Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (116)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

1. séria - Uf, tak taký masaker hneď na úvod pôvodného slovenského krimiseriálu (už len toto spojenie mi znie ako dáke sci-fi:) som fakt nečakal. Je vidno, že tvorcovia takého skvostu ako "najväčšie kriminálne prípady" asi sračku nenatočia... Konečne herci, ktorý nepôsobia len ako herci...Zatiaľ dobré, držím palce nech laťka neklesne pod kvalitu prvých troch dielov:)...PS: dopozerané...za odvahu priniesť niečo nové pre zabedneného slovenského TV diváka, za nasadenie, za prevedenie a za to že som sa tešil na každý ďalší diel dávam * navyše:))) 2. séria - pri porovnávaní s prvou sériou odpadáva moment prekvapenia, že aj v našich končinách sa nemusia točiť len samé hlúposti pre priemerného tv konzumenta. Očakával som, že kvalita ostane zachovaná, čo sa mi viac menej splnilo. Mohol by som hľadať nedostatky, ale nechcem to robiť, pretože Mesto Tieňov aj druhou sériou potvrdilo môj status "najlepšieho novodobého slovenského seriálu"... nenahneval by som sa, keby seriál pokračoval:) ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Na slabučké slovenské seriálové pomery nečakane kvalitná záležitosť a to nie len po technickej stránke, V globále však skôr obyčajný priemer. Chválim snahu o vybočovanie zo zaužívaných koľají v takmer každom dieli a vyhýbanie sa schématičnosti vyšetrovania, ktoré je priamo prispôsobené slovenským reáliám. Menej chvályhodné sú zápletky, ktoré sa nie vždy dokážu vyhnúť silnej predvídateľnosti, neuškodilo by ani skrátenie minutáže, kvalitnejšia práca na postávách a ich vzájomných vzťahoch a taktiež o niečo lepšie dialógy. Oko pri hodnotení neprižmúrim len preto, že ide o slovenský počin, to tu už robia mnohí aj za mňa. ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 11.4.2008. Povedané slovami MILANA KŇAŽKA, "priatelia upokojte sa !". :-) Každopádne ... konečne si niekto uvedomil aký "look" má mať slovenský televízny seriál/séria, aby nevyzeral ako treťotriedna telenovela. Budem však kritický, hoci rád by som podotkol, že som na rozdiel od ostatných nečakal "CSI style" (to ste naozaj takí naivní a veríte, že sa nájde nejaký blázon čo vrazí veľké prachy do produkcie slovenskej kriminálky ?). Tvorcom MESTA TIEŇOV (v prípade, že už nakrútené epizódy budú mať úspech) odkazujem: skráťte minutáž na štandardných 45minút - a to znamená radikálne zdynamizovanie a kondenzáciu storyline, nie len vystrihnutie nejakých scén (čiže s reklamou na hodinu), nedovoľte hercom dialógy "cediť" medzi zuby a tváriť sa ultradrsne (opäť "herec" HRUŠOVSKÝ, JAKAB aj MITAŠ - chlapci uvedomte si, že civilný prejav neznamená, že sa budete tváriť ako frajeri a pritom pôsobiť ako idioti), nevadí mi rozvíjanie vedľajších línií, ale nesmie byť na úkor hlavnej zápletky, no a ZÁVER - strašne rád by som poprosil o VYHODENIE toho trápneho "cajdáku" zo záverečných titulkov. ZÁVER má byť úderný, jeden záber - strih - titulky a nejaká ORIGINAL THEME. Samozrejme to sú moje výhrady, ktoré - pokiaľ séria strhá peoplemetrové ratingy - tvorcov nemusia trápiť. A verím, že časom sa dožijem aj pôvodných príbehov a nie len recyklovaných skutočných udalostí. Takže zatiaľ priemer, časom sa uvidí. (14.4.2008) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Na svoju dobu (2008) fantastické. Dnes (2024) to predsa len už jemne zostarlo resp. je to kuriózne, keďže niektorí (dnes oveľa slávnejší) herci v r. 2024 vyzerajú úplne inak a pozerať sa na dobový účes Mariána Mitaša alebo na mladučkého a rozujúchaného Roba Jakaba v kabáte je trošku úsmevné. Rušivo pôsobia (pseudo)odborné detaily, napr. jedna postava hovorí o „obchôdzkárovi“; neviem ako v r. 2008, ale predpokladám, že takúto pozíciu policajný zbor SR nepoznal ani vtedy. Podobných „detailov“ by sa našlo viac, ale kasting je natoľko skvelý a postavy také zábavné a majú medzi sebou takú parádnu chémiu, že to vôbec nevadí a seriál pôsobí realisticky napriek tomu, že profesionálni policajti si možno ťukajú prstom po čele, alebo sa usmievajú. Poteší pomerne ponurá výprava. Pavol Višňovský výborný, Mitaš detto, Jakab detto, Hrušovský veľký frajer. Naopak, Soňa Norisová mi tu pri všetkej úcte pripadala navyše a tým pádom zbytočná a, čo je najhoršie, nudná. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Konečne TV seriál hodný maximálnej pochvaly. Je natočený s vkusom, scenár je trendový a hlavne ho písal niekto, kto má skutočné ambície o vývoj televíznej tvorby. Páči sa mi, že sa celkovo neopiera o žiadne tradície ani herecké ikony a má vlastnú identitu. Možno TV Markíza popri piatkovej lacnej zábave nedosahuje primeranú úroveň diváckej sledovanosti, keďže do výroby investovala nemalý obnos peňazí, no som spokojná, že viacerí dokážu oceniť skutočnú kvalitu a akási pomyselná latka sledovanosti v atraktívnom vysielacom čase nezostane jediným kritériom úspechu tohto seriálu. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • 2. řada se natáčela již v roce 2008, ale do vysílání se dostala až v roce 2012. (fabecc1222)
  • Pri nakrúcaní krimiseriálu "Mesto tieňov" sa tvorcovia neraz "pučili" od smiechu, na brbtoch Ladislava Hrušovského. (marek.stone)

Reklama

Reklama