Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (591)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Mnoho užívateľov v komentároch porovnáva sériu Smrtonosných zbraní so sériou Smrtonosných pascí. Výsledok sa odvíja nielen od toho, či niekto preferuje Bruce Willisa alebo Mela Gibsona, ale aj od toho, či tieto filmy berie vážne alebo s nadhľadom. A to je hlavný dôvod, prečo u mňa na celej čiare víťazia "zbrane". Majú humor, ktorý nadľahšuje dej a ospravedlňuje prehnané alebo nelogické v ňom. V "pasci" je humor humorom hlavného hrdinu, ktorý si ním hladká svoje ego. Samozrejme, že rešpektujem právo každého na jeho videnie a hodnotenie. Za seba môžem napísať, že dvojke neublížila vysoká laťka nasadená jedničkou a bolo v nej rozvinuté to, čo bolo v jedničke iba naznačené. V žánri zábavných filmov ostáva celá séria nespochybniteľným prínosom. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Dvojka mi príde ešte o niečo šťavnatejšia. Viac srandy, hlášok, akcii skrátka ide sa do toho všetkého na plný plyn, no jednotka mi príde aj tak o chlp lepšia. Jediné čo mi tu vadí je mierne otravný Joe Pesci, ktorý niekedy otravuje inokedy baví, ale inak Mel Gibson a hlavne Danny Glover sú oveľa lepší ako v prvom diely. 95% - 5* ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Riggs a Murtnagh si do dvojky odnesli vše podstatné – vulgární a nakažlivě pubertální humor, výtečně odsejpavé gagy, slušný příběh a perfektní akční sekvence. A samozřejmě svoje hlavní představitele, kteří jsou tím hlavním kořením filmu – sebelikvidační magor Gibson tvoří s páprdovským Gloverem opravdu explozivní duo, které neumí nudit. Scénáristé jim navíc přivařili několik opravdu delikatesních soustíček k zahrání (slavná scéna s Murtanghovým hajzlíkem, reklama na kondomy a další "bejkárny"). I druhá Smrtonosná zbraň prostě patří mezi nejlepší "fízlovky" historie a jako akční krimi (komedie) nemůže zklamat. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Klasická dvojka. Viac akcie, napätia, hustej kriminality, ale aj humoru, z ktorého budú mať fanúšikovia Donnerovho režijného vedenia bezprostrednú radosť. Mel je magor s veľkým M a diplomatický starúšik lepkavý ,,slizouň". Úvodná scéna je predobrazom vynikajúcej akčnej jazdy, ktorá má v znamenitých sekvenciách tendenciu predbehnúť samotnú 1. Zbraň 2 je zo všetkých častí mojou najobľúbenejšou - zo subjektívnych dôvodov, ktoré vôbec nemusíte brať vážne :-). ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Lethal Weapon si ešte udržuje klasickú 80kovú atmosféru, akú poznáme z Policajta z Beverly Hills, alebo 48 hodín. Cítiť tu ale aj posun vpred, takže film dnes nepôsobí nijako archaicky alebo smiešne, ako mnohé kriminálky z onoho obdobia. V podstate dostanete to, čo očakávate, solídne napísaný kriminálny príbeh, pár zapamätaniahodných scén a aj tú romantiku. Čo by ste ešte od mainstreamu 80tych rokov chceli viac. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • Martin Riggs (Mel Gibson) připojí lano k pilířům Ruddova (Joss Ackland) domu na kopci a strhne jej dolů. Tato scéna vyšla na půl milionu dolarů. (Kulmon)
  • U nás vydaná DVD verze pod hlavičkou Warner Bros je o dvě minuty kratší (108 minut). Byly vystřiženy některé závěrečné scény - Riggs (Mel Gibson) zabije dva mafiány poté, co jej hodí do vody ve svěrací kazajce; finální souboj mezi Riggsem a Vordstedem (Derrick O'Connor) byl zkrácen a chybí scéna, kdy Arjen Rudd (Joss Ackland) postřelí Riggse. (tequilla)

Reklama

Reklama