Reklama

Reklama

Betty Anne, nezamestnaná matka dvoch detí a hlavná hrdinka filmu založenom na skutočných udalostiach, má brata Kennnetha, ktorý je odsúdený za lúpežnú vraždu. Betty Anne je však presvedčená o jeho nevine, a to tak, že strávi niekoľko rokov štúdiom práv, aby mohla svojho brata obhajovať pred súdom. Súd sa napokon uskutoční a na základe nových dôkazov dochádza k dramatickému vyvrcholeniu prípadu, ktorý je jedným z najpútavejších príbehov amerického justičného systému. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (252)

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 7.2/10] | me: Film o to zaujímavejší, že sa jedná o skutočný príbeh. No, nestrhol ma tak, ako by sa očakávalo. Mal som pocit, že v dnešnej dobe som už niečo podobné videl - dnes už takýto (filmový) príbeh nie je raritou. Celý čas som v podstate vedel ako to dopadne a moje očakávania sa aj potvrdili. Šlo mi hlavne o to ako sa s daným príbehom vysporiada režisér, čo ponúkne divákovi po hereckej stránke a čím zaujme. A dá sa povedať, že všetko spomínané malo odpovedajúcu úroveň a tak film podal autenticky pohľad na jeden zaujímavý životný príbeh, ktorý je síce jedinečný, ale na filmovom plátne dnes (takto) až tak výnimočne nepôsobí. Zaujímavý príbeh, ktorý nie je až tak strhujúci, ale stojí za zamyslenie. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem vypjaté soudní bitvy, ale přestože je film de facto postrádal, jsem víc než spokojen a to především díky Hillary Swank. Ta její zarputilá snaha osvobodit nevinného bratra byla nakažlivé stejně jako opravdová. A ta opravdovost platí i pro sourozenecké pouto mezi ní a skvěle hrajícím Rockwellem. Jestli tihle dva budou hrát někdy v budoucnu manžele či milence, budu mít celkem problém. :) 80% ()

Reklama

6thSun 

všetky recenzie používateľa

Závěr byl dojemnej, bodejť ne, když se k němu plazil 100 minut dlouhý příběh, který ovšem tuto stopáž nedokázal naplnit dostatečně strhujícím obsahem. Zejména první hodina byla nudná jako školení o bezpečnosti práce. Ze scénáristického hlediska je pak neomluvitelná nesmyslně odložená konfrontace s bývalou ženou obviněného a je mi úplně jedno, jak to bylo ve skutečnosti, ve filmu to takhle prostě nefunguje. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

zaujímavý výkon ako Hilary, tak aj Samov, ten mal síce spočiatku príšerný účes (áno ani potom to nebolo ono) hrali to pekne. Výborný klavírový soundtrack. No a samotný príbeh ???? Skúste sa vžiť do postavenia toho Sama ako a asi cítil po osemnástich rokoch v base . Pravdupovediac neviem si to vôbec predstaviť, asi by som snáď ani do civilu už nešiel. A nadľudský výkon od sestry sa mi zdal tak trochu ... mno ... veď aj preto tam nesvieti 5 hviezdičiek, :) ()

Marsik 

všetky recenzie používateľa

Jasné 4 hvězdičky. Moc pěkný film o bojovné sestřičce, která za každou cenu chce dostat svého nevinného brášku na svobodu. Zážitek z filmu je o to silnější, že se tento příběh skutečně stal. Paradoxem ale je, že ve skutečnosti se bratr Kenneth pár měsíců po propuštění nešťastnou náhodou zabil (jak se praví v zajímavostech). 78% ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (10)

  • Vo filme sa nespomína, dokonca ani v záverečných titulkoch, že 6 mesiacov po prepustení Kennneth spadol z múru a zomrel. (mimale)
  • Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 do roku 2012 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. (Terva)
  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama