Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (591)

kitano 

všetky recenzie používateľa

Vzhladom na to, ako vacsinou koncia pokracovania, Lethal Weapon 2 uz lepsie hadam dopadnut nemohol. Pravda je, ze uz nic nebude take zabavne ako prve stretnutie Murtaugha a Rigsa, ale s tym sa treba proste zmierit. Pribeh sice mierne povadane zacina z banality, avsak potom sa znova rozbehne ten zabavny kolotoc drsnych hlasok, akcie a humoru. Oproti jednotke je vsak pokracovanie atmosfericky dosti odlisne a odlahcenost nahradila vaznejsia a temnejsia atmosera. Nieje to ale zapor a treba ocenit, ze Donnerovi sa podarilo priniest do filmu trochu zmeny. Obrovskym plusom je potom aj soundtrack, ktory akcnym scenam dava skutocne gule a spad. Jednotka bola dokonala, dvojka udrzala vysoko nastavenu latku. Nic vsak nieje ako poprve...(8.8/10) ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Riggs a Murtnagh si do dvojky odnesli vše podstatné – vulgární a nakažlivě pubertální humor, výtečně odsejpavé gagy, slušný příběh a perfektní akční sekvence. A samozřejmě svoje hlavní představitele, kteří jsou tím hlavním kořením filmu – sebelikvidační magor Gibson tvoří s páprdovským Gloverem opravdu explozivní duo, které neumí nudit. Scénáristé jim navíc přivařili několik opravdu delikatesních soustíček k zahrání (slavná scéna s Murtanghovým hajzlíkem, reklama na kondomy a další "bejkárny"). I druhá Smrtonosná zbraň prostě patří mezi nejlepší "fízlovky" historie a jako akční krimi (komedie) nemůže zklamat. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

9 / 10 Pohodová akčná zábava, pri ktorej mozog vôbec neprekáža a ktorá vás určite pobaví - a nemusíte sa za to hanbiť! Gibson a Glover sú jednoducho super dvojka, určite jedna z najlepších, aká sa kedy objavila na striebornom plátne - o to viac poteší, že ani scenárista, ani režisér ich v tom nenechali samotných a taktiež odviedli poriadny kusisko dobrej práce. Kiež by sa každému pokračovaniu venovalo toľko pozornosti, ako tejto filmovej lahôdke. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Vyhazovací rameno, bomba na záchodě, prcgumovník a noční stěhování domu na pilotech. A taky kruegerandy, rasismus a diplomatická imunita s legračním přízvukem. Zábavné sbližování Riggse a Murtaugha už máme za sebou, ale i druhý případ si co do kvality a zábavnosti nezadá s tím předchozím a je neméně osobní. U druhé Zbraně se vrátil stejný tvůrčí tým co dělal jedničku (Donner, Silver a Black aspoň nahodil námět), má nejvyšší bodycount ze série, poprvé se v ní objevuje Leo Getz a kromě toho, že vydělala dvojnásobek toho co úspěšný první díl, se stala komerčně třetím nejúspěšnějším filmem roku 1989 hned po Batmanovi a třetím Indym. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • Ve scéně, kdy Leo Getz (Joe Pesci) uklízí Riggsův dům, můžete slyšet píseň „I'm Not Scared“ britské skupiny Eighth Wonder. Jako zpěvačka v ní působila Patsy Kensit, která ve filmu hraje Riku vand den Haas, asistentku Arjena Rudda (Joss Ackland) (HellFire)
  • Martin Riggs (Mel Gibson) připojí lano k pilířům Ruddova (Joss Ackland) domu na kopci a strhne jej dolů. Tato scéna vyšla na půl milionu dolarů. (Kulmon)

Reklama

Reklama