Reklama

Reklama

Kapka krve

  • Hongkong Zheng ren (viac)
Trailer

Policista Tong (Nicholas Tse) při pronásledování kriminálníka (Keung Ho-man jako Cheung Yat-tung) nešťastnou náhodou usmrtí dceru státní zástupkyně (Ann Gao v podání Zhang Jing-chu).Tragická událost má ale o několik měsíců později pokračování. Cheung nechá unést Anninu druhou dceru. Vydíráním zoufalé matky chce docílit ztracení důkazů ze soudního spisu, které ho uvědčují z dalších zločinů. Tong, který se u únosu náhodou vyskytne, se snaží holčičku nalézt a napravit tak svou chybu z minulosti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

URBAN 

všetky recenzie používateľa

Asijské filmy mám rád , jenže tento se bohůžel nepoved . Byl špatný už od základu . Dejme tomu že příběh byl dobře sepsán , ale jeho zpracování teda nic moc , jediné co se mi na něm líbilo bylo spojení všech příběhů , ale to v konečném důsledku taky nebylo zrova nic extra . Mít to v rukách někdo jíný , možná by to dopadlo mnohem líp . ( 18.5.14/MAC ) ()

TomikZlesa 

všetky recenzie používateľa

Po perfektně akčním rozjezdu to sklouzlo spíš ke krimi drama, ale i tak to mělo atmosféru a tempo naspeedovaný fretky. Mimochodem tak luxusně udělanou bouračku sem hodně dlouho neviděl ! Díky přítomnosti Nicholase Tse sem čekal nakou tu kung fu bitku, která se nekonala :( ale rozhodne to neni na škodu. Rozkošnej tvoreček v podání prťávý čínanky byl hustej a smekám před jejím hereckým výkonem. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Brutalna hongkongska kriminalka, kde ide aj o zneuzivanie ci rovno zabijanie deti. Filmy s touto tematikou su brutalne uz z podstaty, na podobnu temu bol natoceny  tusim 8 mm z roku 1999. Rozbieha sa vysetrovanie, ale nielen vysetrovanie, ale i dost brutalne akcne sceny. Zaporak v podani Phlipa Keunga /Tlakova Vlna 2017/ bol fakt brutalny, neznicitelny .... pomaly rozmyslam, ci si  to  a jvo filme neuzival.  Bavilo ma aj to zblizovanie sa ludskych osudov - policajt ako statny zamestnanec, statna zastupkyna a zlocinec. Kvalitny prepletenec zlocinu, spravodlivosti, akcie a  nahanaciek vytvara tento vysoko kvalitny film. Reziser Dante Lam sa dotkol dokonlosti  . 95 % ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Dante Lam ma po nie až tak pozitívnom stretnutí pri jeho najnovšom boxerskom snímku Ji Zhan veľmi milo prekvapil. Kapka krve totiž nie je len ďalšou z rady tuctových žánrových filmov, je to predovšetkým vybrúsený kriminálny thriller s explozívnou náložou akcie, pekelne dobre zrežírovaný a dôkladne obsadený - mj. Nicholas Tse ako mladý policajt a Nick Cheung ako únosca sú skvelý, a na zahodenie nie je ani výkon hongkongskej krásky Jing Chu Zhan. Výborný depresívny scenár, v ktorom Wai Lun Ng kľučkuje a vyhýba sa klišé, zatiaľ čo naplno využíva a operuje so zabehnutými, rokmi overenými štandardami, preplieta jednotlivé osudy postáv na spôsob Iñárritových filmov, a prekladá ich perfektne načasovanými a spracovanými flashbackmi, dokresľujúcimi jednotlivé línie. Škoda že ku koncu hlavnej chronologickej osi mu na pár slabších miestach trochu dochádza dych. Potešila aj greengrassovská roztrasená kamera, najmä pri akcii v interiéroch a exteriéroch, kde mi neprišla ani trochu obohraná a do celku dokonale zapadla. Nebyť občasného zakopnutia scenára, bolo by to jasných 5*, Kapka krve je ale stále vynikajúcim mrazivým kriminálnym thrillerom, ktorý ani na minútu nespúšťa nohu z pedála a rúti sa do cieľa vražedným tempom. P.S.: Český dabing je na jedinú vec - na samovraždu. Dámy a páni, skladám klobúk, zhovadili ste to teda geniálne. 85% ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Ak by som chcel kritizovať, tak poviem, že film je možno trochu moc vykonštruovaný a niektoré vyśetrovacie postupy pripomínajú tie z televíznych kriminálok, no v tomto prípade sú to len malé muchy v inak bezchybne fungujúcom filme. Film je predovšetkým veľmi intenzívnou a dosť brutálnou jazdou, vystavanou na charakteroch, ktoré by sa daľi prirovnať k pouličným psom. Rozdeľenie policajti vs zločinci síce existuje, no motívy postáv majú skor osobný charakter. Náhoda privádza hrdinov do extrémných situácii a trauma, či hmotná núdza ich núti robiť extrémne činy. Zážitok umocňuje hlavne veľmi silná audiovizuálna stránka, vysoké tempo sposobené časovým limitom a realistické násilné scény dodávajúce filmu veľmi dusnú atmosféru. To všetko zabalené do posobivej filmovej skladačky v ktorej v závere všetko do seba zapadne. (9/10) ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama