Reklama

Reklama

Panelák

(seriál)
Slovensko, 2008, 1221x45 min

Scenár:

Andy Kraus

Hrajú:

Diana Mórová, Marián Miezga, Juraj Slezáček, Božidara Turzonovová, Vladimír Kobielský, Mirka Gális Partlová, Branislav Bystriansky, Róbert Jakab (viac)

Obsahy(1)

V roku 2008 prinesie na televízne obrazovky nový seriál televízia JOJ, ktorý síce nijako nenadväzuje na veľmi úspešných Susedov, ale majú čo-to spoločné. Hlavným tromfom a zároveň osobou, ktorá má zaručiť divácky úspech, je Andy Kraus, ale tentoraz už len v pozícií scenáristu a pred kamerou bude hlavným lákadlom veľmi populárna herečka z predchádzajúceho seriálu Susedia Viki Ráková. Seriál Panelák má obsahovať desať hlavných hrdinov v rámci piatich rodín a bytov a sledovať ich osudy. Príbeh seriálu sa začína odvíjať príchodom novej postavy Agáty ( stvárňuje ju už zmieňovaná V. Ráková), ktorá sa do veľkomesta prisťahovala z vidieka a prostredníctvom ktorej budeme poznávať ďalších obyvateľov paneláka a teda susedov novoprisťahovalkyne.

Prvá klapka pri nakrúcaní má dátum 14. januára 2008 a už v pondelok 18. februára 2008 bude odvysielaná prvá časť seriálu. Pôvodný zámer počíta so zhruba 200 dielmi (oficiálne uvádzané je 193 tridsaťminútových dielov) a preinvestovaných má byť cca 130 miliónov korún. Ale tieto čísla sa budú istotne meniť v závislosti od ukazovateľov peoplemetrov (teda diváckej priazne) a slovenský divák je pomerne nevyspytateľný a preto bude zaujímavé sledovať, akú dlhú životnosť bude mať nový seriál. (pravo)

(viac)

Recenzie (342)

Furmi 

všetky recenzie používateľa

Najprv som tu mal 3* ako priemerný, ničím nezaujimavý ako ani ničím nevybočujúci seriál od ostatných. Ale to sa týkalo len prvej série, tam sa ešte dali tie dialógy a zle herecké výkony vydržať, a týkala sa hlavne bežného ľudského (Slovenského) života zo všetkymi kladmi i zápormi. Ale táto druhá je už ťažký podpriemer v ktorom sa už nerieši nič - príšerné rozhovory, už absolútne nepresvedčivé výkony a nič neriešacie hlavné postavy. Je to už proste bez nápadu a diel za dielom sa my páči čím ďalej tým menej a vidím to tak že keď bude tretia zíde to na 1* alebo až na odpad!. 38% ()

R4D0 

všetky recenzie používateľa

Mám taký zvláštny pocit,pri zhliadnutý mnohých upútaviek,na daný serial my behal po chrbte mráz.Nie preto že by som sa extrémne tešil pravdu povediac som mal pocit že další odpad v podaní neznámeho režiséra o to známejšieho scenáristu a hl.kameramana.Ale stala sa my vec ktorá ma milo prekvapila a obohatila tak každý bežní den na lepší.Dobré spracovaný film každým dňom naberal grády a ja som sa vždy tešil a aj teším na každú časť,dobre spracované vhodné dialogy,monology výborný priebeh a ten čo to nesledoval od začiatku alebo aspoň od desiatej časti nepochopí čo sa deje dal som štyri hviezdičky ale sám neviem prečo nie čistých pät možno preto že som to pozeral vtedy kratšie,tak teraz to dobieham a dávam päť. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Prvé série som začal pozerávať, v dobe, kedy som ešte mal televíziu a sledoval ju. Bolo to v čase pomalého konca mojich stredoškolských čias. Musím sa priznať, že ma to ako tak bavilo. Bolo tam asi 5 rodín a skoro ako každý začínajúci seriál, to ešte malo nápad a šmrnc. Ale asi od 5 - 6 série sa to začalo neskutočne kaziť. Za prvé tam dali otravného - mentálne retardovaného Imra a asi 10 nových rodín. Nehovoriac, že od tej 10 série tam už bolo asi 150 postáv a 30 rodín a to nie len z toho "nášho" paneláku, ale aj vedľajších postáv zo všelijakých firiem a kamarátov kamarátov mojich kamarátov. Takže niektoré rodiny a postavy sa do jednej časti ani nezmestili a neobjavili sa aj 2 epizódy. Jediná rodina v pozdejších sériách ktorá ma ako tak bavila, bola len rodina Dušičková. Ostatné ma už veľmi otravovali a mnohé postavy som z duše nenávidel. ()

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[6/10] Panelák je úspešný seriál, ktorý ma baví a ked´ večer v telke nieje nič iné tak si to občas zapnem, má to zaujímavé príbehy medzi postavami, vtipné momenty, perfektných hercov. Samozrejme to nieje žiadna dokonalosť, v rámci našej tvorby to nepatrí k tomu najlepšiemu, niektoré veci sú až detinské, ale dá sa nato povzniesť. A ešte mne osobne dosť prekáža postava Božidary Turzonovej, ale inak je to hereckými hviezdami nabité dosť, nájdu sa tu aj zaujímavé postavy, aj zábavné. Ale vedel by som si predstaviť život aj bez tohto seriálu, hlavne ma mrzí, že Kraus kvôli tomuto prestal spolupracovať s Marcinom a je naozaj hlúpe a smutné zároveň, že v posledných sériach Kraus čerpá niektoré námety alebo vtipné scénky so svojich úspešnejších relácií. ()

janesX odpad!

všetky recenzie používateľa

Ako prvé ma napadlo, že čas nie je až tak lacný, a teda že tento Panelák nie je hoden ani len komentára. Opak je ale pravdou, no nebude to ľahké, keďže by som sa chcel vyhnúť vulgarizmom. Vytrpel som si zopár dielov, po ktorých sa vždy dostavilo silné nutkanie vymazať TV JOJ z môjho TV príjmača. Napokon k tomu aj došlo. Tento (hanbím sa povedať že slovenský) seriál existuje z jediného dôvodu, tým je byznis pre niekoho. No a všetko ostatné (písanie, natáčanie, diváci) je druhoradé, nepodstatné a rutina. Ale až tak sa nečudujme - veď Panelák je ako vizitka tejto doby Slovenska, ako symbol dnešnej slovenskej politiky namierenej proti vlastným, kde je všetko na hovno a divák/občan je až posledný chudák, čakajúci na samom konci rebríčka hodnôt, zoradených podľa dôležitosti. Ešte čosi k obsahu: tí naši herci sa chodia do Paneláku najesť a napiť, no hlavným mínusom (okrem toho že s plnou pusou sa nerozpráva) je fakt, že v každom inom reálnom paneláku na Slovensku sa toho deje viac, navyše zaujímavejšie a zábavnejšie ako v tomto. No, aspoň že pár nezamestnaných našlo prácu. odpad! ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (48)

  • Viki Ráková si kvôli postave Agáty musela farbiť vlasy na červeno každých 14 dní a udržiavať ich v dĺžke pod ramená. Po skončení prvej série si konečne dopriala tmavý krátky účes. (matthew.17)
  • Natáčanie intra V. série prebehlo dosť pozoruhodným spôsobom. Grafickí dizajnéri najskôr odfotili ateliéry bez nábytku a neskôr s ním, cieľom mal byť efekt rýchleho pribúdania nábytku. (R4D0)
  • Pavol Topoľský a Zuzana Tlučková stvárnili manželský pár už v seriáli Kutyil s.r.o. (2008), ktorý taktiež režíroval Tomáš Jančo. (ČSFD)

Reklama

Reklama