Reklama

Reklama

Lúpež po taliansky

  • Česko Prácička v Itálii (viac)
Trailer

Zlodejíčka Charlieho práve prepustili z väzenia a už rozmýšľa nad ďalšou akciou. Vymyslí plán na krádež štyroch miliónov libier v zlate, ktoré sú dopravované do talianskeho Turína z Číny, a to všetko priamo pred očami mafie. Na svoju lúpež však potrebuje peniaze... (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (144)

RakeW 

všetky recenzie používateľa

Hodně zvláštní film, se zvláštním humorem, zvláštní (velmi vysokou) mírou nadsázky a zvláštními akčními momenty... Úžasný vozový park (těch pětistovek!), pěkné slečny, krásná krajina a skvadra sympatických herců. A těch rozflákaných aut v alpských svazích! A pěkně natvrdo bez digitálních berliček. Ale jak říkám, hodně zvláštní film. Jo, a je tam dost vtipná (!) hudba. ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Príliš veľa nadsázky, príliš málo zaujímavých scén, až na tú poslednú - naháňačka s minicoopermi je ešte aj dnes parádna a niektoré zábery dychberúce - v danom čase to musela byť totálna bomba. Škoda len, že sme na tú scénu museli čakať bezmála celý film a Michael Caine ostal značne nevyužitý. No a aby som nezabudol, úplne posledná scénka je ešte lepšia, za to palec hore! :) 6/10 ()

Reklama

ThomasCrown 

všetky recenzie používateľa

Tých 40 rokov je cítiť, keďže dnes sa robia rýchlejšie (akčnejšie) filmy, ale ešte stále je tu aj miesto pre elegantnú krimi komédiu, viď. Dannyho parťákov či Thomasa Crowna. Pôvodný Italian Job je presne z tohto súdka. Michael Caine je rovnako charizmatický ako Mark Wahlberg a dejovo tiahne fim dopredu. Ako milovníka nemej grotesky ma potešil Benny Hill, ktorému rolu vybrali presne na telo. Úsmev na tvári sa mi zjavil na začiatku samotnej akcie a už mi na tvári zostal. Celá lúpež je prevedená naozaj majstrovsky, s eleganciou hodnou Britov. A ak by vám ešte stále niečo chýbalo, je tu vyvrcholenie, o ktorom sa v ´69 muselo ešte dlho hovoriť. A preto, This is the self preservation society.... ()

Nolanofil 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ nedôjde k onej legendárnej lúpeži, je to svižná, vtipná a veľmi zaujímavá komédia. No v samotné Mini Cooperovské finále, trpí logickými nezmyslami, chýba mu akékoľvek napätie a efektnosť jeho nasledovníka. Michael Caine je perfektný a hláška (mal si odpáliť len dvere), ma neuveriteľne rozosmiala. Pravdepodobne najsexistickejší film svojej doby, s toľkými ženami nespal ani Bond. ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Pred pár rokmi sa mi páčil remake a dnes ma nesklamal ani originál. Charizmatický Michael Caine oplýva nespornou hereckou kvalitou, a hlavne jeho raňajšie party ma vždy vedia strhnúť a potešiť. Treba pochváliť aj samotný fakt, že aj napriek dobe kedy film vznikol, nebadať žiadne technické nedostatky. Bol som teda svedkom svižne nakrútenej a do zložitosti prakticky nenáročnej zábavky na jedno pozretie. ()

Galéria (90)

Zaujímavosti (17)

  • Ve filmu se ve skutečnosti objevily dva vozy Lamborghini Miura. Jedno nové a druhé již bourané. (Marator)
  • Lamborghini Miura, které si zahrálo ve filmu, nikdo neviděl 46 let. Nikdo ani nevěděl, co přesně se s ním po filmu stalo. Po natáčení ho odkoupil prodejce aut, ale Lamborghini během let měnilo majitele, ale ti o jeho roli ve filmu asi nevěděli. Až v roce 2015 se dvěma britským obchodníkům s auty vůz podařilo získat, ti totiž zjistili že vůz se v roce 2005 dostal do rukou výrobce luxusních jachet Norbetta Ferrettiho. Ten byl přitom synem dealera, který ho získal po natočení filmu. Odhadovaná cenu vozu je jeden milión liber, tedy asi 37,5 miliónu korun. (Maulincio)
  • Športové vozidlo, ktoré môžeme vidieť počas úvodných titulkov, je Lamborghini Miura, ktoré bolo s maximálnou rýchlosťou 285 km/h jedno z najrýchlejších áut tej doby. (Laslo)

Reklama

Reklama