Reklama

Reklama

Cinka Panna

Trailer

Obsahy(1)

Najslávnejšia cigánska primáška Cinka Panna žila a tvorila v 18. storočí na pomedzí dvoch svetov: šľachty, ktorej hrávala a cigánskej komunity, v ktorej prežila svoj súkromný život. V spoločenstve, ktoré má svoje vlastné pravidlá bytia. V duchu tradície bola predaná do manželstva. Túžbou mladej ženy je uspieť v tradične mužskej profesii. Stať sa prvou primáškou. Cieľ si však vyžaduje obete. Historický, výpravný, príbeh zachytáva všeobecne platnú tému: boj o uznanie a miesto vo svete. Pripomína, že doba a kostýmy sa menia, ale ľudské problémy ostávajú... A práve tie robia príbeh filmu nadčasovým. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (69)

Hopkins 

všetky recenzie používateľa

Něco mezi odpadem a jednou hvězdičkou. No spíše tu jednu hvězdičku ale to hlavně kvůli tomu že jsem po 20 minutách už na to nekoukal takže jsem si nestačil dostatečně zkazit chuť abych to pohřbil uplně. Ale na svou obhajobu k mému hodnocení chci jen říct že věřím každému komu se to líbilo :o)) :o)) protože vím proč zrovna mě se to nelíbilo :o))) :o)))) :o))) Nechci být špatným prorokem ale mám pocit že se tohle do top 200 nejšálenějších filmů dostane. ()

ROBOTER 

všetky recenzie používateľa

Tož já nevím. Jánošík už byl tehdy 20 let pod kytkama. Rokokové paruky měly naopak přijít až za 20 let. Panstvo by se s cikány určitě tak bratříčkovalo - navíc jim ještě před pár lety Leopold stavěl na hranicích šibenice a cikánským dětem nechal řezat nosy. Některé scény mi svým ztvárněním přišly asi jako vsuvka Support Lesbiens v Máji. Navíc to herecké obsazení cikánských postav bylo taky hodně mimo. Ale Anna Gurji (s krásným "arabsky" vykrouženým obličejem) byla moc pěkná a kamera sem tam taky. ()

Reklama

mira007 

všetky recenzie používateľa

Slovenský historický film legendy Dušana Rapoše o cikánské houslistce 18. století - námět zajímavý, vizuál veselý barevný, bohatě kostýmové, dobré obsazení ( zase Dejdar v nějakém slovenském projektu ) včetně sympatické krásné Anny, kterou režisér i svlékl, ale podtrženo sečteno dvě hvězdy max. Je to nažehlené jak telenovela, dějově naprosto nezáživné, až jsem si na konci položil otázku o čem to vlastně bylo? ()

Paladin25 

všetky recenzie používateľa

Dlho som rozmýšľal aké hodnotenie dať tomuto filmu. Váhal som medzi štyrmi a piatimi hviezdičkami, ale negatívne hodnotenia ľudí ma presvedčili aby som dal päť. Pristupoval som k tomuto filmu dosť skepticky, keďže som si už vopred pozrel hodnotenia a komentáre. Vlastne by sa dalo povedať, že som si ho pozrel len vďaka mojej priateľke. A neľutujem. Nakoniec to dopadlo tak, že priateľka zaspala (aby som si ju však zastal bola skutočne unavená a ten film si určite rada znovu pozrie) a ja som to pozeral do jednej ráno. Prečo? Lebo to bol pre mňa veľmi príjemný zážitok. Skutočne. Bol to veľmi zaujímavý pohľad na cigánsku kultúru o ktorej toho zasa tak veľa neviem. V podaní podľa mňa skvelých slovenských, českých, maďarských proste nám kultúrne blízkych hercov. Film rozprával príbeh, ktorý ma zaujal. Bol o snoch ale vkrádala sa do toho aj romantika a humor. Nezabudnuteľné sú pre mňa gagy s Jánošíkom v krčme. Dokonca ma v niektorých momentoch aj príjemne prekvapil, čo som nečakal lebo z amerických filmov nie som už na prekvapenia moc zvyknutý. A preto môžem s pokojným srdcom dať hviezdičku za skvelé herecké výkony (páčili sa mi hlavne Anna Gurji, Martin Dejdar, Marián Slovák), hviezdičku za solídni príbeh, ktorý väčšinou držal pokope, hviezdičku zato že som si zasa raz mohol pozrieť skoro slovenský film, ktorý nestojí toľko čo americké a predsa je dobrý, hviezdičku za príjemnú hudbu a zobrazenie cigánskej kultúry nie len v negatívnom svetle a poslednú hviezdičku dávam za réžiu Dušana Rapoša, ktorý sa do filmu snažil prepašovať symboly a vízie. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Hmm historický film o cigánskej babe, ktorej zakážu hrať, obťažujú ju, no ona sa aj tak presadí. Gumové scény bez šipky akcie, stupídne niekdy až otravné dialógy. Dobové obleky by sa aj dali zniesť, ale to je na kvalitný historický film trochu málo. Anna Gurji vyzerá, ale iba vyzerá, na obrazovke celkom dobre, no ostatní (ne)cigáni alá Krónerová natretá striebrenkou na tvári vyvolávali až úsmev, no neviem či to bol prvotný zámer. Odpad nedám, i keď som to nedopozeral, ale 1* je až-až. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčalo sa v lokalitách Červený Kameň, Národný park Muránska planina, Suché doly, Malé Karpaty, Moravský kras a Arcibiskupský palác Kroměříž. (Raccoon.city)
  • v záverečnej scéne, ako ide Cinka do sály v zámku (nakrúcané v Kroměříži) prechádza okolo portrétov Františka Jozefa a jeho manželky Alžbety (Sissi). Avšak oni žili až o viac ako storočie neskôr, ako je datovaný dej filmu. (01Zuzana10)
  • Na filme produkčne spolupracovala česká a slovenská televízia i maďarská spoločnosť Focusfilm Kft. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama