Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (589)

kinej 

všetky recenzie používateľa

To co bylo v první „zbrani“, tak dobře načrtnuto, je zde dokonale rozvinuto. Postavy Riggse a Murtaugha jsou tak dobře vymyšlené a kompatibilní, že je možné prodrat je řadami zápletek a pořád to bude fungovat. Riggs, sympatický a občas šílený polda je životní role Mela Gibsona, protože obsahuje přesně ty herecké polohy, které mu nejvíce sednou - šílený vztek a šílená komika. To stejné platí pro usedlého Murtaugha Dannyho Glovera, jehož postavu navíc skvěle doplňují scény rodinného života, které jsou tak dobře napsaném že by divák skoro věřil, že se v rámci nějaké reality show dívá k někomu domů. Chemie herců zde funguje naprosto dokonale, což je tedy zásluhou tady zásluhou geniálního castingu, scénáře ,ať již jej napsal Shane Black, nebo kdo, a režiséra pro kterého je série zbraní jeho životním počinem. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Lethal Weapon si ešte udržuje klasickú 80kovú atmosféru, akú poznáme z Policajta z Beverly Hills, alebo 48 hodín. Cítiť tu ale aj posun vpred, takže film dnes nepôsobí nijako archaicky alebo smiešne, ako mnohé kriminálky z onoho obdobia. V podstate dostanete to, čo očakávate, solídne napísaný kriminálny príbeh, pár zapamätaniahodných scén a aj tú romantiku. Čo by ste ešte od mainstreamu 80tych rokov chceli viac. ()

Reklama

kitano 

všetky recenzie používateľa

Vzhladom na to, ako vacsinou koncia pokracovania, Lethal Weapon 2 uz lepsie hadam dopadnut nemohol. Pravda je, ze uz nic nebude take zabavne ako prve stretnutie Murtaugha a Rigsa, ale s tym sa treba proste zmierit. Pribeh sice mierne povadane zacina z banality, avsak potom sa znova rozbehne ten zabavny kolotoc drsnych hlasok, akcie a humoru. Oproti jednotke je vsak pokracovanie atmosfericky dosti odlisne a odlahcenost nahradila vaznejsia a temnejsia atmosera. Nieje to ale zapor a treba ocenit, ze Donnerovi sa podarilo priniest do filmu trochu zmeny. Obrovskym plusom je potom aj soundtrack, ktory akcnym scenam dava skutocne gule a spad. Jednotka bola dokonala, dvojka udrzala vysoko nastavenu latku. Nic vsak nieje ako poprve...(8.8/10) ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Z tohto filmu som si zobral rovnaké ponaučenie ako Homer Simpson. Vždy keď idem doma na záchod, tak sa pre istotu kuknem pod misu, či mi tam niekto nenastražil výbušné zariadenie. No ale nie len preto mám rád tento americký akčný krimi thriller. Je to výborné pokračovanie, ktoré ďalej rozvíja osudy dvoch skúsených detektívov z Los Angeles, starého ostrieľaného Rogera Murtaugha (Danny Glover) a jeho divokého kolegu Martina Riggsa (Mel Gibson). V tejto časti sa ku nim pripojil aj potrhnutý mafiánsky účtovník Leo Getz (Joe Pesci). "Smrtonostná zbraň 2" - Zábavná akčná klasika. **** ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"WE'RE BACK! YOU'RE BLACK, I'M MAD!" --------- Pokračovanie, ktoré možno nie je len rovnako kvalitným pokračovaním, ale dokonca lepším. Záporáci sú viac vážnejší s väčšími zámermi, hlavná dvojka funguje lepšie a vtipnejších aj akčnejších scén je viac a taktiež vyzerajú presvedčivejšie. A aby toho nebolo málo, Donner nám tu naservíroval vynikajúceho Joe Pesciho. Za mňa je to úplne jasné. Dvojka prevýšila jednotku. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • Ve scéně, kdy Leo Getz (Joe Pesci) uklízí Riggsův dům, můžete slyšet píseň „I'm Not Scared“ britské skupiny Eighth Wonder. Jako zpěvačka v ní působila Patsy Kensit, která ve filmu hraje Riku vand den Haas, asistentku Arjena Rudda (Joss Ackland) (HellFire)
  • Martin Riggs (Mel Gibson) připojí lano k pilířům Ruddova (Joss Ackland) domu na kopci a strhne jej dolů. Tato scéna vyšla na půl milionu dolarů. (Kulmon)
  • Když studio Warner Brothers nedalo zelenou smrti Martina Riggse (Mel Gibson), scénárista Shane Black odstoupil z prací na druhém díle. (HellFire)

Reklama

Reklama