Reklama

Reklama

Postmoderný Paríž v blízkej budúcnosti, okolo roku 2020. Niektorí ľudia záhadne miznú, iní sa objavujú, ale sú bez minulosti... Na ulici bojuje policajná jednotka s miestnou kriminálnou frakciou, ktorá sužuj mesto. V pochmúrnej atmosfére, prebleskovaní starých a nedávnych spomienok, ktoré chceli zostať zabudnuté, sa prepletáme sledom udalostí, ktoré vedú k riešeniu záhady kontinuálneho strácania sa ľudí a objavovania sa ľudí bez minulosti. Nekompromisný policajt David Hoffmann s novou kolegyňou Marie postupne rozpletá záhadu a odkrýva temnú pravdu, ktorá môže byť niekedy jasnejšia, ako sa zdá. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (72)

fefee 

všetky recenzie používateľa

Pútavé sterilné sci-fi s dobrým nápadom nešťastne odpútava od pozornosti práve takmer nulová akčnosť, malá záživnosť hlavných postáv a totálne nevyužitý potenciál scénara. Veľká škoda toho nevyužitého nápadu ktorého iba občasná štýlová hudba nezanecháva ten dravý, tajomný a brutálny pocit temného sci-fi thrilleru. Slabý podpriemer. (2,5*) ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Sci-fi prekvapko z Francuzka, ktore by bolo prekvapenim este vacsim, keby nebolo tak okato podobne Spielbergovmu Minority Report. Podobne vizualom, zapletkou, dobov a priestormi, ci mnohymi futuro vychytavkami, ktorymi je film presyteny. Ano tych podobnosti je az prilis. Predsa vsak, je to film kvalitny a s vyraznou, vyrazne odlisnou atmosferou. Chrysalis je predovsetkym detektivka. Temna, drsna, odtazita, presne tak ako aj hlavny hrdina. Samotarsky detektiv s kamennou tvarou a dokonalou kondickou, ktoru aj vyuzie v par tvrdych kontaktnych subojoch do ktorych sa dostane pri honbe za vrahom (choreograf z Bourne Identity). Dobre fungujuci, celkom spletity pribeh bez problemov tiahne dopredu a to aj vdaka nadstardartnym hereckym vykonom. Potesia niektore naozaj skvele vizualne vychytavky a zvukove efekty (niektore audiovizualne stimuly su naozaj intenzivne). Nakoniec, ani ta okata podobnost s MR mi nebranila, aby som si film paradne uzival. Na druhu stranu som si ale stale bol vedomy toho, ze ona vizia blizkej buducnosti je mi veeeelmi povedoma. Jednoznacne vsak odporucam. (7.2/10) ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Nečekaně perfektní sci-fi krimi thriller, kterej bere dech hlavně skvělým vizuálem, kdy ten takovej našedivělej look působí nesmírně dobře a hlavně to tomu dodává tu správnou atmosféru blízký temný budoucnosti, navíc kamera je takřka dokonalá a hodně často se používaj perfektní náhledy shora i různý jiný vychytávky + herci kvalitní, souboje na blízko v podávní Alberta Dupontela jsou něco, co se prostě musí vidět - úžasný spojení bojový techniky a pouličního praní, prostě něco mezi tim a vypadá to hodně dobře. A aby toho nebylo málo, tak mě dostal i příběh a hlavně jeho rozuzlení, původně sem chtěl dát 4*, ale ten závěr byl natolik dobře vymyšlenej, že musim jít na plno, to byla taková třešnička na dortu ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Krimi-thriller odehrávající se v nedaleké budoucnosti, který staví na vytříbeném a poměrně originálním vizuálu. V Evropě to sci-fi snímky nemají lehké, protože producenti obvykle nedokážou najít odpovídající rozpočet a taky kvůli tomu, že američtí filmaři mají přece jen větší tradici a celý žánr sci-fi vlastně dlouhodobě ovládá americká literární produkce. Scénář mohl slibný námět manipulace s lidskou osobností rozpracovat zajímavějším způsobem, protože přes akční prvky kopírované z americké produkce a solidní herecké výkony u nás neokoukaných herců je celý děj předvídatelný a celá zápletka je z mého pohledu mělká. Celkový dojem: 55 %. ()

Javad 

všetky recenzie používateľa

Francúzky hi-tech sci-fi thriller namiešaný z tých správaných ingrediencií – akcia, efektné pästné súboje z blízka, futurizmus, chladná atmosféra, skvelá kamera a vôbec ako celok dobre natočené. Dôkaz, že aj Európa dokáže vyprodukovať zaujímavé SCI-FI! Tunajšie hodnotenie absolútne nezodpovedá kvalitám filmu (nenechajte sa ním zmiasť!). Moje výhrady: krátka stopáž a málo prepracované postavy. Áno vizuálna stránka prevažuje tú dejovú, ale aj tak veľmi silné 4* ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

  • Jediné vozidlo, které se ve filmu objevuje, je koncept coupé Renault Talisman z roku 2002. Narozdíl od jeho elektromotorové filmové verze byl zamýšlen jako čtyři a půl litrový osmiválec do V. (Saur.us)

Reklama

Reklama