Reklama

Reklama

Honba na čarodejnice

  • Slovensko Hon na čarodejnice (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film rozpráva príbeh hrdinského križiaka Behmana (Nicolas Cage) a jeho najbližšieho priateľa Felsona (Ron Perlman). Po desaťročiach boja sa vracajú do vlasti, ktorú nachádzajú zdevastovanou morom. Cirkevní hodnostári sú presvedčení, že za katastrofu je zodpovedné dievča obvinená z čarodejníctva, a preto dvojica hrdinov dostane rozkaz, aby ju dopravili do vzdialeného kláštora. Tu sa má údajná čarodejnica podrobiť prastarému rituálu vyháňania diabla. Vydávajú sa teda na strastiplnú cestu, ktorá je skúškou ich síl a guráže a počas nej tiež odhalí dievčaťa temné tajomstvo ... (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (1 059)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Predstavte si, ako by vyzeralo Meno ruže, keby ho napísal Michael Crichton :-) Asi by som mala znížiť hodnotenie Čarodejovmu učňovi (ktorého som s tými 3* aj tak iba vzala na milosť), lebo Hon na čarodejnice ho o poriadny kus prekonal. Od začiatku ma upútal mrazivou až hororovou atmosférou, sympatickou dvojkou ústredných hrdinov (z ktorej ten šarmantnejší je jednoznačne Perlman;-) aj celkovou témou. Ja milujem čarodejníctvo a čierny mor, aj keď to asi znie dosť úchylne, a navyše v tomto filme ide vyslovene o dobrodružnú hororo-fantasy a trošku hrania na city... No tento rok ma v morovej tematike hlboko sklamala Beanova Black Death, takže v Hone na čarodejnice som sa vyváľala ako prasiatko v bahne. Čisté guilty pleasure, aj keď záverečné moralizovanie krásky vyslobodenej z nesnází si mohli odpustiť a digitálny diabol mohol byť menej umelý. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Filmu nejde uprieť majstrovsky temná atmosféra v dokonalom súzvuku s morbídnym stredovekom a spolu s mrazivými scénami navodí príjemný hororový šmrnc. Neskutočne ma však irituje skutočnosť, že tvorcovia dokážu celkom sľubný dej (stredovek a upaľovanie čarodejníc ma vždy zaujímalo) pochovať behom pár minút, a to len vďaka najdebilnejšiemu, najhoršie predstaviteľnému záveru, úplne spadajúcim do béčkových filmov a skrz lacnú digitálnu príšeru, vyvolávajúci chabé posmešky. Nechápem, prečo z tohto nemohol vzniknúť slušný áčkový projekt, pretože potenciál rozhodne má. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k mizernymu hodnoceni jsem nic moc necekal, ale kurva, to byla jizda. Sena to rozpali hned ze zacatku a ja si pro jistotu zacal hledat nahradni gate. Ty jsem sice ve vysledku nepotreboval, precejen tu je sem tam nejaky hluchy misto, ale i tak to je paradni historicka rubacka s temnou az hororovou atmosferou. Sice nic komplikovanyho, cesta party bojovniku skrz les, ale film si celou dobu dokaze drzet tempo a atmosferu a souboje jsou radne drsny. Prehnane digitalni zaver si sice mohli odpustit, ale nic hroznyho. Co se tyce Cage, tentokrat nehraje nijak spatne, svuj typickej vyraz vymenil za drsnej vyraz a s tim si vystaci. Celkove fajnovy drsny fantasy, popravde receno, nepamatuju si podobny od Solomona Kanea, se slusnou hudbou, hercema i trikama a paradni atmosferou. Takze slabsich 5*. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Nebudu lhát, ale čekal jsem od filmu jako celku daleko víc. Pod názvem Season of the Witch si představím to co každý člověk a ten závěr mi přišel přehnaný, i když byl hodně překvapivý. Začátek se vyvíjel slibně, ale zhruba v polovině se to celé zastavilo a nic nového se nepředvedlo. Nebýt velmi výrazného Nicolase Cage, šel by celý snímek hodně nízko... 6/10 = 60% ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Špatný, blbost, ale pro mě pořád záživnější než nějaký VAN HELSING nebo SOLOMON KANE. Je to středně zábavná oddychovka, bohužel s minimální participací čarodějnic (na které jsem se těšil hlavně), se suchým putováním a trapným digitálním monstrem v závěru (klasika…), snad skoro bez krve. Ale na druhou stranu jo, je tu Cage a Perlman, je to docela temný, má to mor a démonem posedlé zohyzděné mnichy. Tak já nevim, dejme tomu 6/10. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (30)

  • Palina, názov lesa, kde sa prelieva krv, je v Biblii aj názov ničivej entity, ktorá otrávi všetko živé. Podľa Zjavenia 8:10-11: "Zatrúbil tretí anjel. A z neba spadla veľká hviezda, horiaca ako fakľa, a padla na tretinu riek a na pramene vôd. 11 Tá hviezda sa volá Palina. Tretina vôd sa zmenila na palinu a mnoho ľudí zomrelo od tých vôd, lebo zhorkli." (Arsenal83)
  • Veľkou výzvou pre autorov trikov bolo vytvorenie vizuálnych efektov démona. Rozhodli sa pre tmavosivú pokožku, čo bolo problematické, pretože vo filme je množstvo tmavých scén. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (viac)

Reklama

Reklama