Reklama

Reklama

Vtierka Castle

(seriál)
  • Slovensko Castle (viac)
Ukážka z filmu 5
Krimi / Komédia / Dráma / Mysteriózny
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Tvorcovia:

Andrew W. Marlowe

Predloha:

Barry Schindel (poviedka)

Hrajú:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(viac)

Videá (14)

Ukážka z filmu 5

Recenzie (368)

Tony.cs 

všetky recenzie používateľa

Tak předně, Nathan Fillion je boží a charisma má na rozdávání. Je to chytré, vtipné, Stana Katic je kočka a Castlova dcera jakbysmet. Postavy jsou propracované a narozdíl od jiných seriálů, zde mi nevadila romantická rovina. Dialogy pobaví a celé je to švitořivé a často jsem se zasmál. Narážky na Firefly a Fillionovu ikonickou roli kapitána Malcolma Reynoldse skrze seriál mě neskutečně těší. Když se tam objeví herec z Firefly, tetelím se blahem. Protože Firefly je pro mě Top! ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Súčasné kriminálky nesledujem, Vzdal som to po pár častiach s CSI, s Mentalistom a všetkými možnými vyšetrovacími úradmi, ktorých skratky si nedokážem ani zapamätať. Všetky šlapú na ošúchanej šablóne "čo epizóda, to vyriešený prípad" (niekedy aj dva) a za tých slabých 45 minút dokážu scenáristi 5 krát vystriedať podozrivého a v závere vytiahnuť eso z rukáva, ktoré usvedčí zo zločinu toho z počiatku najmenej pravdepodobného svedka. Spôsob akým sa k zisteniu, že "vrah je nakoniec záhradník" poväčšinou vždy dopracujú je takmer vždy nanajvýš kŕčovitý, nepravdepodobný, skratkovitý, extrémne hladký a naši vyšetrovatelia vyzerajú ako jasnovidci s bleskovými polobožskými dedukčnými schopnosťami. A Castle je po príbehovej stránke žiaľ úplne rovnaký. Môžete dať ruku do ohňa, že prví dvaja-traja podozriví budú falošnou stopou, pretože do konca epizódy máte ešte pol hodinku a tak vás čaká ešte niekoľko povinných zvratov. Niektoré twisty už balancujú na hrane únosnosti a nezakamufluje ich ani dvojica hlavných hrdinov v podobe najkrajšej seriálovej detektívky a decentnejšej hláškujúcej verzie Hanka Moodyho ktorá toho pritom unesie na pleciach dosť. Aj keď to očakávané napätie medzi nimi ma teda nejak extra nedraplo. Pár dvojzmyselných hlášok a letmých pohľadov ešte silnú chémiu medzi postavami nerobí. Ak chcete iskrenie medzi hlavnými hrdinami, pozrite si radšej Chucka... ()

Reklama

CBD 

všetky recenzie používateľa

Co dodat? Pracovat s klišé se dá velmi dobře když a) přidáte pořádnou porci nepříliš líbivého humoru ("Mohla by jste mi věnovat kopie těch fotografií z místa činu? Petterson a spol. puknou závistí až jim to ukážu.") b) do hlavní role hodíte charizmatického Nathana Fillona a sympatickou Stanu Katic c) hodíte za hlavu všechny CSI, Monky a spol. Vznikne vám jak jinak sympatický a chutný zákusek, který ač příliš nepřekvapí zvraty ve vyšetřování zaujme podáním a humorem. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Stylová a pohodová kriminální oddechovka, ve které Nathan Fillion hláškuje v každý druhý větě a mezi ním a Stanou Katic to výborně jiskří. Kriminální případy sice nejsou nikterak vynalézavý, ale jinak to celý výborně funguje, uteče to jako voda a člověk se příjemně pobaví. Ve světě dnešních kriminálek, kde pachatele odhalí podle chlupu z nosu, milé osvěžení. ()

kikuka 

všetky recenzie používateľa

Je funky sledovať vlastne variáciu na X-Files, teda, čo sa týka postáv: racionálne a logicky situovaná ženská postava, oproti nej "fikcionalista", dvaja spoluhráči a dokopy fasa tím. Šarmantné, vtipné, hravé, chytľavé bez toho, že by si robilo srandu z prípadov, ktoré sú predmetom vyšetrovania, nech sú už akokoľvek bizarné. Som naozaj zvedavá, ako dlho sa podarí udržať hranu medzi hlavnými postavami iskrivú a do akých rozmerov mi Nathan popriberá. ()

Galéria (2 636)

Zaujímavosti (29)

  • Stana Katic (Beckettová) aj Nathan Fillion (Castle) dabovali animované postavy z dielne DC Comics. Zatiaľ čo Stana dabovala Lois Lanovú v Superman: Unbound (2013), Nathan Fillion daboval Hala Jordana/Green Lanterna vo viacerých animovaných filmoch. (challik)
  • Pod jménem hlavního hrdiny filmu Richarda Castla (Nathan Fillion) vyšlo několik knih i ve skutečnosti. Jméno autora, který pod pseudonymem Castle tvoří, je přísně střeženo. Knihy, pod kterými je podepsán, jsou „Heatová a vlna žáru“ a „Heatová a žhavá odhalení“. Autorem je Andrew W. Marlowe, tvůrce seriálu. (pufina)

Reklama

Reklama