Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas jedného víkendu sa odohrá návšteva troch synov v rodičovskom dome. Otec ich zavolal pre "neodkladnú záležitosť", z ktorej sa vykľuje obyčajné kosenie lúky. Pre každého - otca i jeho synov je však kosenie Jastrabej lúky aj akýmsi symbolom rodiny, mladosti, spoločných zaužívaných rituálov. Počas tohto rodinného stretnutia sa teda rozvíja úvaha o kvalite medziľudských vzťahov, ktorá je založená na konfrontácii rozličných životných názorov a postojov. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (48)

Pat_rick_fan 

všetky recenzie používateľa

Celkom fajn, ako sonda do života dedinčanov v 80. rokoch možno aj celkom autentické. Ten scenár bol ale miestami veľmi cringe, potenciál postáv a výborne zahraných medziľudských vzťahov rôznych pováh ale nevyužitý. EDIT po piatom pozretí: Jeden z mojich najobľúbenejších slovenských filmov. Neviem prečo. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Toto by malo niesť označenie rodinný film. Prelínanie generačných aj manželských problémov, bratská láska a držanie pri sebe, okorenené alkoholizmom. Počas jedného dňa pri kosení lúky členovia rodiny zisťujú, že nie všetko ide podľa ich predstáv, no dá sa to prekonať, ak človeka rodina podporí. Tvorcovia zdôraznili rodinnú súdržnosť a riešenie problémov v kruhu rodiny. Obsahovo hodnotný film, ktorý nadchne poetikou slovenskej dediny. ()

Reklama

triatlet 

všetky recenzie používateľa

Téměř pohádkově laděné hledání středobodu světa prostřednictvím konfrontace vesnických tradic (studánka, kosení), modernizace venkova (reportáž televize) a maloměšťáckých názorů. Konfrontace ženského a mužského světa, rodičovského a dětského pohledu. I přes zdánlivou jednoznačnost postav každý z dospělých prožívá svá malá (spálená záda) či velká dramata (nemoc). Herecky přesvědčivé, krásné lyrické pasáže doprovázejí přirozeně odvyprávěný příběh jedné rodiny "z pod hor". A vážnou rovinu - "Pro alkoholika zůstane středobodem krčma." - doprovází veselejší nota - "Attention!" / - "Ty už umíš francouzsky?"/ - "Některý výrazy už nám."/ - "A jak se řekne kosit?" ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(91/2023) / Výborný Uher. Tak príjemný, dobre napísaný a prirodzene pôsobiaci film som nečakal. Dokonca aj dialógy sú príjemné pre uši, aj keď už samozrejme pôsobia moc uhladene. Ak by sme hodnotenie filmu našili na túto dobu, tak sa jedná o indie psychologickú vzťahovku 🙂. Nenápadný ale výborný film. (9/10) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Uher v Kosení Jastrabej lúky nerieši nič špeciálne, ani extra dramatické, napriek tomu pôsobí jeho film a dialógy aj po desaťročiach veľmi svižne. Povedal by som, že mi pripomína súčasnú modernú vzťahovú tragikomickú nezávislú tvorbu z oboch strán Atlantiku. V Kosení sa neustále rozpráva, riešia sa klasické problémy typu: odolá bývalý alkoholik dúšku borovičky alebo pôjdem do Košíc, alebo ostanem radšej doma. Ženy chytia ku koncu zo svojich manželov a prodstredia celkom solídny amok, padne nejaká tá facka a utrie sa z tváre nejaká tá slza. Žiadna postava nie je karikatúrou, čo poteší hlavne pri mestsky zhýčkaných manželkách, ktoré to so svojimi chlapmi tiež nemajú jednoduché. Občas som sa počas filmu nečakane zasmial bez toho, aby bola scéna myslená vyložene komicky a páčilo sa mi to. Ale otázka "Vieš, čo povedal Budha?" bola určite myslená ako vtip a nezdržal som sa smiechu, pretože tiež prišla znenazdajky a rovnako rýchlo strihom aj odoznela a boli sme zase niekde inde. Nad tým všetkým drží pevnú ruku Jozef Króner ako mierne flegmatický staršina, ktorý tiež v živote podľa vlastných slov napáchal nejaké to zlo. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • Film sa natáčal v lokalitách Žiar nad Hronom, Žarnovica, Prochoť a Ostrý Grúň. (dyfur)
  • Jedny zo záverečných scén filmu, v ktorom hrdinka odchádza autobusom, boli natočené aj v obci Lovča v smere do Žiaru nad Hronom. (Zeduke)

Reklama

Reklama