Reklama

Reklama

Malé dievča, umiestnené v sirotinci so svojou sestrou, márne čaká každú nedeľu, že sa pre ne ich otec vráti. Kabaretná speváčka s príliš slabým hlasom stojí pred publikom podnapitých vojakov. Mladá krajčírka, ktorej prácou je opravovať lemy v zadnej miestnosti obchodu vidieckeho krajčíra. Príliš chudá začínajúca kurtizána uprostred prostitútok a zhýralcov nachádza útočisko u svojho ochrancu Étienna Balsana. Zamilovaná žena, ktorá vie, že nebude ženou Boya Capela, muža, ktorý ju napriek tomu tak miloval. Rebelka, ktorej konvencie vtedajšej doby bránili voľne dýchať a ktorá si obliekala košele svojich milencov. To je príbeh Coco Chanel, príbeh modernej ženy, ktorá navždy zmenila svet módy. (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (241)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemné pozretie životného príbehu Coco Chanel z jej vlastného pohľadu. Z pohľadu obyčajného dievčaťa. Film sa nesústreďuje na slávne obdobie jej života, ale práve naopak. Sláva je iba naznačená na úplnom konci filmu. Film je určený skôr ženskému publiku, ale nenudil som sa a bola to zásluha určite aj skvelej Audrey Tautou. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak tu pozor, kto chce vidieť príbeh o vzostupe jednej dámy na vrchol módnej branže, tak nech si vyhľadá radšej nejaký informatívne bohatý dokument. Coco Chanel je vo svojom jadre vzťahová melodráma, s patrične k žánru priliehavou hudbou a krásnymi zábermi na prechádzky milencov pri mori. Vyčítať tento prístup režisérke by bolo nefér, skrátka sa rozhodla o tejto žene nakrútiť film venujúci sa najmä jej vzťahom. K slovu prídu samozrejme aj jej ambície, lenže v tomto prípade sa ide od nápadu hneď k výsledku, čo je v podstate iba krátky dovetok filmu. Tvrdú drinu za tým všetkým uvidíte v nejakom tom dokumente... Pre milovníkov Audrey povinnosť, pre jej hejterov utrpenie. ()

Reklama

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Vo svojej podstate, je tento film veľmi pekný. Má len jeden jediný problém. Svoje meno.. Do istej časti to bolo o nej, asi tak do polky. Od 40 minúty sa rozvíja pred nami pekný príbeh zamilovanej ženy, ale kde sa stratila Coco??? Kde zmizla. Je to z obrovskej časti romanticky zafarbené a zmysel Coco Chanel sa stratí. A naozaj o jej modeloch sa dozvedáme v oveľa menšej miere ako sme očakávali. Iba jej klobúky môžme ako tak pozorovať ale ani tie nie v takej miere akoby sme chceli. A potom, keď konečne príde zámienka pre našu Gabrielle aby začala tvoriť, nastane posun o nevedno aký čas a už sme na jej prehliadke, kde si vo veľmi rýchlom slede môžme prezrieť asi 20 modelov. Film je postavený na hercoch, ktorý boli dokonalí. Už som hovorila, že Alessandro Nivola, je chlap? A ešte keď rozpráva po Francúzsky, je to vidieť vo väčšej miere. Čo sa týka kamery bola dokonalá rovnako ako aj soundtrack. 70% ()

MaMitti 

všetky recenzie používateľa

Ach...těšila jsem se na Audrey, těšila jsem se, že se dozvím něco o té pozoruhodné osobnosti Coco Chanel, jejíž jméno (zejména) ženy vyslovují s patřičným respektem a nadšením. To, co jsem se ale o Coco Chanel dozvěděla, „nepotřebuji“…Ano, je to sice zajímavé, možná i dojemné, ale proč příběh velké návrhářky a ženy končí ve chvíli, kdy by se jevilo nejpatřičněji právě začít? Anne Fontaine to určitě nemyslela špatně, Coco to neměla lehké, hezky nám ukázala, z čeho vzešla, co jí ovlivnilo, ale proč proboha o tom celý film???Proč tolik té „červené knihovny“? Tolik jsem si přála, aby se postupně víc vylíčil její vztah se sestrou, aby se to pohnulo a přesunulo dál v čase… Navíc…s velikou lítostí musím přiznat, že Audrey se mi do role Coco nehodila. Plusem zůstávají kostýmy – ty asi ocení právě ženy. Škoda, troufám si tvrdit, že z tohoto tématu by se dalo vytěžit mnohem víc. ()

Jennifer.S 

všetky recenzie používateľa

„Já jsem muž a ty jsi žena. A muži a ženy se neoblékají stejně.“ Slibovala jsem si životopisný snímek o Coco, ale dostala jsem jen Audrey Tautou, proplouvající snímkem se dvěma „osudovými“ muži (o nichž jsem se toho taky moc nezvěděla) a pálící jednu cigaretu za druhou. Že se ke svému jménu, módní ikony, musela dopracovat postupně je samozřejmé. Co jsem ale nečekala, bylo to, že své impérium začne budovat až po hodině a půl (což – ano – je necelých 20 minut před koncem filmu). Ony se ty náznaky na potřebnou změnu ženské módy objevují v průběhu celého snímku, ale vždy se jen tak lehce otřou a hned utečou, aby snad náhodou nepředbíhaly děj. A tak, když už Coco konečně začne tvořit svou kolekci, v opravdu povedené sekvenci, tak s lítostí zjišťujete, že se jedná i o sekvenci závěrečnou. Shrnuto a podtrženo, jestli se chcete o Coco dozvědět něco užitečného, přečtěte si wikipedii (tam je toho mnohem víc a navíc to máte přečtené za 5 minut). Jestli se chcete podívat na krásné dobové kostýmy a Audrey s cigaretou, tak doporučuju film. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (7)

  • Pro natáčení velkých scén (tanec, dostihová dráha a divadlo) bylo vyrobeno okolo 800 různých klobouků. (vendy63)
  • Jej najbližší priatelia ju prezývali Mademoiselle a je autorkou výroku: „Nerobím módu, ja som móda." (Nykol)
  • Na trzích a u starožitníků sháněli návrháři šňůrky, stuhy, knoflíky a další dobové ozdoby, jimiž doplňovali kostýmy kvůli autenticitě filmu. (vendy63)

Súvisiace novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (viac)

Reklama

Reklama