Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(viac)

Recenzie (160)

smrtacik 

všetky recenzie používateľa

Bavme sa spolu pri pivku a pusťme si k tomu dobrú stand-up comedy pod taktovkou ,,hajzlíka“ Dylana Morana. Kto nepozná Dylana Morana, mal by to hneď napraviť. Nie je to typický predstaviteľ komediálnych rolí, je to skôr taký seriálový pustovník. Pamätať si ho môžete najmä z anglického seriálu Black Books (myslím, že ho vysielala aj ČT niekedy vo večerných hodinách), kde stvárnil rolu večne ufrflaného, ľudí cynicky urážajúceho predavača kníh, ktorého prioritou boli cigarety a alkohol. Za týmto seriálovým počinom stal pre mňa geniálny Graham Linehan, ktorý vytvoril seriály ako Father Ted (1995) a IT Crowd (2006). Táto rola bola tak dokonale hulvátska a beznadejná, že si ju prose ľudia zamilovali, pričom si osobnosť tejto postavy akosi stotožnili s Dylanovým ksichtom. A herec to využíva spôsobom nevídaným pre svoje vystúpenia ,,jedného muža“ tak ako v prípade Dylan Moran: Monster. Hneď ako začnete sledovať záznam jeho vystúpenia je vám nanajvýš jasné, že ten chlap nemôže byť úplne normálny a iba to hrať, on musí k takémuto životnému štýlu inklinovať. Počas 85 minút si Dylan berie do huby všetko možné a nič mu nie je sväté. Na programe dňa je napríklad alkohol, drogy, výchova deti, homosexuáli, náboženstvo či politika. Načo sledovať desiatky dokumentov o týchto témach, pustite si Morana a máte hneď vo všetkom jasno, prinajmenšom ako on. Zbytočne rozoberať, čo a ako vníma, treba si to pozrieť, ale je jasné, že držať sa jeho filozófie je cesta do horúcich pekiel. A my aspoň trocha civilizovaní ľudia si to radšej vychutnáme takto z pohodlia domova. Takže zhrnutie na záver. Tento Írsky komik a jeho vystúpenie je niečo na čo sa nezabúda, taký komplexný monológ na normálne aj bizarné témy ste určite ešte nevideli. A ten jeho ,,blbý kukuč :-) Hodnotenie: 100% ()

maseer2 

všetky recenzie používateľa

Dylan Moran pomocí "vágus stylu" (přesně tak, jak ho známe z Black Books) se skleničkou vína a s cigárem trefně, pravdivě, inteligentně a hlavně extrémně vtipně glosuje a zesměšňuje moderní společnost, přičemž u toho zdánlivě naprosto chaoticky skáče od tématu k tématu.. no prostě neuvěřitelná podívaná :) "You should stay away from you potential. I mean that is something you should leave absolutely alone. Don't.. you'll mess it up! It's potential. Leave it!" ()

Reklama

Němi 

všetky recenzie používateľa

Vynikající stand-up comedy, která si udrží pozornost celou hoďku a půl. Dylan Moran je úžasný komik (i když nevěřím, že to hraje:). Charakteru Bernarda Blacka se tu dál drží a je to jen dobře. Špinavej, nasranej, hulvátskej a s vopicí. Přesně takhle ho zbožňuju. Občas sice něco není tak dokonalé, ale když si zpětně uvědomím od čeho k čemu se vlastně dostal a probral to... a jak jsem se u toho zasmál... no úžasný. Za jeho hlas bych střílel. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ono je to občas tak, že si sadnete, a dumáte nad tým čo by ste si asi tak teraz, presne o tomto čase pozreli, aby vám bolo lepšie, aby ste sa zabavili, alebo jednoducho zabili čas, pred tým ako vyjdete do baru s kamošmi na jedno pivko. Na nič nové nemáte chuť a tak začnete vo svojej mysli hľadať niečo čo sa vám páčilo, čo máte radi a čo vás zaručene pobaví, lebo vás to pobavilo už kopec krát predtým.... Dylan Moran je komik, ktorý doslova ožil v našich mysliach ako knihkupec Bernard Black. Kultová postavička, neskutočne dobre stvárnená týmto ukecaným Írom s prefajčením pohľadom. To že sa skôr či neskôr dozviete o jeho Stand – Up predstaveniach je už len otázka času. A potom príde ten deň kedy neviete, čo z načatým časom a siahnete po jeho prvom vystúpení z názvom Monštrum. Skvelo si ho užijete, pretože jednoducho nemá tendenciu skĺzavať do nudy, alebo do samoúčelnosti. Ak máte Dylana Morana radi, tak budete viacej než len spokojný. Neskutočne spokojný. A tým neskutočne, myslím fakt neskutočne. Odprezentuje sa pred vami ako jeden z perfektných komikov so zmyslom pre správne načasovanie a tých pár nezabudnuteľných vtipov, ktoré si zapamätáte, môžete použiť pri pivku s vašimi kamošmi o dve hodiny neskôr. Znamenité dielko. Klobúk dole. ()

Sonnery 

všetky recenzie používateľa

...a pak pustili tu písničku. Jmenovala se "The Funk Soul Brother". Na to nikdy nezapomenu, protože to byl taky veškerej její text. Byl z té písničkářské školy, kde to se slovama nepřehánějí ...pro případ, že by jich byla škoda. Znělo to jako milion požárních aut, který honí 10 milionů sanitek přes válečné území. A pouštěli to tak nahlas, až z toho začala prázdná židle vedle mě krvácet. Zpívalo se tam: "The funk soul brother. Právě teď, jé. Je to funk soul brother. Vomrkni to. Je to, no, funk soul brother. V podstatě." Já neříkám, že je to špatná písnička. To vůbec ne. Říkám jen, že byste mohli vzít dejme tomu koště, namočit ho do ňějaké brzdové kapaliny, strčit druhý konec do mýho zadku ... a posadit mě na trampolínu v jezdícím výtahu, na jehož stěny bych napsal lepší písničku, jen tohle tvrdím. Tohle nemůžu nepodepsat :-) ()

Zaujímavosti (2)

  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)
  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)

Reklama

Reklama