Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Dorian Gray (Ben Barnes) bol mladý anglický aristokrat, ktorému v živote nič nechýbalo. Mal krásnu tvár, peniaze a vedel, ako na ženy. Mal však obrovský strach zo starnutia. Až sa jedného dňa rozhodol, že si nechá urobiť portrét a vysloví tajné želanie – chce aby zaňho starol obraz. Jeho želanie sa začne plniť. Dorianovi zostáva tvár nevinného mládenca, zatiaľ čo obraz nesie stopy času a všetkých hriechov, ktorých sa dopustil. Žiadne tajomstvo sa však nedá ukrývať naveky a minulosť ho po rokoch doháňa v podobe Basila Hallwarda a brata dievčaťa, ktorej smrť kedysi spôsobil. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (466)

Jinny 

všetky recenzie používateľa

Společenský status ovlivněný posedlostí mládím a krásou. Neochota přijmout odpovědnost za své činy. Cynický světonázor, drogy a sex, které člověka nedokáží udělat doopravdy šťastným, jen otupělým. Všecho je nám to zatraceně povědomé i v naší době, že? Všechna ta témata v téhle filmové verzi sice jsou, ale jsou zpracovaná povrchně nebo jsou zparchantělým odrazem toho, co měl Wilde na mysli. Zamrzí to o to víc, že v první polovině je vidět potenciál, jak by tenhle film mohl vypadat, a Ben Barnes se ctí zvládnul přerod nezkaženého klučiny v sebestřednou zrůdičku, kterou zajímá jenom vlastní potěšení a prospěch. Z toho, co mohl být nadčasový komorní horůrek/thriller o tom, jak před svojí hnusnou duší člověk stejně nikdy neuteče, se stalo rozpačité hororové klišé. Na tři hvězdy u mě film dostrkal hlavně solidní a zajímavý Colin Firth. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Podotýkám, že knihu znám jen z referátu spolužáka při hodině literatury, nemám tedy možnost srovnávat dílo literární s tímto filmovým. Dorian nenadchne, ale ani nezklame, a místní hodnocení je tak naprosto v souladu s mými čerstvými pocity z projekce. V kině, milujete-li "light horory", nebo prostě filmy, které nesou myšlenku, nesnaží se vás každé dvě minuty polekat nesmyslnými "přepadačkami" a rádoby napínavými střihy, a stříkající krev není jejich implicitní známkou (i když v Dorianovi o tom lze s úspěchem chvílemi polemizovat), to může být moc dobrá podívaná. Pro příznivce Colina "Harryho Mammma mia" Firtha skoro povinnost. A ještě něco, ve filmu se překvapivě neobjevují nijak oslnivě půvabné herečky. ()

Reklama

murakamigirl 

všetky recenzie používateľa

Tato adaptácia si zasluhuje väčšiu pozornosť..... oceňujem, ako začína a takisto jej charakter, síce vzhľadom na predlohu neinovatívny, zato sebavedomý, niečo sa ale niekde porúchalo, respektíve vytratilo, že? Chýba údernosť predovšetkým. Občas cítiť závan modernej cynickosti ,veľmi povnášajúce, občas nebyť Firtha akoby to bol dobrý nápad uviaznutý v premŕtvom prostredí. S plnokrvnejším Dorianom ako Barnes budiš to (možno) fiesta..... A .....tiež to nikdy nebude verzia s impozantným Ivanom Mistríkom, ktorú som videla dvakrát. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

To byly krásné časy, když jsem v ca 11 letech počal zkoumat rodičovskou knihovnu a objevovat v ní třeba povídky E.A.Poea, příběhy Sherlocka Holmese, detektivky Agathy Christie... a třeba i knihu povídek Oscara Wildea, která nesla název Cantervillské strašidlo a jiné prózy. Obraz Doriana Graye se mi tehdy zalíbil hned napoprvé a vryl se mi dobře do paměti, takže jsem byl netrpělivě zvědavý, jak dopadne jeho současné filmové zpracování. A věru nejsem vůbec zklamaný, naopak. Má přitažlivou dekadentní atmosféru mé oblíbené epochy "fin de siécle", slušné herce, hezkou výpravu, a i když je film možná trochu zbytečně dlouhý a knižní předlohy se nedrží úplně věrně, nenudil jsem se a líbil se mi. Určitě víc, než tématicky trochu podobný The Raven s Johnem Cusackem. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Snad jediným problémem filmu je, že se jmenuje Dorian Gray, a tudíž lze předpokládat, že bude podle předlohy O.Wildea. Z ní si ovšem vypůjčil jen několik motivů, zejména onen hlavní - za Doriana stárne jeho portrét. Pokud odhlédnu od předlohy, pak se nabízí příjemný snímek s výbornou kamerou a hudbou, s velmi dobrými hereckými výkony, pěkným počítačovým Londýnem a místy vydařenou atmosférou (noční město, cesty na půdu, návštěvy obrazu, snové scény...). Když se tvůrci vydali cestou módního horroru, mohli klidně přitvrdit a odvázat se zejména v dekadentních orgiích. Ty sice vypadají jako velmi odvážné, ve skutečnosti jsou však neuvěřitelně krotké. Samotného Wildea pak připomene několik vtipných bonmotů jako na příklad: ,,Ženy si zaslouží jen to, co si mohou obléci na sebe..." ()

Galéria (342)

Zaujímavosti (10)

  • Dorian Gray (Ben Barnes) hrá v scéne s klavírom jazzovú pieseň "The Crave" od Jelly Roll Mortona, ktorá bola prvýkrát nahraná v roku 1939 aj napriek tomu, že dej filmu sa odohráva okolo roku 1880. (mips_)
  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)
  • Jedná sa o druhý film herečky Rachel Hurd-Wood (Sybil Vane), v ktorom má hlavná mužská postava večný život. Prvým bol Peter Pan (2003). (odmocnina)

Reklama

Reklama