Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (116)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Konečne poriadny kopanec všetkým slovenským aj českým tvorcom seriálov... K scenáru mám niekoľko výhrad, ale má to skvelú kameru, používajú fajn filtre, super strih, hrajú sa s osvetlením... Skrátka po technickej stránke je tu všetko, kvôli čomu sa nemôžem pozerať na spackané "inscenácie" ako Ordinácia v ružovej záhrade, Ulica atď... ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Zrejme jediny novodoby slovensky serial, ktory bol viac nez pozeratelny. Velka skoda slabsieho scenara, ktory vkladal do ust hlavnym hrdinom slova, ktore by normalni ludia a uz vobec nie chlapi z kriminalky (nic v zlom) v danych situaciach ani omylom nepouzili. Napriek tomu vsak ide na nase pomery o zrejme to najlepsie, co zatial slovenska novodoba televizia na poli kriminalnych serialov vyprodukovala. Uvidime, co nam ponukne Danove "Nase mesto", ak sa ho niekedy dockame. ()

Reklama

janesX 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mesto tieňov je kriminálny seriál, ktorý aspoň trochu pomohol vylepšiť reputáciu "novej vlny" tuzemských seriálov, hlavne seriálov vyrábaných súkromnými televíziami. Myslím, že už bolo fakt nutné prísť s niečim normálnym a myslím, že to takto chápali aj samotní producenti a je to hneď aj vidieť na solídnych scenároch. Určite sa niektoré epizódy až tak nevydarili a celková kvalita (a herecké výkony) je mierne kolísavá. Ale celkovo považujem Mesto tieňov za relatívne dobrý seriál a hlavne, konečne jeden z pozeratelných, za čo mu patrí úprimná vďaka. ()

esterdemi 

všetky recenzie používateľa

Keď som zistila, že je to slovenský seriál takmer som sa rozhodla to ani nepozerať. Asi je to také nepatriotické, ale po Priateľkách, Paneláku a Normálnej rodinke si myslím, že nie úplne nepochopiteľné. Ostala som dosť prekvapená, keď som sa nakoniec rozhodla to kuknuc. Bolo to dobré. Nie je to síce CSI Las Vegas, ale páčilo sa mi to. Minimálne , po prvej časti som sa rozhodla pozrieť si druhú (to sa mi v poslednej dobe pri slovenských seriáloch nestávalo) . + vrátila sa mi viera, že aj slovenský herci vedia hrať a v telke nemusia vždy vyzerať ako preafektovaní blázni a nevyhnuťne ma rozčuľovať. . ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Priemer v každom ohľade. Priemerné herecké výkony aj priemerné príbehy. Detektívka, ktorú si môžete len tak večer pozrieť. No nestrhne a zajtra bude zabudnutá. Možno je to aj nesúvislosťou jednotlivých častí a malo nadväznosťou. Hodnotenie je tu premrštené, asi je to tým, že ide o slovenskú produkciu, tak je to trochu nadhodnotené, pretože to u nás tak kvalitne u nás nebýva. Nezamená to, že je to ale dostačujúce. Hlavne výkon Hrušovského je tu odpadom a scenár, ktorý mu je napísaný má byť akože vtipný, no je skôr trápny. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • "Mesto tieňov" má za sebou medzinárodný úspech - keď videla prvé nakrútené časti televízia Nova, objednala si u D.N.A. českú prerábku pod názvom "Kriminálka Anděl". (marek.stone)
  • Pri nakrúcaní krimiseriálu "Mesto tieňov" sa tvorcovia neraz "pučili" od smiechu, na brbtoch Ladislava Hrušovského. (marek.stone)

Reklama

Reklama