Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Televízna šou, z ktorej vzišli známe postavičky ako pani Mária, malý Mirko, skupina Krímeš a najznámejší Slovák František Stromokocúr (Peter Marcin) a príslušník maďarskej menšiny Lászlo Komárom, ktorí sa neskôr stali námetom pre sitcom Susedia. (iWoman)

Recenzie (88)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Najstarší a zároveň aj najlepší televízny počin dvojice - Andy Kraus a Peter Marcin. Takmer hodinová relácia, v podobe javiskového kabaretu, bola svieža, originálna a naozaj zábavná. Humorné scénky striedali známymi piesňami s vtipne upraveným textom, do programu dokázali zapojiť aj svojich hostí a spolu s nimi v "Uragáne" účinkovala aj šikovná Zuzana Šikulová. Vôbec to nebolo zlé. Ďaľšie ich projekty, či už spoločné alebo aj tie sólové, mali výrazne klesajúcu tendenciu. *** ()

japekli 

všetky recenzie používateľa

Až do tohodle pořadu jsem měl Slováky v oblasti "dělat si srandu sami ze sebe" za suchary, přehnaně citlivý na národnostní otázky. Jsem rád i za ně, že jsem se mýlil a jestli je to neurazí, dmu se pýchou za takový "bratry". Pravdou sice je, že s přibývajícími díly se leccos šilo horkou jehlou a něco mělo stejnou šablonu, ale i tak pro mě jeden z nejlepších porevolučních zábavních výrobků ČESKOSLOVENSKA. ()

Reklama

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

Marcinovsko- Krausovské postavičky ešte boli vtipné, aj keď nie úžasné, no bol som na základnej a...no totálne som ich žral :) S odstupom času mi to už tak vtipné nepríde, ale ľudia sa menia, doba sa mení a vkus tiež. Ale už len za to, že som hral malého Mirka na školskom predstavení na základnej škole dávam 3*. ()

mrclTV 

všetky recenzie používateľa

Kým to ešte chodilo na STV, bolo tam zopár legendárnych scén, na ktoré si matne spomeniem aj dnes (ocenenie zlaté stehienko?, alebo keď boli hosťom Horkýže Slíže, to bola sranda, robili paródiu na Pána prsteňov....). Ale od prechodu na Narkózu prišla náhla stagnácia a obmieľanie starých vtipov dookola. Mal radšej so cťou skončiť o niečo skôr a Kraus s Marcinom sa mohli pohnúť ďalej, škoda, nestalo sa tak. ()

D1705 

všetky recenzie používateľa

Zábavný program z dielne STV 2001-2003 a Markízy-2003-2005. Kraus a Marcin boli ešte nerozlučná dvojka, dali šancu mladej moderátorke Šikulovej. Program mal pointu a diely od roku 2003, mali každý svoj príbeh, ktorý sa ťahal cez celú časť. Pre mňa bola top pani Mária (Júlia) a Koloman, Lászlo a Stromokocúr sa mi nepáčili najviac. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (9)

  • V úplne prvej vysielanej časti mali postavy iné mená. Lászlo sa volal Aladár Lekvároš, František Stromokocúr mal meno Bedrich Bobor a pani Mária bola pani Júlia. Marcin a Kraus tak spravili z obavy, že by rádio Twist mohlo mať výhrady, keďže tieto postavy boli prevzaté z Twisteru. Deň po vysielaní za nimi prišiel vtedajší generálny riaditeľ rádia Andy Hryc a vynadal im, že nenechali pôvodné mená z Twisteru. (Zdroj: rtvs.sk) (kacer4)
  • Historicky prvá epizóda Uragánu bola odvysielaná 8.4.2001 na kanáli STV1. Hosťom v relácii bol Peter Lipa. (VasylDeBylak)
  • Spolu s reláciou vznikla skupina Krímeš v zložení Peter Marcin a Andy Kraus, ktorej vystúpenia dopĺňali šou. Skupina parodovala známe lokálne aj zahraničné skladby so svojimi vtipnými textami, niektoré narážali aj na originálny text a z niektorých bola vybraná len inštrumentálna verzia piesne. (PATWIST)

Reklama

Reklama