Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skúseného vedca a vulkanológa Harryho Daltona (Pierce Brosnan) vyšlú, aby preskúmal nezvyčajnú aktivitu sopky. Rozhodol sa pre spoluprácu s očarujúcou Rachel Wandoovou (Linda Hamiltonová). Je mu jasné, že so sopkou nie je čosi v poriadku a snaží sa presvedčiť svojho šéfa, aby odsúhlasil evakuáciu Dantes Peak. Ale proti ľudskému životu stoja aj ekonomické záujmy. Prístroje nezaznamenávajú nič mimoriadne a nikto nechce riskovať veľké finančné straty. Bezmocnému Harrymu uverí len starostka mesta, ale napriek tomu nestihne podniknúť nevyhnutné kroky, potrebné pre záchranu ohrozeného obyvateľstva. Zemetrasenie spôsobí náhlu erupciu, sprevádzanú prúdmi nebezpečnej horúcej lávy a množstvom horúceho popolu. Obyvatelia Dantes Peak sa nachádzajú v smrteľnom nebezpečenstve. Harrymu a Rachel sa celkom náhodou podarí ukryť v podzemí. Príde však záchrana včas? Vyslobodí ich zo starého dolu, ktorý je teraz zatavený do lávového obalu skôr, ako sa im minú zásoby jedla a vzduchu? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (242)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Práve na takýto druh katastrofického filmu som mal teraz náladu. Už som ho videl niekoľkokrát, ale moc som si ho nepamatal a dobre som urobil, že som si ho opäť zapol. Sú tu sympatické postavy, ktorým som držal palce, aby to dali. Ten film sa tvári na začiatku nevýrazne, len bublajúca voda či nejaké otrasy, ale svojich niekoľko minút slávy dostane a roztočí sa naozaj peklo. Logicky by sa filmu dalo všeličo uprieť, ale kvoli svižnému tempu a niekedy vynikajúcim trikom ma film bavil. Nie je to určite nič prevratne, ale aj tak ja som z výsledkom úplne spokojný. Silné 4*. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je bombastickej film !!!!!!!!!!!. Viděl jsem ho jako malý, větší i největší :-D a vždycky mě šokoval a napětím jsem nemohl dýchat. Pro mě osobně nejlepší film o tématice sopek. A jeden z nejlepších katastrofických filmů vůbec, který drží na vysoké úrovni nejen perfektní kamera a hudba, ale i skvělí herci. 9/10 ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Stavba tohto katastrofického spektáklu je strihnutá podľa osvedčeného vzoru. Najprv spoznáme postavy, potom príde varovanie a potom... Grandiózny trikový ohňostroj, ktorý v žánri sopečných thrillerov nemá obdoby. Perfektný snímok pre veľké plátno a kvalitné ozvučenie. V tomto prípade mi absencia akéhokoľvek umeleckého pozadia nevadí. ()

Adman 

všetky recenzie používateľa

Pro mě taková klasika. V brzké budoucnosti jasný výbuch dlooouho neaktivni sopky, kterou si je jistý jenom hlavní hrdina Pierce Brosnan, avšak všichni okolo něj jsou však přesvědčeni o opaku či o tom že nemá cenu zbytečně plašit lidi kvuli něčemu co není ani podložené důkazy... a aby se lidé vystěhovali z města které tak dlouhou dobu pracně a namáhavě budovali se nechce nikomu ani druhé hlavní postavě - starostce devíti tisícového města pod sopkou Lindě Hamitton. Avšak stane se něco s čím nikdo nepočítal :oD sopka vybuchne - a ukazuje se pravda a to, že pravdu měl kdo jiný než hlavní hrdina Pierce... ale na omlouvání se za chyby už je pozdě!!... začíná boj o život, protože děti starostky se rozhodly zachránit svou babičku, která žije vysoko, na úpatí sopky... Pierce, jakožto jakjinak už dávno seznámený s Lindou jedou zachránit děti.. o vlásek unikají smrti, ale bohužel babička Rút, to nepřežije. Vše končí šťastně, což prostě musí být! gg ... a mimoto miluji katastrofické filmy. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Katastroficke filmy mam od Towering Hell celkom rad, a v tomto hra Pierce Brosnan, ktory uz mal na konte kvalitu Golden Eye. Aj ked scenar a logika filmu krivaju, aspon sa da pozerat na dobrodruzne sceny.A Pierce Brosnan s Lindou Hamilton su fajn. Pre mna aj podstatne lepsi film nez Sopka s Tommy lee Jonesom. 69 % ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (63)

  • Teplota z lávového prúdu, cez ktorý prejdú, by zapálila palivo v aute a iné veci (čas cca 1 h a 24 minút). (Pat.Ko)
  • Harryho (Pierce Brosnan) nákladné auto vyjde z rieky úplne suché (čas cca 1 h 3 min). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama