Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962. Prezident John F. Kennedy byl právě seznámen s tajně pořízenými fotografiemi. Posádka špionážního letounu na nich zachytila přesun ruských jaderných raket na Kubu. Amerika je v šoku a J.F. Kennedy stojí před závažným rozhodnutím. Generál Curtis LeMay žádá okamžitou odvetnou akci, prezidentův poradce Kenny O´Donnell a Robert Kennedy nabádají ke zdrženlivosti. Americká armáda je ve stavu nejvyšší bojové pohotovosti a její rakety míří na Moskvu. Třináct dní trvá krize. Třináct dní stojí lidstvo před jadernou válkou. Stačí zmáčknout jediné tlačítko... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (134)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Costner je podobná figúrka ako Cage, keď má jeho kariéra podobnú divokú sínusoidu kvality filmov. V jeho prípade nie je situácia tak shizofrenická, pretože to jednoducho verejnosť tak nerieši. Ale k veci, 13 dní je politický triler s odraďujúcou dĺžkou, ktorú si nakoniec ani nevšimnete, za čo môže scenár, režisér a herci. Costnerovi obšmietanie sa okolo Kennedyho sedí, ako sme už boli svedkami v JFK. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Vzniklo spousta snímků na téma konfliktu USA vs. Rusko a tento víceméně ničím nevyčnívá z řad spíše lehce nadprůměrné tvorby. Celková podoba spíše připomíná TV produkci (i přes poměrně vysoký rozpočet) a Kevin Costner by filmu -i přes velice slušný výkon- vůbec nechyběl. Nejedná se o špatný film a třeba takovým hercům nemám co vytknout ale je to téma určené pro úzkou skupinu diváků, kteří v něm uvidí mnohem více než já. A délka filmu je opravdu přestřelená. ()

Reklama

Riddick77 

všetky recenzie používateľa

Povedená rekonstrukce kolem událostí tzv. Karibské krize. Pohled do "zákulisí" tohoto konfliktu z americké strany, je zajímavý především z pohledu bratrského vztahu Johna a Roberta Kennedyových. Natočeno pouze z perspektivy americké a nepříliš reflektovány události a postoje druhé strany. Ty přechody mezi barevným a "černobílým" materiálem, které mají evokovat zřejmě dobovost a možná též nádech dramatičnosti, zrovna povedené nejsou a osobně mě dosti rušili. Costner je v roli poradce výborný a názorově uvěřitelný. Možná to tak zcela nebylo, ale kouká se na to hezky a informační základ je obstojný. Více takých filmů. 8/10! ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak si Kevin po rokoch vyprodukoval taký prequel k JFK v ktorom nám ukázal dôležitú epizódku v Kennedyho kariére. Pred rokmi ma tento film príliš nezaujal, ale teraz mi to štruktúrou pripomínalo tie civilné dobrodružsvá Jacka Ryana v ktorých sa snažil zabrániť globálnemu nešťastiu. Tentokrát je to silnejšie o to viac, že to bola skutočná kríza. Zaujímavejší ako skoro až šachovo pojatý boj s rusmi, bol pre mňa Kennedyho boj s vlastnými podriadenými a hlavne so všetkými tými generálmi, ktorí by hneď na všetkých útočili. Z hereckého obsadenie vládne Bruce Greenwood ako John F. Kennedy, aj keď sa na neho príliš nepodobá, Steven Culp ako mladší Kennedy, ale všetkých zatienil tentoraz už ostrieľaný mazák Kevin Costner ako Kennedyho poradca. K dokonalosti by tomu chýbal len náhľad na ruskú stranu. Jak to prebiehalo u nich a čo presne boli ich zámery. Ale aj v tomto prevedení to je vydarený politický thriller. 8/10. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý obsahuje hromadu, čo hromadu tonu dialógov. Ale musím uznať, že napriek tomu vyložene nenudí. Je to dobre napísané, tak aby to upútalo divákovu pozornosť. A aj ma to upútalo, akurát nestrhlo. Pre mňa najväčšie mínus bolo asi, že sme vedeli ako sa to skončí a finále, ktoré končí dohodou je síce pravdivé, ale na plátne pre mňa ako finále neobstojí. Zopár vyhrotených situácia ma viac zaujalo. 70% - 3* ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (14)

  • Okrem amerických štátov Kalifornia, Rhode Island a metropoly Washington D.C. prebiehalo natáčanie aj na lodi USS Joseph P. Kennedy Jr. či na Filipínach. (MikaelSVK)
  • Lietadlá typu Vought F-8 Crusader, ktoré boli použité vo filme, sú skutočnými strojmi, ktoré používali vzdušné sily na Filipínach. (MikaelSVK)
  • Během cesty Kennyho O´Donnella (Kevin Costner) z Bílého domu kolem sovětské ambasády na ministerstvo spravedlnosti, kde se má konat jednání s velvyslancem, se několikrát změní typ Cadillacu, v němž jedou. Nastoupí do modelu z roku 1963, během záběrů z cesty jej nahradí model z roku 1961, před sovětským velvyslanectvím je z něj opět model 1963 a při příjezdu na ministerstvo spravedlnosti znovu model 1961. (curfew77)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené