Reklama

Reklama

Lúpež po taliansky

  • Česko Prácička v Itálii (viac)
Trailer

Zlodejíčka Charlieho práve prepustili z väzenia a už rozmýšľa nad ďalšou akciou. Vymyslí plán na krádež štyroch miliónov libier v zlate, ktoré sú dopravované do talianskeho Turína z Číny, a to všetko priamo pred očami mafie. Na svoju lúpež však potrebuje peniaze... (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (143)

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Pred pár rokmi sa mi páčil remake a dnes ma nesklamal ani originál. Charizmatický Michael Caine oplýva nespornou hereckou kvalitou, a hlavne jeho raňajšie party ma vždy vedia strhnúť a potešiť. Treba pochváliť aj samotný fakt, že aj napriek dobe kedy film vznikol, nebadať žiadne technické nedostatky. Bol som teda svedkom svižne nakrútenej a do zložitosti prakticky nenáročnej zábavky na jedno pozretie. ()

fridge 

všetky recenzie používateľa

Jako první jsem viděl (samozřejmě) remake, které je zpracované po americku. Úplně. Původní Italian Job se hlavně odehrává v Itálii, hlavní roli hraje skvělý Michael Caine a humorem se to řadí někam mezi Monty Pythony a Jean-Paul Belmonda. Jedna hvězda mínus za nepříliš prokreslené charaktery, druhá za *SPOILER ALERT* veeeelmi klišovitý konec a jedna plus za naprosto neopakovatelnou záchodovou scénu *END SPOILER ALERT* . ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prečo bol Michael Cane sexuálny symbol nechápem, ak by bol Bondom, bol by určite najškaredším. Takže jeho sexuálne eskapády v expozícii ma dosť iritovali. Potom sme boli svedkami nijako obzvlášť zábavných a neprehľadných príprav, aby sme sa v tretej tretine dočkali parádnej a nápaditej lúpeže a následnej automobilovej naháňačky ulicami fotogenického Turína. A Benny Hill absolútne rules. Našťastie moderný remake originál nekopíruje a preto je obstojný. Anglická elegancia sa však prerobiť do nového šatu nedá. ()

Nolanofil 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ nedôjde k onej legendárnej lúpeži, je to svižná, vtipná a veľmi zaujímavá komédia. No v samotné Mini Cooperovské finále, trpí logickými nezmyslami, chýba mu akékoľvek napätie a efektnosť jeho nasledovníka. Michael Caine je perfektný a hláška (mal si odpáliť len dvere), ma neuveriteľne rozosmiala. Pravdepodobne najsexistickejší film svojej doby, s toľkými ženami nespal ani Bond. ()

Attta 

všetky recenzie používateľa

Konečně jsem se na tenhle filmový šperk po dlouhých letech podíval a neudělal jsem rozhodně blbost. Mladý Michael Caine rozhodně dodal filmu šmrnc a atmosféra té doby by se v tomto smínku dala krájet! Nádherné auta, pěkné ženské a skvělá muzika, která vytáhla tento film ještě o kousek výš. Po filmové stránce na tom film je hodně průměrně, ale naštěstí filmařina není to co tenhle film dělá tak výjímečným. ()

Galéria (90)

Zaujímavosti (17)

  • Skok ze střechy na střechu, který se odehrál během závěrečné automobilové honičky, byl natočen v továrně Fiatu. (Marek#33)
  • Auto Lamborghini Miura, které mafie shodila do řeky, někdo ukradl. Když ho šel druhý den filmový štáb vyzvednout, už tam tam nebylo. (Marator)
  • Športové vozidlo, ktoré môžeme vidieť počas úvodných titulkov, je Lamborghini Miura, ktoré bolo s maximálnou rýchlosťou 285 km/h jedno z najrýchlejších áut tej doby. (Laslo)

Reklama

Reklama