Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Na Clintovo nejlepsi kousky to fakt nema, navic jsem cekal neco drobet jinyho, ale presto docela solidni film. 90 minut pripomina spis nejakou bondovku, kde Clinta najme spionazni agentura nebo co, zacne patrat po lidech, co ma zabit a do toho trenovat na vylez hory a lepi se za nim jedna pipina za druhou a samozrejme dojde i na nejaky ty podrazy. Na zaverecnou pulhodinku se pak dej konecne presune na Eiger a vystup na horu je natocenej fakt dobre, efektivne, ale zaroven realisticky. A samozrejme na zaver velkej zvrat, kterej me uz napad nekdy v polovine filmu. Kdyby tady nebyl Clint, tak to je zbytecne dlouhej a misty roztahanej prumer, ale on to z toho prumeru vytahne, protoze hraje dobre a je tady za slusnyho drsnaka. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Toto fest zostarlo. Zostala len nechcene smiešna "horolezecká bondovka", v ktorej všetky ženy lezú na Clinta, ale on chce liezť na kopec, aby tam odhalil nepriateľského špióna. Prekvapivé rozuzlenie je poriadne absurdné - a to som si celý film vravel, že dúfam, že nevytiahnu práve niečo takéto. Urobili to. Inak vizuál na svoju dobu veľmi solídny, aj to lezenie na horu je natočené veľmi presvedčivo, ale čo z toho, keď je to taká nuda? ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,IMPRESÁRIO. TAK MI TERAZ HOVORIA. NIE JE TO NADÁVKA?" ,,MOHLA BY." __ Európske mestské prostredie Eastwoodovi nesedí a pôsobí, akoby sa v ňom ocitol omylom. So siluetou hôr za chrbtom je to omnoho lepšie, avšak zrozumiteľnú premisu tu začína štrbiť prekombinované pozadie. Pravdu povediac nerozumiem názorom užívateľov vidiacich vo filme variáciu na bondovku, pretože Eastwood vytvoril charakterovo značne odlišnú postavu od známeho agenta. Isté asociácie môže vyvolať postava albína Dragona, avšak aby bol taký nemohúci kripel šéfom zločineckej organizácie je veľmi silným literárnym nonsensom - napokon pekne to vystihol užívateľ Colonist. V prostrednej prípravnej časti sa mi viacej než vysporiadanie sa s častým Columbovým protivníkom Jackom Cassidym, páčilo osviežuje behanie po kopcoch s mlčanlivou indiánkou, ktorá sa ale napokon ,,odhalí" v inom svetle. Chválim však príjemnú Williamsovu ,,main theme" akoby pochádzajúcu od Morriconeho a výborné zvládnutie horolezeckých výstupov spôsobujúcich mi závrať, kde sa režisér a herec v jednej osobe predviedol ako skutočný ,,Clinthanger". (894. hodnotenie, 64. komentár k filmu) ()

rastlinka 

všetky recenzie používateľa

Pre diváka, ktorý vie oceniť nádherné obrázky amerických a švajčiarskych kopcov a tiež pri pohľade na "železného" Eastwooda, ktorý si v tomto filme odliezol svoje (ostanete z jeho výkonov s otovrenou hubou), je to potešenie. A asi to nie je úplne vhodné porovnávanie, ale mám pocit, že film Nordwand (2008) sa nechal týmto kúskom pomerne dosť inšpirovať. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Clintův čtvrtý režijní počin (podle špionážního bestselleru Traveniana) už na dálku smrdí bondovkami (Clint hraje zabijáka pracujícího pro tajnou službu, kterému se do postele vnucuje jedna kost za druhou), ale víc než na akci se soustředí na vtipné eastwoodovské dialogy. Zbytečně dlouhé, od finále jsem čekal víc, ale dá se to. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo také ve Švýcarsku, konkrétně v Leysin. (reich)
  • Ve filmu uvidíme poslední povolený výstup na "Totem Pole" v Monument Valley. Na oplátku odstranili horolezci se štábem cestou dolů všechny skoby, které tam zůstaly po předchozích výpravách. (džanik)

Reklama

Reklama