Reklama

Reklama

Spievanie v daždi

  • Česko Zpívání v dešti (viac)
Trailer
USA, 1952, 103 min (Alternatívna 99 min)

Dej tohto majstrovského komediálneho muzikálu je zasadený do obdobia prvých pokusov o zvukový film a všetkých nepríjemností, ktoré s tým súviseli, najmä pre hviezdy nemého filmu, ktoré nemali dostatočne atraktívne hlasy. Film je popretkávaný množstvom majstrovských hudobných a tanečných čísiel, v ktorých exceluje jedna z najväčších tanečných a speváckych hviezd päťdesiatych rokov Gene Kelly. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (465)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Scenár je takmer geniálny, postavy sympatické, herečky pekné, humor extrémne vtipný. Ale ako sa dozvieme počas nakrúcania Šermiara, treba vyhodiť pár zbytočných scén a pridať muzikálové čísla. V mojom prípade je to naopak, vyhodiť pár otravných muzikálových čísiel a pridať niekolko so zaujímavými dialógmi. To v prípade Singing in the rain, samozrejme. VIDENÉ ZNOVA: No je to jedna z najlepších komédií, aké boli kedy natočené, čo mi na prvý krát vďaka tým muzikálovým číslam uniklo. Aj tie sú nakoniec geniálne. Film je kombináciou komédie, muzikálu a inteligentnej satiry na Hollywood a táto kombinácia nemohla byť lepšie vyvážená. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

V dobe, keď sa už človek môže ľahko dostať k filmom, má pocit, že tie najlepšie už pravdepodobne videl, a predpokladá, že ho už len ťažko niečo prekvapí. Lófaszt!!! Od úvodných minút až do posledného nápisu som čumel s otvorenou hubou a hovoril som si: Toto nie je možné! Som na tejto zemeguli 20 rokov a nevidel som najlepší kúsok z tochto žánru?! To je neopísateľné! Ale stále lepšie neskôr, než nikdy. Štvorica Gene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds, Jean Hagen nám predvádzajú taký výkon počas celého snímku, že sa to na prvý krát ani nedá stráviť. Ten spev, ten tanec, to prevedenie... A to všetko pred 56timi rokmi! Neuveriteľné... Som šťastný, že som mohol byť svedkom umenia týchto mien. Taký šťastný, ako keď som v meste išiel bez dáždnika v tej najväčšej lejačke, a smial som sa s takým pocitom, aký nám dáva Singin' in the Rain... 96% | Blu-Ray, PortaPro, EN DTS | ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Tradičný muzikálový koncept z polovice minulého storočia funguje dodnes na výbornú. Skvele som sa bavil, muzikálové čísla na jednotku, chytľavé, zábavné, proste všetko funguje ako švajčiarske hodinky. Príbeh je klasika, ale poctivá, romantika, humor, všetko sa veľmi vhodne dopĺňa. Vizuálne je to občas prepísknuté, takmer gýč, ale ono to k tomu asi patrí. 85%. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Film tvářící se naprosto jednoduše a prostě, film, kde se problémy řeší tancem a zpěvem a přesto se nejedná o prostoduchou báchorku. Zpívání v dešti přesahuje hranice muzikálového žánru, neboť tematizuje samotnou filmovou tvorbu, zobrazuje vášeň k filmu i samotné jeho tvorbě. Proto byť tento žánr nepatří mezi mé oblibené a byť nemohu říct, že bych se po celou dobu bavil, neodcházel jsem od obrazovky zklamán. Nehledě však na konzumní zábavu, smekám klobouk před uměním hereckého, resp. tanečního ansáblu, už samotná choreografie byla výjimečně skvělá, ovšem její realizace dotáhla některá čísla (step) až k dokonalosti. 8/10 ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

V základní premise (na které ale film zdaleka nestojí) budete jako doma, pokud jste viděli oscarový THE ARTIST (2011). I tady jde o éru přechodu z němého filmu na mluvený a všechny patálie, co s tím souvisí, ale hlavním posláním filmu je tady něco jiného – a tím je až nakažlivá radost ze života. Nikde, v žádném jiném filmu, neuvidíte tak jedinečné taneční výstupy, muzika je skvělá a herci? Debbie Reynolds je sladká, Kellyův sidekick Donald O´Connor je požehnáním pro každého tahouna filmu, tím jak je talentovaný, ve své roli přesný a nahrávající hlavní hvězdě filmu – a tou je samozřejmě Gene Kelly, muzikálností a pohybem obdarovaný génius, přitom tak ohromný sympaťák, že bych se do něj v tu ránu zamiloval, kdybych nebyl hetero. Zhruba dvacetiminutová pasáž ve druhé půli filmu, kde se v rychlém sledu střídají jedna stage za druhou, je vizuální slastí pro každého estéta a jednotlivé výstupy jsou co do nápaditosti a rozmanitosti dnes označovány za předchůdce dnešních videoklipů. Tenhle film je esencí krásného a pozitivního filmového zážitku a na blu-ray vypadá úchvatně! ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (61)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. března 1952 v New Yorku. (Varan)
  • Vo filme môžeme vidieť proces, kedy sa do už dokončeného nemého filmu pridávajú zvukové sekvencie. Takéto filmy sa označujú termínom "goat gland". (WalterIK7)
  • Když Gene Kelly (Don Lockwood) natáčel titulní píseň, měl horečku 39,5°C. Musel však tančit doslova v sauně, protože na scénu mířilo kvůli řádnému nasvícení několik silných reflektorů. (Kulmon)

Súvisiace novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (viac)

Reklama

Reklama