Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (116)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Zo vsetkeho toho hnoja /ordinacia, VKV, Panelak ....../ je toto prekvapivo na urovni. Prevedenie a herecke vykony su casto na povazenie a dialogy obcas vzbudia usmev, ale furt lepsie ako Krausov retardovany Panelak .......... Hoci stale to na komunisticku normalizacnu serialovu tvorbu nema. Proste nema. 70 % ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Konečne TV seriál hodný maximálnej pochvaly. Je natočený s vkusom, scenár je trendový a hlavne ho písal niekto, kto má skutočné ambície o vývoj televíznej tvorby. Páči sa mi, že sa celkovo neopiera o žiadne tradície ani herecké ikony a má vlastnú identitu. Možno TV Markíza popri piatkovej lacnej zábave nedosahuje primeranú úroveň diváckej sledovanosti, keďže do výroby investovala nemalý obnos peňazí, no som spokojná, že viacerí dokážu oceniť skutočnú kvalitu a akási pomyselná latka sledovanosti v atraktívnom vysielacom čase nezostane jediným kritériom úspechu tohto seriálu. ()

Reklama

mandes 

všetky recenzie používateľa

Keby som tento seriál videl a nevedel že ho točíme my tak mu dám tri a označím ho za priemernú kriminálku z nemeckej produkcie. Ale na to čo som videl za posledných 15 rokov od nás ma naozaj šokovalo v prvom rade technické spracovanie. Už opening a vynikajúca profesionálna kamera hovorila že tu bude niečo inak. Hudba správne depresívna dobre pomáhala vytvárať atmosféru . A od hercov som čakal len kŕčovitú trpnosť z pre afektovanými výkonmi, ale dočkal som sa solidných výkonov aspoň v hlavných mužský rolách u ktorých skvelo fungovala charizma a sympatie, jednoducho som sa pri nich necítil trapne . Príbeh prvého dielu ma až tak nedostal. Dal by som mu tri a pol ale verím že seriál ponúkne ovela lepšie kúsky. PS: A to že sa seriál točí podla skutočných prípadov je OBROVSKE PLUS+ / lenže nakoľko sa skutočných prípadov drží je už otázne ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Těšil jsem se na slovenský detektivní seriál a s překvapením zjistil, že Kriminálka Anděl má dvojče. :-) Temnější, než její česká podoba, detektivů je více a tak mezi nimi dochází k lepším interakcím. Více ale Město stínů připomene Případy prvního oddělení, skutečné případy, které jsou ale pro potřeby dramatického seriálu občas značně upraveny. 70%. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Velmi povedená slovenská kriminálka, jejíž český sourozenec - Kriminálka Anděl - zpracovává v první sérii stejné případy a má shodná jména vyšetřovatelů, hudbu, atd. Nedovedu říct, který seriál je lepší či horší, oba mi přijdou nadprůměrné. Ze slovenského týmu je sympatický Tomeček, Benkovský, Segej a Jana. Z českého i šéfové kriminálky, patolog a IT expert Ruda. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • "Mesto tieňov" má za sebou medzinárodný úspech - keď videla prvé nakrútené časti televízia Nova, objednala si u D.N.A. českú prerábku pod názvom "Kriminálka Anděl". (marek.stone)

Reklama

Reklama