Reklama

Reklama

Módny fotograf Dick Avery (Fred Astaire) v snahe získať sofistikované pozadie fotografuje modelku v kníhkupectve v Greenwich Village. Keď neskôr prezerá fotografie, zbadá v pozadí jednej z nich predavačku Jo (Audrey Hepburn). Okamžite ho zaujme jej neobvyklá krása, rovnakú ako šéfredaktorku popredného módneho časopisu. Ponúknu Jo zmluvu, tá však podobnou prácou pohŕda a ponuku prijme iba preto, že obsahuje cestu do Paríža... (STV)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (102)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Zďaleka nie len taký profesionálne spradený a dúhovo kolorovaný muzikál o tom, ako sa knihovnícka ťapka hviezdou modelingu stane a nádavkom získa životnú lásku. Je to síce propaganda tupého módno-dizajnového kultu, ktorý ukáže, že ťahúni tohto priemyslu v podobe inovatívnych šéfiek sú hlboko cítiace empatické osobnosti s mierou pre realitu a biznis, no je to aj kritika spôsobov ľudí, reprezentujúcich tento svet. Tých proti prúdu idúcich scén a náznakov je viac: Hneď v úvode módni mágovia predvedú ukážkovú lekciu reklamnej totality pripomínajúcej svojou bezvýhradnoťou predobraz o 30 rokov mladšej piesne "Píšte všetci modrým perom!" kapely Bez ladu a skladu, Tu má celospoločenský príkaz titul "Obliekajte sa všetky na ružovo!". Vzápätí na to vtrhne arogantná skvadra leslého časpisu pre ženy do kníhkupectva, poprehadzuje všetky knihy, narobí bordel a to všetko bez náznaku porozumenia či vypýtania si súhlasu. Prostredie parížskych intelektuálskych zadymených podzemných vinární a barov je vystihnuté dokonale, čo umocňuje slávny Hepburnovej psychedelický klubový tanec, nakrútený ešte pred masívnym nástupom hlavnej vlny hippie kultúry. Nuž a nebezpečenstvo duchovných guru, z ktorých sa pomerne často stanú neomylne totalizátorské figúry s početným háremom oddaných priaznivkýň je vyobrazené skvele. Hoci toto bolo dvojsečné - na jednej strane trefné poukázanie na slepé vetvy alternatívnej duchovnej scény, na strane druhej zgeneralizovanie, že všetko, čo sa odlišuje od oficiálne tolerovaných verzií správania a rozmýšľania je zvrhlé, márnomyseľné a chlípne. Ideovo nevyrovnané, vznášajúce sa na romantickom obláčiku lásky, rozvinutej v meste lásky - Paríži - zušľachťuje charizma Audre Hepburnovej, tance vyslúžilého, no stále vo forme Freda Astaira, nejednoznačný charakter šéfredaktorky módneho magazínu a farebné ladenie scén. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

nezostáva mi nič iné len si povzdychnúť nad kúzelnou, nevinnou a hravou atmosférou 30., 40., a 50tych rokov. K tomu si treba pripočítať neodolateľnú Audrey Hepburn a Freda Astaira, ktorý mi svojou charizmou a šarmom veľmi pripomínal Seana Conneryho v časoch, keď bol v službách jej veličenstva. Príjemný muzikál hoc určite má zopár múch kt. by bolo dobré vychytať. Stredná časť filmu a 2/3 by buď potrebovali prestrihať, alebo sa oprieť o zaujímavšiu dejovú líniu, taktiež choreografia nebola práve z tých najdokonalejších. Celkový dojem z filmu mi to však veľmi neskazilo. Romantická atmosféra a Audrey v svadobných šatách vykompenzovali takmer všetky nedostatky :-) Kiež by sa aj v dnešných časoch točili podobné filmy 80% ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Mimoriadne hlúpučký a gýčovitý film, aký dokážu spáchať iba Američania. Pre mňa zaujímavý iba tým, do akých kravín sa nechala nahovoriť moja najobľúbenejšia herečka a ako jej to tam napriek všetkému slušalo. Muzikálové vložky nezapadali do príbehu, Astairove tanečné kreácie som už videl v omnoho lepších filmoch, takže naozaj iba Audrey. Škoda, od režiséra Spievania v daždi som oprávnene očakával viac. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Celkom pekný muzikál. Hlavne kvôli prostrediu. Ale 30-ročný vekový rozdiel medzi Audrey Hepburn a Fredom Astaireom bol neskutočne vidieť. Vtedy to muselo byť bežnejšie, keďže Audrey sa už viackrát ocitla po boku hercov, ktorí by mohli byť jej otcami. No dnes by sa jeden čudoval, prečo po ich prvom bozku nevolala o pomoc. "Can one kiss do all of this...?" ()

GilEstel 

všetky recenzie používateľa

Pohodová muzikálová podívaná, která splnila očekávání. Fred Astaire je dobrý tanečník. To je celkem známá věc. Ale Audrey tu nezůstala o nic pozadu. Její baletní průprava je v tanci snadno pozorovatelná. Taneční čísla tedy moc fajn. S hudbou to je trochu horší. V těch letech přeci vládl světu rock`n`roll. Chuck Berry, Little Richard, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis zpívali svoje největší hity. Kdyby ve filmu zaznělo Hound Dog, tak to na parketu vypadalo trochu živěji. :-) Jednoznačně nejlepší zpěvačka ve filmu je Kay Thomsonová, ačkoli má pouze vedlejší roli. Příjemným zpestřením je krom tanečků a krátkého romantického příběhu i zaměření na exteriér. Režisér se rozhodl nám ukázat v krátkém detailu všechny skvosty Paříže. Dokonce kvůli jednomu krátkému záběru se štáb podíval i do zahrad Versailess. 70% ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (20)

  • Modelku Marion hrá Dovima, jedna z najväčších modeliek svojej doby, ktorá často spolupracovala s Richardom Avedonom. (TheRoller)
  • Fred Astaire (Dick Avery) hral aj v pôvodne verzii broadwayského muzikálu z roku 1927 so svojou sestrou Adele Astaire. (TheRoller)

Reklama

Reklama