Reklama

Reklama

Módny fotograf Dick Avery (Fred Astaire) v snahe získať sofistikované pozadie fotografuje modelku v kníhkupectve v Greenwich Village. Keď neskôr prezerá fotografie, zbadá v pozadí jednej z nich predavačku Jo (Audrey Hepburn). Okamžite ho zaujme jej neobvyklá krása, rovnakú ako šéfredaktorku popredného módneho časopisu. Ponúknu Jo zmluvu, tá však podobnou prácou pohŕda a ponuku prijme iba preto, že obsahuje cestu do Paríža... (STV)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (102)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Dnes již téměř nesrozumitelné dílko, hravý muzikál, parodie módního průmyslu nebo óda na Paříž? Těžko soudit, příliš mnoho klišé se vrství jedno přes druhé a do toho ten přezrálý Astaire a ta údajně líbící se Audrey. No, není to dobré. Proměna intelektuálky s legračním obličejem do modelky světového formátu se jednoduše nekoná, ačkoli ona by ráda... Nebo snad v onom magazínu by byli rádi za změnu. Buď jak buď, krátká kariéry této ikony, která vypadala jinak, než celé generace před ní (a pouze tím se měla stát nesmrtelnou), naštěstí brzy zhasla. ()

Mahalik 

všetky recenzie používateľa

Je zajímavý sledovat modelink z roku 1957. Z doby, kdy se neprobírali míry modelek ani kokainové minulosti a už vůbec ne fotky, kdy "tento kus masa" neumí dávat nohy křížem a že nenosí bikyny a tak podobně... Je paradox, že Audrey Hepburnová si mi víc líbila jako knihovnice, když lítala po krámu s knihama a před zrcadlem si nandavala bizazní klobouk (famózní práce Edith Head), právě v té chvíli byla pro mě ztělesněním krásy. Kdežto, když přišel na řadu Fred Astaire s hlavou jako žárovka a s návrhem, že "Potřebuji, ženu, která by byla ikonou krásy a zárověn inteligence" už jsem házel rukama nad hlavou, protože jsem věděl, že Audrey zničí. Pravda je taková, že při prvním záběru na její přeměnu v krásku jsem byl v šoku. Všechna její lidskost je pryč a jediné, co zbylo je žena zmalovaná jako děvka. Naštěstí tvůrcům došlo, že tudy cesta nevede a raději hodili zpátečku do původní podoby... Baletní minulost Audrey je setsakra znát a tančí úchvatně. Astaire zalez! ()

Reklama

sidzej 

všetky recenzie používateľa

nezostáva mi nič iné len si povzdychnúť nad kúzelnou, nevinnou a hravou atmosférou 30., 40., a 50tych rokov. K tomu si treba pripočítať neodolateľnú Audrey Hepburn a Freda Astaira, ktorý mi svojou charizmou a šarmom veľmi pripomínal Seana Conneryho v časoch, keď bol v službách jej veličenstva. Príjemný muzikál hoc určite má zopár múch kt. by bolo dobré vychytať. Stredná časť filmu a 2/3 by buď potrebovali prestrihať, alebo sa oprieť o zaujímavšiu dejovú líniu, taktiež choreografia nebola práve z tých najdokonalejších. Celkový dojem z filmu mi to však veľmi neskazilo. Romantická atmosféra a Audrey v svadobných šatách vykompenzovali takmer všetky nedostatky :-) Kiež by sa aj v dnešných časoch točili podobné filmy 80% ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Mimoriadne hlúpučký a gýčovitý film, aký dokážu spáchať iba Američania. Pre mňa zaujímavý iba tým, do akých kravín sa nechala nahovoriť moja najobľúbenejšia herečka a ako jej to tam napriek všetkému slušalo. Muzikálové vložky nezapadali do príbehu, Astairove tanečné kreácie som už videl v omnoho lepších filmoch, takže naozaj iba Audrey. Škoda, od režiséra Spievania v daždi som oprávnene očakával viac. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Na stare muzikaly sa clovek nepozera pre originalitu myslienky, prepracovane psychologicke profily postav, ale tento muzikal Funny Fane trpi az prilis jednoduchou konstrukciou zapletky. Audrey Hepburn /Prazdniny v Rime, Odpoledni laska, Sabrina/ je samozrejme genialna, ale ako celok ma to neoslovilo. 77 % ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (20)

  • Modelku Marion hrá Dovima, jedna z najväčších modeliek svojej doby, ktorá často spolupracovala s Richardom Avedonom. (TheRoller)
  • Fred Astaire (Dick Avery) hral aj v pôvodne verzii broadwayského muzikálu z roku 1927 so svojou sestrou Adele Astaire. (TheRoller)
  • S cieľom zabezpečiť obsadenie Audrey Hepburn (Jo Stockton) a Freda Astairea (Dick Avery) do filmu, producenti povedali každému z nich, že ten druhý už podpísal zmluvu a že by si nemali nechať ujsť takú príležitosť. (TheRoller)

Reklama

Reklama