Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na spiatočnej ceste lode Bounty, plávajúcej z Tahiti, sa časť posádky vzbúri proti krutému zaobchádzaniu zo strany kapitána Bligha. Kým vzbúrenci aj s loďou sa vrátia na ostrov ku krásnym Tahiťankám, kapitán s hŕstkou verných sa vydáva na strastiplnú cestu za záchranou v malom záchrannom člne. Film s hviezdnym hereckým obsadením, veľkorysou výpravou a hudbou od Vangelisa patrí k dnes už klasickým verziám známeho príbehu. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (224)

lekr 

všetky recenzie používateľa

Velice povedený historický film. Jedinou jeho vadou je jeho délka. První půlka filmu je trochu rozvláčná a nudná a ustřihnout snímku 20 minut by nebylo na škodu. Ta druhá je však plná psychologicky vypjatých scén, akce, vynikajících hereckých výkonů Gibsona a Hopkinse, úžasné loves story a hlavně exotických exteriérů. Zkrátka Mel mě jako vždy vůbec nezklamal... ()

hans500 

všetky recenzie používateľa

Tato verze příběhu vzpoury na Bounty není o moc horší než ta s Marlonem Brandem (1962). Scénář je kvalitní a dost propracované jsou charakrery hlavních i vedlejších postav, navíc s perfektním castingem, Gibson se ve své roli může směle rovnat Brandovi, Hopkins jako kapitán taktéž předvádí skvělý výkon, z vedlejších postav zaujmou Liam Neeson a především Daniel Day-Lewis (ve své první větší filmové roli); Laurence Olivier má pouze malou roli. Výprava je velkolepá, i když ne tak jako ve starší verzi. Výborná kamera a střih a excelentní Vangelisova hudba. ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

Slušne spracovaný, avšak ničím výnimočný film o azda najslávnejšej vzbure všetkých čias. Mel Gibson zvládol svoju rolu slušne i keď treba povedať, že niekedy je mierne nesympatický, o to lepšie sa potom díva na Anthonyho Hopkinsa. Zaujímavá je aj postava Lawrenca Oliviera v úlohe admirála Hooda, len škoda že nedostala viacej priestoru, navyše ide o jednu z posledných úloh tohto legendárneho herca. Čo sa týka Vangelisovej hudby, tá je na veľmi priemernej úrovni, možno jedna z najslabších aké zložil. Veľmi príjemná je skutočnosť, že počas celej snímky ju tuším iba jeden mŕtvy. Zároveň to však filmu až natoľko neprospieva, nakoľko sa tu nájde rada nudných pasáží a ak by bol o niečo kratší, dejovo viacej napínavejší, mohol by byť aj zaujímavejším. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Dve hodiny strávené na Tahiti v spoločnosti Gibsona, Hopkinsa a sporo odetých mladučkých domordokýň mi nepripadá ako stratený čas. Výnimočný film to ale nie je. Už Mel Gibson v jednom rozhovore pre časopis Premiere (ešte pod velením Tomáša Baldínského) povedal, že problém BOUNTY je hlavne v tom, že divák nevie, komu z "dvoch kapitánov" držať palce; producenti sa báli urobiť z jedného väčšieho špinavca a tak snímke chýba vierohodnosť. Na strane druhej, možno je to tak lepšie, asi to bol umelecký zámer a je to vari i realistickejšie; ani v bežnom živote totiž skoro nič nie je len biele, iba čierne. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Rád som si to po rokoch pripomenul. Z obsadenia mi v pamäti utkvel hlavne Mel Gibson a A. Hopkins. Aké prekvapenie pre mňa bolo keď som spoznal mladého D. D. Lewisa a L. Neesona, ktorý už vtedy lámal kosti. Pochváliť musím výborný príbeh, ktorý je hodný filmového spracovania a výborne zapadla i Vangelisova hudba . Najviac mi sedel ten pochmúrnejší motív , ktorý výborne dotváral dusnú atmosféru pred vypuknutím vzbury. Mel Gibson si vybral peknú dévačku, škoda len toho záveru, kde sa o osude vzbúrencov veľa nedozvieme. Chcelo to ešte pár minút navyše a to aj za cenu, že by to s pravdivosťou nemalo nič spoločné. Keďže o ich osude nič nevieme, mali filmári voľnú ruku. Z môjho pohľadu skvelý a na csfd dosť nedocenený film. 80%. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (19)

  • Na začiatku jedla dôstojníci pripijú na kráľa, no robia to posediačky. Britskí dôstojníci musia pri pripíjaní na panovníka vždy stáť. (Arsenal83)
  • Bounty byla britská fregata, trojstěžník. Původně se jmenovala Bertha. Těsně před plavbou ji přejmenovali na H.M.S Bounty. Posádku lodi tvořilo 45 mužů. Bounty byla konstruována jako obchodní, přesto byla vyzbrojena deseti pozičními děly a 4 těžkymi děly na lafetách. Děla sloužila pouze pro obranu. (blackrain)
  • Na videu je vidieť tahitského náčelníka a jeho dcéru s pokrývkami hlavy. Červené a oranžové perie v týchto čelenkách patrí diamantovému bažantovi, ktorý žije v horách juhozápadnej Číny. Vták bol privezený do oblasti v roku 1820, zatiaľ čo film sa odohráva v roku 1789. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (viac)

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

Zemřel legendární hudební skladatel Vangelis

19.05.2022

Svět filmu a hudby opustila další fenomenální osobnost, jejíž výraznou a zvukově podmanivou tvorbu zná snad každý filmový divák. Ve věku devětasedmdesáti let totiž zemřel legendární řecký hudební… (viac)

Reklama

Reklama