Reklama

Reklama

Módny fotograf Dick Avery (Fred Astaire) v snahe získať sofistikované pozadie fotografuje modelku v kníhkupectve v Greenwich Village. Keď neskôr prezerá fotografie, zbadá v pozadí jednej z nich predavačku Jo (Audrey Hepburn). Okamžite ho zaujme jej neobvyklá krása, rovnakú ako šéfredaktorku popredného módneho časopisu. Ponúknu Jo zmluvu, tá však podobnou prácou pohŕda a ponuku prijme iba preto, že obsahuje cestu do Paríža... (STV)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (102)

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Audrey Hepburn můžete nazvat různě, ale směšnou tvářičkou určitě ne. Jakmile se se svým naivním úsměvem, elegantními pohyby a křehkou krásou zjeví ve filmu, ihned projasní den snad každému. Z Funny Face se na diváka valí tehdejší kouzlo atmosféry od začátku do konce a dokonce i ty umělé a místy kýčovité zpívané části do něj zapadly. Jenže u mne je to s muzikály nesmírně těžké, vzhledem k tomu, že si z valné většiny trhám vlasy. Tady tomu není jinak, melodie byly nezajímavé a všechny hudební scény nesmírně unylé. Je to škoda, protože příběh je jinak sladký a miloučký a dnes je takových jako šafránu. Za Paříž a Audrey tedy slabší 3*. A mimochodem.. rozhodně bych si k ní uměla představit lepšího partnera! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Stanley Donen urobil pre Paríž spoločne s Audrey skoro to isté, čo Wyler s Audrey pre Rím. Lenže bohužiaľ iba skoro, respektíve o dosť menej, ako by si obe krásavice zaslúžili. Paríž je nám ukázaný znova akosi inak a znova krásne, lenže nedá sa veriť scenáru. Ten je bohužiaľ celý bez konfliktu a ten záverečný pokus o zamotanie situácie pôsobí značne umelo a vykonštruovane. Donenovi sa podarilo nakrútiť zopár ultimátnych scén Audreyninej (celé fotenie momentiek v Paríži) krásy a je večná škoda, že sa mu nepodarilo nakrútiť aj nesmrteľný film. Znova opakujem, vďaka tuctovému scenáru. Veci neprispel ani fakt, že Fred a Audrey ako pár proste nefungujú. ()

Reklama

sidzej 

všetky recenzie používateľa

nezostáva mi nič iné len si povzdychnúť nad kúzelnou, nevinnou a hravou atmosférou 30., 40., a 50tych rokov. K tomu si treba pripočítať neodolateľnú Audrey Hepburn a Freda Astaira, ktorý mi svojou charizmou a šarmom veľmi pripomínal Seana Conneryho v časoch, keď bol v službách jej veličenstva. Príjemný muzikál hoc určite má zopár múch kt. by bolo dobré vychytať. Stredná časť filmu a 2/3 by buď potrebovali prestrihať, alebo sa oprieť o zaujímavšiu dejovú líniu, taktiež choreografia nebola práve z tých najdokonalejších. Celkový dojem z filmu mi to však veľmi neskazilo. Romantická atmosféra a Audrey v svadobných šatách vykompenzovali takmer všetky nedostatky :-) Kiež by sa aj v dnešných časoch točili podobné filmy 80% ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Celkom pekný muzikál. Hlavne kvôli prostrediu. Ale 30-ročný vekový rozdiel medzi Audrey Hepburn a Fredom Astaireom bol neskutočne vidieť. Vtedy to muselo byť bežnejšie, keďže Audrey sa už viackrát ocitla po boku hercov, ktorí by mohli byť jej otcami. No dnes by sa jeden čudoval, prečo po ich prvom bozku nevolala o pomoc. "Can one kiss do all of this...?" ()

Elyssea 

všetky recenzie používateľa

Audrey většinou můžu vidět kdekoli a kdykoli. O to víc jsem překvapená, že jsem zklamaná. Ze všech Audreyiných pařížských výletů se tento povedl nejmíň. Všechna hudební čísla totiž jen natahují výslednou stopáž bez toho, aby film nějak výrazně podpořila. Sice by mě nikdy nenapadlo, co všechno Hepburnová dokáže zatančit, na druhou stranu se nedivím, že ji v My Fair Lady nechali přezpívat. Plně se ztotožňuji s komentářem Oskara. ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (20)

  • Scénu, kdy Jo (Audrey Hepburn) ve svatebním tančí s Dickem (Fred Astaire) na zahradě, nešlo skoro natočit. Přívaly deště rozbahnily zem a herci se bořili do bahna. (Peti_Zu)
  • Teriér Audrey Hepburn (Jo Stockton) sa objavil v košíku počas fotenia scény “Anna Karenina“. (TheRoller)
  • Postava Dicka Averyho (Fred Astaire) je inšpirovaná fotografom Richardom Avedonom, ktorý pripravil väčšinu fotografii pre tento film a je aj autorom známeho portrétu tváre Audrey Hepburn (Jo Stockton), ukázaného počas scény v tmavej komore. (Michal74)

Reklama

Reklama