Reklama

Reklama

Betty Anne, nezamestnaná matka dvoch detí a hlavná hrdinka filmu založenom na skutočných udalostiach, má brata Kennnetha, ktorý je odsúdený za lúpežnú vraždu. Betty Anne je však presvedčená o jeho nevine, a to tak, že strávi niekoľko rokov štúdiom práv, aby mohla svojho brata obhajovať pred súdom. Súd sa napokon uskutoční a na základe nových dôkazov dochádza k dramatickému vyvrcholeniu prípadu, ktorý je jedným z najpútavejších príbehov amerického justičného systému. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (252)

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Justice byla, je a vždy bude díravá. Navíc pokud k tomu přičteme prolhané a zaujaté policejní členy, kterří dokáží zcela zmanipulovat vyšetřování. Proto díky za těch pár odhodlaných lidí a hlavně technologické pokroky. V tomhle případě finty s DNA. Nicméně Betty je opravdu silný charakter, protože její životní cesta za přeměnou z venkovské cuchty po advokátku, kvůli křivě odsouzenému bratrovi, je tak trošku zázrak. O to smutnější je potom fakt, že Kenny zemřel po půl roce propuštění :-/. ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Sam Rockwell by si konečně zasloužil Oskara. Hilary Swank už plešatou pozlacenou sošku doma na polici má, ale za její nominaci bych se také nezlobil. Conviction je další z pomalých "independent look" dramat podle skutečných událostí a jako spousta dalších stojí za vidění. Ve filmu je vidět, že odhodlání některých nezná mezí a já s ústy dokořán sledoval proměnu z ukřivděné sestry v neústupnou osobu s cílevědomostí na rozdávání. Sourozenecké pouto mezi Hilary a Samem je tím nejpřesvědčivějším, co jsem z filmů loňského roku viděl. 4 a 1/2 *. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Absolútne štandartne natočený skutočný príbeh o boji sestry za oslobodenie jej brata z vazenia, odsúdeného na doživotie. Pokiaľ ste už niečo podobné videli (to snáď každý), tak presne viete, čo vás čaká. Takže je to o silných hereckých výkonoch, netlačí sa silou mocou na divákové emócie a ten nemá byť prečo sklamaný, ale vo vačšine prípadov ani nadšený. Takže len povrchne doplním, že Swank čas už trochu ubral na jej kontroverznej kráse a naopak Minnie Driver je rokmi stále viac sexi. Celé je to taký malý prehľad toho, ako niektoré známe tváre vyzerajú aj vďaka civilnému poňatiu svojich postáv staro. ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 7.2/10] | me: Film o to zaujímavejší, že sa jedná o skutočný príbeh. No, nestrhol ma tak, ako by sa očakávalo. Mal som pocit, že v dnešnej dobe som už niečo podobné videl - dnes už takýto (filmový) príbeh nie je raritou. Celý čas som v podstate vedel ako to dopadne a moje očakávania sa aj potvrdili. Šlo mi hlavne o to ako sa s daným príbehom vysporiada režisér, čo ponúkne divákovi po hereckej stránke a čím zaujme. A dá sa povedať, že všetko spomínané malo odpovedajúcu úroveň a tak film podal autenticky pohľad na jeden zaujímavý životný príbeh, ktorý je síce jedinečný, ale na filmovom plátne dnes (takto) až tak výnimočne nepôsobí. Zaujímavý príbeh, ktorý nie je až tak strhujúci, ale stojí za zamyslenie. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $6,797,696Tržby Celosvetovo $10,977,000Tržby za predaj DVD v USA $6,153,401 //počet predaných kusov 407,641║ veľmi pomalé a nezáživné podanie, kde sa utopí aj talent hercov ako Hilary Swank a Sam Rockwell /40%/ ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (10)

  • Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 do roku 2012 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. (Terva)
  • Vo filme sa nespomína, dokonca ani v záverečných titulkoch, že 6 mesiacov po prepustení Kennneth spadol z múru a zomrel. (mimale)
  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)

Reklama

Reklama