Reklama

Reklama

Lovecká sezóna právě začíná... V létě 1974 vyráží čtyři přátelé na víkendový výlet tábořit v lese. Během cesty jsou ale přepadeni a omráčeni. Když se proberou z bezvědomí, slyší zvuk lovecké trubky. O tom, že se kořistí stali právě oni, není pochyb. A lov? ... Začíná. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (251)

MATADOR 

všetky recenzie používateľa

Trojici myslivců už dojde hojná, tak se prostě rozhodnou lovit lidi, hm, zábava opravdu k popukání. V Norsku asi pravděpodobně nevědí, co je to klišé, a nebo nikdo z tvůrců neviděl nikdy nějaký pořádný horor. Protože takovou snůšky nesmyslností a potupné zábavy by jste našli opravdu těžko. Alespoň po dlouhé době hlavní hrdinové ukázali těm hnusákům zač je toho loket. A jinak v Norsku jsou lesy jako tady, asi půjdu s pár přáteli také něco takového natočit :-) ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Rovdyr je profesionálna práca kdesi na pomedzí slasheru a exploitation. I keď neprichádza s ničím vyložene novým, "buranskú" tématiku spracováva veľmi dobre. Kamera neuhýba pred gore, herecké výkony sú veľmi slušné a utrpenie uveriteľné. Dobré je aj to, že sa film nepokúša všetko polopatisticky vysvetliť, skvelé sú zábery na "loviacich" buranov len do výšky trupu. Pochváliť možno aj "hudbu", temné dunenie, ktoré skvelo stupňovalo napätie. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Za posledné roky som si hodne obľúbil severskú krimi literatúru. Predovšetkým knihy, ktoré napísal nórsky spisovateľ Jo Nesbo. Jeho romány mám prakticky kompletne prečítané. No uvedomil som si, že v oblasti nórskej filmovej tvorby toho nemám veru moc napozeraného. Aby som to aspoň trochu napravil, tak som siahol po snímku "Lovci ľudí" (Rovdyr), ktorý v roku 2008 natočil režisér Patrik Syversen. Je to surový horrorový thriller, ktorého dej sa odohráva v hlbokých lesoch v roku 1974. Partia štyroch mladých ľudí sa vyberie spoznávať krásy divokej prírody. Ani v sne by ich nebolo napadlo, že sa stanú súčasťou krvavej hry šialených lovcov. Stane sa z nich korisť, ocitnú sa v úlohe lovnej zveri. Ich výlet sa doslova zmení na boj o život. Je to solídny nórsky retro hixploitation. *** ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Žiadna sláva, ide to v tradičných šľapajách béčkového slasher/hixploitation, ale s temným nórskym prostredím a mrazivými scénami, ktoré sú v podstate to isté, čím nás kŕmi Amerika, ale atmosféricky aspoň trochu stiesňujúce. Väčšinou mi niečo takéto vadí kvôli lacnej nepozerateľnosti, ale Rovdyr je ako tak v pohode. P.S.: brokovnica v ústach je neskutočná úchylka ahhh.... ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Má úplně první zkušenost s norským horrorem. A musím podotknout, že dosti tvrdá. Rovdyr není zcela určitě pro slabší povahy, je drsný a krvavý. Na husté atmosféře přidává jeho prostředí - severské lesy jsou pro takové snímky jako stvořené. Tam bych nechtěl zabloudit. Film začíná jako netypický slasher, aby se zvrhnul v nefalšovaný hixploitation, i když ne zrovna originální. Hudba na začátku příběhu mě trochu štvala, ale při "loveckých scénách" mi to hezky vynahradila. Jinak určitě spokojenost. Nějak jsem těm exploitation a hixploitation snímkům přišel na chuť... ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu v autě, je „Wait For The Rain“ od Davida Hesse. Ve 20. minutě hraje „En Spennende Dag For Josefine“ od Inger Lise Rypdal. Ta samá písnička pak hraje na konci filmu. (Duoscop)

Reklama

Reklama