Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najzaujímavejšie príbehy zo súdnych spisov si našli cestu na televíznu obrazovku. Susedské spory, dopravné nehody, rozvody, boje o deti, pracovno-právne spory, trestné činy – to všetko a ešte mnoho viac ponúkne relácia Súdna šou. Spoznajte príbeh, vypočujte si argumenty oboch strán aj rozsudok a uvidíte, či by ste rozhodli podobne.

TV JOJ pripravila inscenovanie procesov, ktoré vychádzajú zo skutočných prípadov, ktoré sa preberali v slovenských súdnych sieňach. Produkcia relácie sa rozhodla ísť odvážnou cestou – na nakrúcanie používa nehercov, prípadne ochotníkov. V úlohe sudcov, prípadne právnych zástupcov či žalobcov sa objavujú profesionáli z právnickej brandže. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (187)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Podobnosť jednotlivých prípadov pripisujem snahe zachovať aspoň nejakú diskrétnosť, na druhej strane je všetko, čo sa tam udeje ťažko kontrolovateľné a aj toho dôveryhodnosť. Výkony hercov považujem za amatérske, takisto scenár. Niekoľkoročné spory skĺbiť na určitú dobu je umenie, ale niekedy sa vynechajú dôležité skutočnosti, z tohto si teda človek, čo nezažil súdne konanie, reálny obraz súdov neurobí. Je to sledovateľné, ale nie nejako dobré. ()

PROROK14 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom zaujímavé sledovať ako prebiehali skutočné súdne pojednávania doma v obývačke. Ale niektoré časti sú fakt trápne natočené. Možno ak by to točil niekto schopnejší ... ale to nič. Ale kto sa zaujíma o súdy a chcel by byť v budúcnosti právnikom, tak ho to môže veľmi zaujať. S odstupom času mi to teraz príde ako celkom dobrá relácia. 70% ()

Reklama

Mernque odpad!

všetky recenzie používateľa

Napodobnenie skutočného procesu súdu v tomto titule je veľmi biedne. Vôbec to nechytá atmosféru ozajstného súdu. Zopár ľudí nájdených z ulice, ktorí tu vystupujú, niektorí dokonca vo viacerých dieloch, niektorí zas nevedia ani akú pozíciu hrajú čo bol už úplný vrchol, keď v strede súdneho procesu sa začali dotyční vystupujúci hádať o svoje pozície, keď si obžalovaný myslel že je poškodený a naopak... to nemá nádej na viac ako na odpad! ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Náhodou já se u toho docela dobře bavím. Hlavně mě baví pozorování lidské dekadence. Příbuzní proti příbuzným, sousedi proti sousedům a nikdo nechce ustoupit. Nejvíc mě baví sledovat kvůli jakým věcem jsou lidi schopní se navzájem tahat po soudech, jak si dokážou vzájemně škodit a jaký svinstvo je kdo schopnej na koho vytáhnout. Je to místy docela švanda a moc pěkně to vykresluje ubohou lidskou povahu, takže proč ne. Viděl jsem pár dílů a docela mě to zaujalo, tak to teď sleduju. Jinak výkony (ne) herců tomu dávají docela šmrnc a punc uvěřitelnosti, až natolik, že jsem si ze začátku myslel, že se to děje doopravdy. Prostě sranda.65% ()

bax 

všetky recenzie používateľa

O čo sa tu JOJka pokúšala? Samotný nápad hodnotím veľmi pozitívne. Priniesť na televízne obrazovky inscenácie skutočných a navyše slovenských súdnych sporov je skvelý nápad. Ale to prevedenie je katastrofické. Prečo sa na obrazovkách musia objavovať amatéri? Iste je dobré ak aj obyčajný ľudia dostanú šancu, ale celá séria tým stráca na atmosfére a dramatičnosti. Však oni vôbec nevedia ukázať poriadne emócie, ktoré k súdnym sporom určite patria. Ak JOJka chcela obyčajnými ľuďmi navodiť atmosféru reálnosti, tak jej to na plnej čiare nevyšlo (možno tak s publikom, to vyzerá realisticky). Skôr tie procesy vyzerajú takto úplne nereálne, lebo všetci hlavný aktéri sú od svojich úloh strašne odosobnený. Ale skôr sa mi zdá, že TV JOJ jednoducho nechcela investovať do hercov (ktorý by asi dosť stáli, ak by vôbec chceli v takomto dačom hrať), predsa len obyčajný ľudia sú lacní, a proste chceli z toho vytrieskať čo sa dá. Bohužiaľ takýto prístup je skutočne len na škodu a aj keď sú samotné prípady veľmi zaujímavé, ich prevedenie je katastrofické, neosobné, bez atmosféry a proste hrozné. Dávam jednu hviezdičku za dobrý nápad. Ostatné je fraška a nemá to ani na hodnotenie "odpad". ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Doposiaľ najsledovanejšia epizóda bola vysielaná 1. septembra 2008, sledovalo ju 452 tisíc divákov. (Greenpeacak)
  • Jaroslav Penc, který ztvárňuje postavu soudce Alfonze Richtera, má právní vzdělání a vystudoval Právnickou fakultu univerzity Komenského v Bratislavě. V soukromí pracuje jako advokát. (FIBO)
  • Jana Buršáková, která ztvárňuje postavu soudkyně, ve svém osobním životě pracovala jako příslušnice sboru vězeňské a justiční stráže a pravidelně absolvovala semináře v oblasti práva. (FIBO)

Reklama

Reklama