 a malá prosba, aby Gray konečně dostal scénář, v němž bude moci svůj cit pro atmosférické dusno pořádně využít. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Minimalistické (prostředí, lokace, hudba) komorní drama s charakterními herci (nejlepší Vinessa Shaw) a průměrným dějem. Gray má talent rozvíjet osobní vazby a jakž takž zvládá jít v kolejích realistična. Podle traileru jsem očekával více opravdových emocí a méně pozitivních chvil. Nakonec to bylo přesně opačně, ale i tak je to věc která má hlavu a patu, vyjadřuje se jasně a děj nám podává srozumitelně, v dostatečně hutné formě. Rozhodně stoupající tendence. ()

peiton 

všetky recenzie používateľa

Naposledy som mala možnosť si pozrieť na základe docela pozitívnych referencií a solídnemu hodnoteniu túto ,,neuveriteľnú" nie tak docela dramu ako píšu.Moje hodnotenie vychádza zo zážitku z celého filmu,ktorý sa rovnal nulovému zážitku.Bola to jedna dlhá nudná prechádzka ošumelým, staromodnym prostredím Brooklynu,dotvorené komornou atmosférou...A nechýbali ani nezáživné dialogy.Zbytočná dráma,ktorá sa navyše nekonala.žiadna pointa,ľahkopredvídateľný dej,..Ku koncu som myslela,že to neustojím a zaspím na mieste,no zvedavosť mi nedala, radšej som mala poslúchnuť vnútorný hlas.Ponevač, níbrž, protože,jelikož by som sa už k tomuto snímku už nikdy viac nevracala. ** hviezdy za Phoenixa a Paltrow, v opačnom prípade píšem odpad! a pruser ako mraky :) Ach využiť tak produktívnejšie ten čas strávených pri takejto hrôze.Skôr by som zaujala a mala úspech s 50-tymi sivými tričkami ako s týmto tu.Panebože ak ma chcete zabiť a unudiť k smrti pustite mi toto :)) ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Možno to nie je na prvý pohľad tak evidentné, ale na pozadí atypického vzťahového trojuholníku, v ktorého centre sa nechcene ocitá vnútorne rozorvaný a psychicky labilný Leonard, sa James Gray venuje témam sprevádzajúcim celú jeho tvorbu - komunitám prisťahovalcov v amerických veľkomestách (konkrétne, podobne ako v jeho značne autobiografickom debute, opäť situovanej do newyorského Brighton Beach) a konfliktu jedinca s morálnymi hodnotami alebo záväzkami k rodine a organizácii (v tomto prípade zastúpenej podnikom Leonardovho otca)._____Od záplavy konvenčných nezávislých romantických filmov sa Two Lovers odlišujú predovšetkým ukázneným, neokázalým civilným štýlom, sýtou atmosférou do chladných farieb zaodeného fotogenického Brooklynu - mj. nočné pasáže sú nezameniteľné - a vynikajúcim vedením hercov. Vďaka tomu je pozornosť smerovaná k zaujímavým postavám a stupňovanej melanchólii so silne katarzným a v zásade nejednoznačným záverom. Ostatne, nejednoznačnosť je v celom filme sprítomňovaná v postave Leonarda, ktorý musí neustále činiť ťažké rozhodnutia a striedavo sa prikláňa na jednu i druhú stranu. Tajnostkársky charakter vzťahu medzi Leonardom a Michelle je naviac posilnený tým, že si ako miesto dôverných stretnutí vyberajú opustenú strechu a ich rozhovory či dokonca len telefonáty sú niekoľko krát, podobne ako vo Wong Kar-waiovom Fa yeung nin wa snímané cez sklo (sklenené dvere, ale tiež okná, ktoré spĺňajú i rolu komunikačného kanálu medzi „ich“ bytmi). I Lenardova záverečná replika je ambivalentná a vyjadruje jeho permanentné potácanie sa medzi šťastím a samovražednými sklonmi. Je preto podstatné, že mizanscéna, práca s kamerou a strih na seba nestrhávajú pozornosť, ale stav hlavnej postavy len vkusne a nenápadne dopĺňajú, a zdôrazňujú._____Je celkom možné, že ide o najlepší Grayov film. Minimálne z tých troch dosiaľ videných rozhodne. Joaquin Phoenix tu tiež podáva jeden zo svojich najsilnejších výkonov. Citové súznenie s filmom bolo u mňa absolútne. 85% Season Challenge Tour 2015 P.S.: Jellini: Aký citát? Možno sme videli iné verzie, v mojej na konci žiaden nebol. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (11)

  • James Gray uviedol, že Gwyneth Paltrow ho inšpirovala k napísaniu scenára, keď sa s ňou stretol na večierku a ona nariekala, že všetky jeho filmy sú príliš mužské. Preto napísal tento film a postavu Michelle, aby jej to vyvrátil. (Arsenal83)
  • Režisér James Gray prezradil, že Gwyneth Paltrow ho požiadala, aby najprv skontroloval jej prsia predtým, než sa pustí do nahých scén vo filme. Gray povedal, že Paltrow ho požiadala, aby prišiel do jej prívesu, aby mu po dvoch deťoch odhalila svoje prsia, či môžu ísť na kameru: "Gwyneth mi povedala: 'Nevadí mi nahota, dám ti všetko, čo potrebuješ. Ale mám dve deti a myslím si, že moje prsia už nevyzerajú veľmi dobre. Príď prosím do môjho prívesu a ukážem ti ich, a ak si myslíš, že vyzerajú dobre, urobím to.'" Gray na to neváhal: "Tak som tam napochodoval a povedal som jej, že vyzerajú skvele." (Arsenal83)

Reklama

Reklama