Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobová dráma o mladom lekárovi, ktorý sa nevie vyrovnať so svojou krvavou minulosťou. Počas vojny musel vyniesť krutý rozsudok. Po rokoch sa bráni prijať ponúkanú kariéru a prepadá vášni v mimomanželskom vzťahu. Jeho kroky vedú k nečakaným následkom. Je bývalý partizánsky veliteľ Martin Dubovský, hrdina alebo vrah? Jeho manželka Eva je obeťou, alebo prisluhovačkou totalitnej moci? A jeho milenka Soňa je iba karieristka, alebo osudom skúšaná slobodná matka? Pohnuté osudy našich antihrdinov z doby nástupu komunizmu sú príbehmi o násilí a vzdore, slabosti a odvahe, aké sa odohrávajú aj dnes. (Continental Film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (37)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Ďalší podpriemerný slovenský "paškvil" scén z obdobia od druhej svetovej vojny po nástup komunizmu. Postavy vykreslené len veľmi povrchným spôsobom a celý dej chaoticky zmotaný do jedného nesúrodého kĺbka. Herecké výkony celkom fajn, ale zase nikto nejako nevyčnieval z davu, čo len potvrdzuje, že ide len o veľmi priemerný snímok. Slabé. 45 % ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Líbilo! Asi bych škrtnul jeden nebo dva motivy, protože se to slušně plete jedno přes druhé. Partyzánské flashbacky nevadily, měly své místo ve vykreslení postav, ale trochu zjednodušit scénář by nevadilo, Igonda s Haasovou a Bokovou by utáhli celý film. Donutilem si nejsem jistý, jeho pořád nasraná póza je už dávno prokouknutá a tady působila nechtěně komicky, o to víc, že atmosféru doby budování socialismu zvládl Luther na výbornou a u sledování filmu se budete dusit tou bezvýslednou šedí (prostě průser- za války běháte po kopcích, střílíte nácky a riskujete krk, aby za pár let přišly rudý kurvy a otočily proti člověku i to, co by si ani fašisti netroufli. Monika Haasová velká kočka už v Konec velkých prázdnin. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Celkovo ide o malý projekt, kde sa vysporiadavame s našou históriou viac ako s osudmi postáv. Už sa teším, keď prekonáme toto obdobie točenia "komunistami zakázaných tém" a začneme nakrúcať skutočné filmy s poriadnym dramatickým nábojom. Ako kritika systému OK, ako sonda do duše ľudí ľahký priemer... ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Natočit na Slovensku dobový film z před šedesáti let ? Poslední dobou se slovenská kinematografie docela zvedá a i tohle dílko je opravdu dobré. Spíše psychologický film pohrávající si s charakterovými vlastnostmi hrdinů ve dvou těžkých dobách . Marek Igonda překvapil - ostříhal ty šílený vlasy a zahrál celkem pro sebe netypickou roli. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nový film M. Luthera ma príbehom zaujal a istý čas som zvažoval i návštevu kina. Premiéra na STV 1 bola však prekvapivo skoro, tak som iba vyčkal. M. Igonda je zo všetkých tých mladých seriálových blbcov z Paneláku a podobných sračiek asi najviac použiteľný pre film. Scenár je dobre napísaný, otázne je ako komu sadne jeho filmový prepis. Mne celkom áno, po dlhšom čase (naposledy film Dom) ide naozaj o pozerateľný slovenský film s kvalitným obsadením a je vidno i peniaze, ktoré iste stál. Celkom zvedavý som bol i na nežne pôsobiacu "Bambuľku"- M. Hassovú, pretože som ju hrať od detských čias otravnej Bambuľky nevidel. Dospela do krásy, hrá slušne a v najsilnejšej scéne filmu - (výťah), zo seba dala vetu "Čo sa stalo?" s takým dôrazom, až ma zamrazilo. Ako píše užívateľ Enšpígl poniektorý sú tu až priveľmi prísny k filmu, ktorý sa naozaj dá pozrieť a niečo o minulosti i vypovedá. Postava slizkého P. Nádasdiho tiež stojí za zmienku. Stačilo málo a mohlo ísť o veľmi slušný film. 60%. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (2)

  • Film sa natáčal v okolí Uhrovca a na Jankovom vŕšku a tiež blízko Bratislavy v dedine Šenkvice. Interiérové scény sa takisto nakrúcali v bratislavskom Študentskom domove Svoradov. (BathoryMan)
  • Snímek odehrávající se v padesátých letech, ale ohlížející se i za vzdálenější minulostí, vznikl na motivy novely Alfonze Bednára „Rozestavěný dům“, která měla poprvé vyjít v roce 1956, ale neprošla přes tehdejší cenzuru. Ke čtenářům se poprvé dostala až v šedesátých letech. Scenáristé zachovali postavy a základní osu příběhu, zároveň ovšem příběh upravili tak, jak by jej autor předlohy hypoteticky mohl napsat ve svobodnějších podmínkách. (Letní filmová škola)

Reklama

Reklama