Reklama

Reklama

V roku 1972 bola stanovená stupnica vyšetrovania prípadov s podozrením účasti mimozemskej inteligencie. Spozorovanie UFO býva označené ako prvý druh stretnutia, zhromaždenie dôkazov znamená druhý stupeň, kontakt s mimozemšťanmi je druhom tretím. Posledný, štvrtý druh stretnutia, sa označuje ako únos. Dokumentácia tretieho a štvrtého druhu stretnutia neexistovala. Donedávna.
Provokatívny thriller Štvrtý druh je natočený podľa skutočných udalostí v odľahlom meste Aljašky, kde od šesťdesiatych rokov dochádza k záhadnému miznutiu ľudí. Tento jav nebol nikdy uspokojivo vysvetlený. Vďaka natáčaniu psychologických sedení s traumatizovanými pacientmi objavila a zhromaždila doktorka Abigail Tylerová (Milla Jovovich) extrémne znepokojujúce dôkazy o stretnutiach štvrtého druhu, ktoré viedli k obnoveniu vyšetrovaní záhadných zmiznutí. Zatiaľ neuverejnené archívne nahrávky z psychologických sedení doktorky Tylerovej sú zverejnené aj vo filme. Ich použitie robí z filmu Štvrtý druh ešte mrazivejší zážitok. (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (858)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Človek neprestane byť šialený len tak, keď sa mu zachce. Je to s ním už nastálo.“ Najradšej by som tomuto klamstvu (z produkcie Joea Carnahana) dal kopanec medzi nohy a nie až 40%. Nie preto, že ma klame, ale preto, že ma klame veľmi amatérsky (tvorcovia si nevedeli - alebo im to bolo jedno? - overiť ani základné informácie, napr v Nome nemajú šerifa). Navyše v dnešnej dobe found footage rozširovať "normálne nakrútené" scény ako dokumentárne scény , tak to už je ozaj troška naivné. Atmosféra je v kombinácii s alajšskou výpravou celkom fajn strašidelná, vrátane pár scén, ale inak je to veľká bieda s nie príliš zaujímavým scenárom. Korunku tomu nasadzujú mizerné herecké výkony. Millu Jovovich som rešpektoval, kým sa na nič nehrala, ale teraz mi jej herecké scény (smiešny plač) pripadali až odpudivo. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/agresivne-ufo/416-stvrty-druh-4o- ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Hmm, asi je to na 70%, ale spíše kousek pod. Film nabízí otřepané téma (které se ale asi nikdy neomrzí) a tak se snaží nahnat 'body navíc' hrou na pseudodokument ve stylu Blair Witch. "Dokumentární" pasáže se míchají s těmi skutečně hollywoodskými a místy to působí skoro nepřehledně, když je divák na plátně či obrazovce nucen sledovat leckdy až 4 záběry současně. Různé nedostatky se ale snažili tvůrci zamaskovat atmosférou a na tomto poli se jim přeci jen vedlo lépe, některé scénky vypadají opravdu "hustě". V součtu to vyjde na takový lehčí "bu-bu" film, jenž může snadno znervóznět mnohého diváka, ale protřelé movie-matadory nechá v klidu a maximálně jim na tváři vyloudí lehčí úsměv. Kdo zarputile věří v UFO, ať si k mému názoru klidně přičte jednu (blikající a cik-cak se pohybující) hvězdičku navíc. ()

Reklama

playboxguest 

všetky recenzie používateľa

Byla v tomhle filmu přesladká Milla tak mdlá, protože to vyžadovala její role, nebo čistě proto, že jí natáčení nudilo stejně jako mě samotný film, ale chechtáky jsou holt chechtáky? Druhá hvězdička za nápad s rádoby autentickými záběry, jejichž prostřihy však taky po čase začnou spíš prudit a otravovat. Ke konci už to docela šlo, ale husinu mi to teda nenahánělo ani vteřinu, to už mi jí víc naháněla šéfka v Paulovi! Jdu vymazat film z paměti svého harddisku, ale bohužel bez summerského doprovodu, tak snad se nevrátí... ()

T2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $10miliónovTržby USA $26,218,170Tržby Celosvetovo $49,488,788Tržby za predaj DVD v USA $8,436,559 //počet predaných kusov 461,891║ Ublákaná akože dokumentárna otravnosť v štýle Blair Witch ale fakt toto nič nedalo, spleť nesúrodých informácií, či desinformácii, nezvládnutý projekt vo všetkých ohľadoch. /10%/ ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Ak sa radi bojíte a ešte lepšie, ak aspoň trochu veríte, že nie sme vo vesmíre sami, je pre Vás tento najnovší hororový počin povinnosťou. Olatunde Osunsanmimu sa po divácky neúspešnom režisérskom pokuse Within podaril tentokrát obrat o 180° a výsledok prinajmenšom určite nezostane bez búrlivých reakcií verejnosti, veď už teraz je internet plný diskusií o pravosti a nepravosti použitých materiálov a už to sa dá považovať za úspech, film o ktorom sa bude dlho hovoriť. Ktovie, čo by sme zistili, keby sa niektorí z nás nechali uviesť do stavu hypnózy. Ste si istí, že v noci spíte vo svojej posteli? ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (9)

  • V mestečku Nome v skutočnosti nemajú šerifa. (movemat)
  • Jak je uvedeno výše, údajně neexistují žádné záznamy, že by kdy Dr. Abigail Taylorová pracovala na Aljašce jako psycholožka. Na stránkách Alaska Journal of Psychiatry však byl umístěn životopis Dr. Tylerové a její články o poruchách spánku, emočních problémech, hypnoterapii a regresní terapii. Po masových vyhledáváních na internetu ale bylo vymazáno vše, co obsahovalo její jméno. Šlo o součást reklamní kampaně. (Kailo)
  • Natáčení filmu probíhalo v Bulharsku. Úvodní záběry, které mají zobrazovat město Nome, je ve skutečnosti Squamish v Kanadě. (_ksilt)

Súvisiace novinky

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (viac)

Reklama

Reklama