Reklama

Reklama

Columbo - Season 10 (1990) (séria)


Vražda s príliš mnohými notami (S10E13)

(epizóda)
  • Česko Vražda s příliš mnoha notami (viac)

Obsahy(1)

Findlay Crawford (Billy Connolly) je slávny a úspešný hudobný skladateľ a dirigent, ktorý má nesmierne talentovaného učňa Gabriela (Chad Willett). Po piatich rokoch sa však Gabriel rozhodne vystúpiť z Crawfordovho tieňa a získať uznanie za hudbu k filmom, ktorú napísal on, ale ceny a uznanie si privlastnil Crawford. To, samozrejme, Crawford nemôže dovoliť, a preto využije Gabrielov zvyk, ktorý počas skúšok a nahrávania hudby k filmom vylezie na strechu štúdia a diriguje imaginárny orchester. Crawford ho pod rúškom dobroprajnosti otrávi pohárom šampanského a jeho smrť narafičí ako pád zo strechy a to práve počas Crawfordovho koncertu. Vyzerá to naozaj ako náhoda, poručíkovi Columbovi (P eter Falk) však nie je jasné, prečo Gabriel počas pádu zo strechy ani len nevykríkol a prečo má na ruke poranenie, ktoré s pádom nemôže súvisieť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (56)

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Málo nápaditá vražda a aj to vyšetrovanie sa vyvíja pomaly, postupne a bez akéhokoľvek prekvapenia. A nakoniec vrah takmer poďakuje za odhalenie. Pritom síce bol odhalený, ale bez akéhokoľvek dôkazu. Zaujímavé tak zostáva len hádanie otrepaných filmových melódií. Na predposledný diel Columba som očakával niečo viac. –––– Hudbu si pamatujete, jenom když je špatná. Jenže, když je hudba k filmu taková, jak má být, tak si ji nepamatujete. Ale vzpomenete si, co zobrazuje. –––– Byl jste v ZOO? Viděl jste mrože? ()

Reklama

pravo 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tento diel mám veľmi rád aj keď isté atribúty starších dielov postráda. Columbo sa totiž viac ako páchateľovi venuje zhromažďovaniu dôkazov a tak viac-menej chýba psychologická vojna medzi detektívom a podozrivým. Aj humorných situácií je pomenej, ale zato to vynahradzuje poručíkovo šoférske umenie. Dozvieme sa aj ako má vyzerať dobrá filmová hudba, ale ohľadom Columbovho záujmu o profesiu skladateľa filmovej hudby je určite najzaujímavejšia pasáž keď si pri počúvaní hudby niečo predstaviť.( sprcha, ryba). Hlavným plusom okrem prostredia filmových štúdií mi pripadá stvárnenie páchateľa a jeho pohnútok k vražde. Na záver musím podotknúť, že to nie je prvá epizóda Columba, kde dôležitú úlohu pri usvedčení páchateľa zohrala obuv obete. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nie je to úplne najvydarenejšia časť a asi ani najlepšie vymyslený príbeh, prostredie je každopádne opäť výborne zvolené a Connollyho vrah je jedným z najcharizmatickejších. Je to jedna z častí, ktoré som videl už dávnejšie a nepamätám si spôsob dopadnutia vraha, takže si Noty pozriem opät niekedy rád znovu v televízii. Takže videl som znova a spôsob odhalenia vraha považujem za výborne vymyslený. Len McCooganova réžia sa mi zdala trochu mdlá a nevýrazná a diel je prekvapivo málo vtipný, čo je vzhľadom na účasť takej hviezdy, ako Billy Connolly, dosť trestuhodné. ()

Rudyamon 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tenhle díl sice mám rád, ale neřadím ho k těm lepším. Faktem je, že Billy Connolly v roli Findlaye Crawforda je velice schopný, ne jen jako hudebník, ale i jako vrah, nicméně je to vrah typu leklé ryby. Oproti jiným padouchům z jiných částí seriálu je to jen takový slabší odvar. Tento díl zaujme hlavně svými hudebními motivy, zapálení mladého hudebníka Gabriela pro muziku bylo fakt hezké. Na Columbovi (a v realitě na Peteru Falkovi) je už trochu poznat věk, už to není ten akční poručík, jak kdysi, což mu ale v žádném případě neubírá na velikosti. Škoda jen, že to byl poslední výstup před finále. A škoda, že byl už i trochu slabší, než bychom si přáli... 4 hvězdičky - 80%. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (2)

  • Poté, co Columbo (Peter Falk) řešil ve studiu problematiku bot oběti vraždy Gabriela McEneryho (Chad Willett) s Findlayem Crawfordem (Billy Connolly) a ze studia odchází, upozorňuje Crawforda, že Gabriel měl velikost bot číslo 43. Ihned poté zahraje Crawford na klávesy basový hudební motiv. Tento motiv hraje ale na špatné straně klavíru, kde jsou vysoké tóny, nikoliv basy. (pjotri)

Reklama

Reklama