Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (116)

elisheva 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle seriál se moc povedl. Herecké výkony se mi líbí (žádné přehrávání), dobré zápletky postavené na skutečných případech a všechno stmeluje výborná hudba, kde se opět zaskvěl Muchow (a další). Takže i když ten díl trochu ztrácí dynamiku, hudba to úspěšně zamaskuje :) Ještě bych vyzvedla skvělou kameru pana Žiarana, tohle tajemné nasvícení tomu dodává opravdu kriminální nádech ;) ()

haffen 

všetky recenzie používateľa

To bol, ak ma pamäť neklame, prvý Slovenský krimi serial. Možno, nie, ale každopádne môj prvý čo som videl z naších končín. Zo zvedavosti som si pozrel prvý diel a prekvapil ma. Nechýbalo mu nič čo by správny krimi mal mať. S čistým svedomím dávam 80%. Škoda, že sa nenatočilo viacej dielov. Tých pár stálo za to... ()

Reklama

Niles 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa je Mesto tieňov jediný slovenský seriál, ktorý má nejakú úroveň. Určite k tomu prispieva aj to, že sa dokáže zaobísť bez opozeraných tvárí, ktoré vidíme pomaly vo všetkom čo sa na Slovensku vyrobí. Herci vytvorili skvelú partiu a scenár je tiež nadpriemerný. To, že prípady sú inšpirované skutočnými udalosťami im ešte pridáva na zaujímavosti. Konečne seriál, za ktorý sa nemusíme hanbiť. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Na slabučké slovenské seriálové pomery nečakane kvalitná záležitosť a to nie len po technickej stránke, V globále však skôr obyčajný priemer. Chválim snahu o vybočovanie zo zaužívaných koľají v takmer každom dieli a vyhýbanie sa schématičnosti vyšetrovania, ktoré je priamo prispôsobené slovenským reáliám. Menej chvályhodné sú zápletky, ktoré sa nie vždy dokážu vyhnúť silnej predvídateľnosti, neuškodilo by ani skrátenie minutáže, kvalitnejšia práca na postávách a ich vzájomných vzťahoch a taktiež o niečo lepšie dialógy. Oko pri hodnotení neprižmúrim len preto, že ide o slovenský počin, to tu už robia mnohí aj za mňa. ()

A.Beech 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne to najlepšie čo sa na Slovensku zatiaľ natočilo. Úžasný kriminálny seriál, ktorý by sa nestratil ani za hranicami. Prvá séria veľmi napínavá, neviem sa dočkať druhej. Vždy som sa tešil na ďalší piatok kedy sa seriál vysielal. Určite seriálu dopomohlo aj to, že prípady boli inšpirované skutočnými kriminálnymi prípadmi ktoré sa u nás stali. Herecký casting vyšiel na jednotku s hviezdičkou. Veľmi milo ma prekvapila prítomnosť akčných scén. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Hercov v kriminálke maskovala Beatrix Dollingerová. (marek.stone)
  • Špeciálne efekty boli vyrobené Čechách. (marek.stone)

Reklama

Reklama