Reklama

Reklama

Profesionáli

(seriál)
  • Česko Profesionálové (viac)
Slovensko, (2008–2014), 81 h 26 min (Minutáž: 30–55 min)

Hrajú:

Ján Kroner ml., Peter Batthyány, Ľuboš Kostelný, Lukáš Latinák, Csongor Kassai, Helena Krajčiová, Michal Hudák, Slávka Halčáková, Anna Šišková (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(123)

Obsahy(1)

Policajná stanica v malom meste je miestom, kde sa môže stať naozaj čokoľvek. Všetky hlavné postavy sú policajti - súčasní aj bývalí. Pod velením kapitána Maroša Nagya (Peter Batthyány) pracujú jeho podriadení - aktívny frajer Fero Boborovský (Ľuboš Kostelný), ktorého sem degradovali z hlavného mesta, protekčný lenivec Karol Hůrka (Lukáš Latinák) a v myslení pomalší, ale o to ochotnejší jedináčik z rodiny univerzitných profesorov Alexander Vyšný-Riefenstahl (Csongor Kassai). Riešia prípady, v ktorých sa zaoberajú všetkým - od klobás až po mafiánsku svadbu, protiteroristický záťah, či zaistenie falošných policajtov, z ktorých sa vykľujú filmári. Pravdaže, do deja vždy „aktívne“ prispeje aj referentka Scarlet Balážiková (Helena Krajčiová), ktorá v súčasnosti zaskakuje na poste hovorkyne krajského oddelenia. Nechýba však ani bývalý kriminalista Miňo Demovič (Ján Kroner), ktorý tak trochu vymenil stranu, je teraz miestnym polomafiánom a majiteľom krčmy. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (216)

Tonis 

všetky recenzie používateľa

Postupom času ako pribúdajú ďalšie diely tak sa aj jednotlivý herci viacej vyvíjajú a dokážu svoje postavy lepšie zahrať. Najprv som tomuto seriálu nedával veľkú nádej, ale dosť som si ho v posledných pár mesiacoch obľúbil. Najviac ma pobavil Ján Kroner, ktorý hrá miestneho polomafiána Miňa Demoviča a má jednoznačne najlepšie hlášky z celého seriálu. ()

Phillo 

všetky recenzie používateľa

Najlepšie zo súčasnej slovenskej televíznej produkcie s osobitým vkladom každého jedného zúčastneného. Skvelé dialógy ťažiace zo skvelého komediálneho vykreslenia postáv, skvelé herecké výkony (Latinák s Kostelným vládnu) a pár citovania hodných hlášok. Plus bonus v podobe Kronerovho bufetára, ktorý krásne vykresľuje slovenskú realitu. Univerzálnejšie než MafStory, menej naivné než Ordinácia a odviazanejšie (cháp ako "s väčším nadhľadom sa berúce") než Panelák. Škoda len, že sa zatiaľ žiadny slovenský seriál nepoučil z toho, že pokiaľ nikam neplynie a je len grupou scénou, ľudí časom omrzí. ()

Reklama

Don Maty 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa vynikajúci seriál na slovenské pomery. Konečne sa neriešia žiadne sračky typu "Ó môj bože, vari si spal s mojou ženou? Budem ťa musieť asi udrieť. Prosím, dovolíš mi ťa udrieť?". Bolo tu už povedané, že slovenské seriálové dno neexistuje. Máte pravdu ale toto na dne nie je. Je to niekde pekne uprostred, kde keď to pozeráte, musíte mať prázdnu hlavu a trošku menej rozumu. Stačí sa len nechať unášať humorom, ktorého je tam dosť :)...3* ()

mirec2211 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála slovenských seriálov na ktorý sa dá pozerať. Teda až do doby, kým tam začali pribúdať nové postavy, nová barmanka, nová šéfka. Tým u mňa seriál stratil akúkoľvek cenu. Kolegu z východy Mikiho Hrica by som prežil a myslím si, že dobre okorenil seriál. Naj postava bol jednoznačne Miňo Demovič (Ján Kroner), Karol Hurka (Lukáš Latiňák) a Skajka Scarlet Balážiková (Helena Krajčiová). Dávam priemerné hodnotenie. Bolo by vyššie, ale nedokážem prekusnúť fakt, že ho tak nehorázne skazili novými postavami. Žiaľ, mali poslúchnuť priania divákov a nechať seriál taký, aký sme ho mali radi. ()

Jello Biafra odpad!

všetky recenzie používateľa

Prvé diely boli celkom zábavné. S postupom času ako to tak chodí sa z toho stala sračka prvej kategórie. Tie postavy sú ako otravný hmyz a hromada retardovaných fízlov sa pitvorí na jednej stanici. Ich zabrzdené charaktery sú ako z klasickej učebnice lacných seriálov: je tu veliteľ podpantoflák, ustrašnený žid Vyšný, umastenec Hurka, hyperaktívny magor Boborovský a ako bonus je tu retardovaný východinar Hudák. Nehovoriac o podvodníkovi menom Miňko Demovič ktorému naši vymletí hrdinovia zožerú akúkoľvek hovadinu. Mne tento "skvost" trochu pripomína novácky seriál "Policajti z předměstí" kde sa podobne ztrapňovali známí herci. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (35)

  • V piatej a neskôr aj v ôsmej sérii sa zmenila úvodná znelka a v siedmej interiér vyšetrovne i pracovne. Siedma sezóna taktiež priniesla dve nové postavy. Major Demovič v podaní Anny Šiškovej a Kajlu v podaní Slávky Halčákovej. Na druhej strane, seriál opustila Helena Krajčiová (Balážiková) kvôli natáčaniu seriálu Zita na krku (od r. 2011). (Johnny.ARN)
  • Ženu Maroša Nagya sme v seriáli ešte nevideli, pritom je spomenutá skoro v každej epizóde. Jedná sa o odkaz na seriál Columbo (1971–2003). (EvilMatus)

Reklama

Reklama