Reklama

Reklama

Na Zlatom jazere

  • Česko Na Zlatém jezeře (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

Madison 

všetky recenzie používateľa

Nádherný film, ktorý si svojou veľkorysosťou a úprimnosťou vydobil cestu do môjho srdca. Aké by to bolo príjemné vrátiť sa po dlhých rokoch na miesto s toľkými zážitkami a bohatou minulosťou, vedieť, že tam pri kozube čaká sarkastický dedo a pritom všetkom nezabudnúť, že je napriek odlišnosti stále dôležitou súčasťou môjho života. Získať si priazeň ufrflaného otca - to sa človek naučí iba svojou vlastnou púťou - školou života. Nezabudnuteľný Henry Fonda, ktorý mi pripomenul, že film nemusí byť vždy iba filmom. ()

Kimon 

všetky recenzie používateľa

Nádherné a důstojné profesionální završení herecké kariéry Henryho Fondy a Katharine Hepburn. Oscarovým hodnocením dnes již moc nedůvěřuji, ale tenkrát (nikoliv Tenkrát na Západě) v roce 1982 znamenala soška filmového Oscara opravdu zasloužené nejvyšší hodnocení. Tento film vřele doporučuji především mladým, kterým se chce po dvou letech manželství rozvádět! Jo, vážení, život je o toleranci a odpouštění, nikoliv o bezohledném realizování svých osobních zájmů na úkor rodiny a vlastních dětí. Tož tak, ... vy mlaďoši si tímto citlivým lidským příběhem vemte příklad a nerozvádějte se furt. Vždyť jsme v Evropě na předních příčkách v rozvodovosti! :-) Kdo se na to má furt dívat, na ty děcka z rozvedených rodin! :-) ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tu nie je o čom veľa písať, ide o niečo tak nádherné až sa chce človeku z toho plakať. Snímku predovšetkým dominujú myšlienkovo nesmierne bohaté dialógy a očarujúca smutno-nostalgická atmosféra, avšak ani nie tak v súvislosti s excelentne rozobranou témou vyrovnávania sa so starobou a premárneným časom ohľadom vlastnej dcéry, ako skôr v spojitosti so samotnými predstaviteľmi ústredných postáv a ich vyžarovacím fluidom, hlavne v prípade H. Fondu. Aké príznačné, že ani nie o rok po dokončení prác na filme sa naplnili obavy jeho filmovej manželky a tento herecký velikán navždy odišiel do filmového neba. Iróniou osudu mu vypovedalo srdce, srdce, ktoré zohralo veľkú úlohu aj v tomto filme. Snímku skladám jednu veľkú poklonu. ()

Roby 

všetky recenzie používateľa

Skvělé a neustálé hlášky Henryho Fondy s příjemnou Katherine Hepburnovou v roli starostlivé dobrácké manželky zahořklého a životem otráveného manžela Normena. Moje jednička mezi herečkami Katherine Hepburnová a hláškující Henry Fonda si ve filmu příjemně padly do noty s čehoz vznikl tenhle poetický až komediálně dramatický film 82%. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Asi tak úvodních 30 minut vypadalo jako takový obyčejný doochodcovský drama. Sice filmy o doochodcích mě zrovna moc neberou, ale dalo se na to dívat. Jenže pak se tam zjeví hysterická Jane Fonda a mele nějaký neskutečný hovna. Ta sice záhy opět zmizí, ale zbytek filmu už je akorát o tom, jak jeden despotický stařec jezdí s nějakym nevychovanym spratkem po jezeře na člunu a chytá ryby. Horko těžko jsem to dokoukal. Film by byl tak na 1 hvězdu, druhou přidávám čistě jenom za Henryho Fondu. Nechápu, kde to nabralo takový hodnocení. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (18)

  • Původní broadwayská divadelní hra měla premiéru 28. února 1979 v New Apollo Theater v New Yorku – derniéra proběhla 16. června téhož roku a celkem bylo odehráno 126 představení. Hlavní role Normana Thayera (Henry Fonda) a Ethel Thayer (Katharine Hepburn) ztvárnili na Broadwayi Tom Aldredge a Frances Sternhagen. (Zdroj: ČSFD)
  • Herečka Barbara Stanwyck bola počas natáčania na telefóne pripravená nahradiť Katharine Hepburn (Ethel Thayer) v prípade, že by sa Katharine nemohla objaviť na place kvôli operácií, ktorú podstúpila ešte pred natáčaním. (fishki)
  • Jane Fonda prohlásila, že scéna mezi Chelsea a Normanem (Henry Fonda), kdy mu Chelsea řekne, že chce být jeho přítelem, odrážela skutečný vztah mezi otcem a dcerou Fondovými. Během jednoho záběru chytila Jane otce za ruku, což jej dojalo, v očích měl slzy a odvracel se od kamery. Záběr ve filmu zůstal. (Kulmon)

Reklama

Reklama