Reklama

Reklama

Lovci nacistov

  • Slovensko Dlh (viac)
Trailer 1

V roku 1966 prichádzajú do Nemecka traja agenti Mossadu- Rachel Singer (Jessica Chastain), David Peretz (Sam Worthington) a Stephan Gold (Marton Csokas) sa vrátili domov ako hrdinovia, potom čo v Berlíne úspešne vystopovali a zabili nacistického vojnového zločinca, bývalého doktora "chirurga von Birkenau" z Osvienčimu. Ten počas vojny experimentoval s obeťami koncentračného tábora a neskôr sa pod tajnou identitou začlenil do spoločnosti. Teraz (1997) sú už vyslúžilými agentami Mossadu, Rachel (Helen Mirren), David (Ciarán Hinds) a Stephen (Tom Wilkinson) majú status národných ikon. Dcéra Rachel dokonca o ich príbehu napísala knihu. Oni však zúfalo trpia pod ťažobou tajomstva, ktoré sa zaviazali neprezradiť. Pred 30 rokmi sa v Berlíne odohrala aj iná dráma než tá, ktorú neskôr prezentovali verejnosti. Dôkazom môže byť informácia, že muž, ktorého vtedy hľadali sa vraj pred niekoľkými mesiacmi objavil živý v jednej ukrajinskej nemocnici... (TV Markíza)

(viac)

Videá (16)

Trailer 1

Recenzie (414)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Dobrých a inteligentných trilerov nie je veľa, hoci v posledných minútach sa dá o slovíčku inteligentný polemizovať. Debt si zachováva svoj old-school štýl, dejové línie sú logické a prirodzene sa prelínajúce, skladačka zapadá. Je len plusom, že Madden nestavil len na akciu, ale rovnou mierou sa zaoberá aj postavami a ich motiváciou. Ako som už naznačil, trochu zamrzí ten záver, ktorý mierne utlmil moje nadšenie a celkový vynikajúci dojem. To však nič nemení na všeobecnom závere, že Debt je výborným filmom. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Kdyby se tento film natočil o pár let později, tak by Jessica Chastain navštívila Prahu dřív, než se jí to povedlo s filmem Úkryt v Zoo. Tím jsem si jist. Z tohoto filmu je totiž cítit stará dobrá architektura Prahy, která je podobná i v Budapešti. Proto tam také sem tam točí východní Berlín. Nicméně na tento film jsem koukal hlavně právě kvůli Jessice, která tu opět předváděla neuvěřitelný výkon. Horší už to bylo s příběhem, který se tváří hrozně zajímavě, špionážně a osudově, ale ve skutečnosti se jedná o hloupě zfušovanou akci a jednu s tím spojenou lež. Nic velkého, nic zbytečně složitého. Atmosféra určitě dobrá, ale tak nějak celou dobu tušíte, jak to ve výsledku dopadne a nějak ani nemáte důvod prahnout po závěru už od samotného začátku, což je na podobný film dost škoda. ()

Reklama

viperblade 

všetky recenzie používateľa

První polovina mě neskutečně bavila. Atmosféra starého Berlína, postupně se prohlubující ponorka, nepovedený útěk… to vše mě opravdu bavilo a já jsem byl spokojený. Jenže pak film přišel do současnosti a už to ztratilo ono kouzlo. Pořád to byl zajímavý film, pořád to mělo o čem vyprávět, ale už tam nebyla ta tíživá atmosféra. The Debt je především film o ženských rolích - v první polovině mu kraluje Jessica (kterou uvidíme na plátnech mnohem častěji, alespoň já tomu věřím) a v té druhé její starší verze Helen a obě jsou zkrátka skvělé, nedělá vám problém věřit, že už si něco prožily. Chlapi trochu zaostávají, ale takový Sam mi potvrdil, že není dřevo, jak si to o něm někteří myslí. Škoda, že Ciarán neměl větší roli. Sečteno a podtrženo - jsem spokojen, ale film měl svá slabá místa. Mohlo to být ještě o něco lepší, no nicméně mohlo to být také o dost horší… 80 %. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Napínavý príbeh troch mladých agentov vo Východnom Berlíne brilantne strieda línia zo súčasnosti, ktorá dáva zmysel na podklade minulých činov tejto trojice. Prelínanie časových udalostí je vkusne nasnímané, napínavé až kým sa dostaví záverečná pasáž o "vine a treste", ktorá trošku divácky sklame. Herci sú výborní, prekvapí (aj mne doteraz menej známa) Jessica Chastain a pár silných atmosferických momentov. Dept odporúčam ako thriller s dobrou atmosférou, ktorý je vďaka svojim silným stránkam viac ako priemerný. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Režisér John Madden sa rozhodol film nakrútiť vzápätí po tom, čo mu producent Matthew Vaughn doniesol scenár. Málokedy dostanete do rúk tak prepracovaný a chytrý príbeh, ktorý navyše pracuje s nesmierne širokou škálou emócií. Maddenovi sa zapáčila aj hra s divákmi, ktorá môže celý film držať v neistote. Pre snímku kombinujúcu emocionálne vypäté scény s čistou akčnou jazdou, ktorého hrdinovia v príbehu vystupujú v dvoch rôznych časových rovinách, potreboval Madden výnimočných hercov. A tých sa mu nakoniec podarilo získať. Mladšiu verziu trojlístka agentov si zahrali Jessica Chastain, Sam Worthington a Marton Csokas, ich staršie egá potom oscarová Helen Mirren, na tú istú cenu nominovaný Tom Wilkinson a Ciarán Hinds. ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (10)

  • Přestože se děj filmu odehrává v roce 1965, žlutá tramvaj ve druhé polovině je ČKD T6A2, která byla vyráběna až po roce 1985 v Praze a poté dodávána do Drážďan a Budapešti. (Malaga)
  • V jedné ze scén je vidět i německý sanitní vůz Barkas, všestraný užitkový automobil, vyráběný v letech 1957 až 1991. (JARDAHONDA)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (viac)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (viac)

Reklama

Reklama