Reklama

Reklama

Vtierka Castle

(seriál)
  • Slovensko Castle (viac)
Ukážka z filmu 8
Krimi / Komédia / Dráma / Mysteriózny
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Tvorcovia:

Andrew W. Marlowe

Predloha:

Barry Schindel (poviedka)

Hrajú:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(viac)

Videá (14)

Ukážka z filmu 8

Recenzie (368)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Už od dôb Firefly som považoval Nathana Filiona za herca schopného pohrať si s divákovími emóciami. To, že mu bola ponúknutá úloha v ďalšom seriáli považujem za veľmi inteligentný ťah. Čo dokazuje aj pripravovaná 6 séria. Priznám sa keď som videl seriál v dobe keď začínal, prišiel mi veľmi otrepaný. V každom dieli sa riešilo len to isté a schémy boli úplne rovnaké. Až keď som pretrpel prvých 10 dielov - teda 1 sériu, dostalo sa mi plnohodnotného a tak trocha iného detektívneho seriálu - niečo na štýl Monka. Výborne sa na tom zabávam, sledujem vývin rôznych postáv a hlavne si ich obľubujem. Po dlhom čase výborná záležitosť, ktorá je pri zemi a vystačí si s vtipom a talentovaným strihačom. Plus Stana Katic je bez kecov najkrajšia detektívka na televíznej obrazovke. Prvá séria 60%. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Castle je kriminálka, ktorá si zaslúži pozornejší prístup ako epizódku kde-tu zachytenú na televíznej obrazovke. Až po zhliadnutí celej prvej sezóny takpovediac „na jedno posedenie“ dokážem túto prvotriednu záležitosť doceniť naplno. Ide totiž o uvoľnenú, vtipnú a trefne nahláškovanú, zároveň často krutoprísne napínavú a predovšetkým výborne napísanú krimi sériu, v ktorej okrem bohatých detektívnych zápletiek (všetky CSI počuli hlasné spláchnutie) a popkultúnych odkazov dominujú postavy. Hlavní protagonosti sú totiž jedným slovom fenomenálni a Filliona i Katic som si zamiloval na prvý pohľad. Inak to proste vďaka neuveriteľnej charizme, šarmu, inteligencii a vtipnosti ani nejde, a to už nehovorím o tej nesmierne reaktívnej vzájomnej chémii. Takisto vedľajšie postavy sú skvelo napísané a slúžia nielen na pobavenie, ale dodávajú postavám hlbší rozmer. Jednoduché, svižné, inteligentné a zábavné. Perfectisimo! Navyše druhá a tretia séria kvalitatívne prekonávajú prvú v každom jednom ohľade. (1.séria – 90%, 2. séria – 95%, 3. séria – 95%) ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Andrew W. Marlowe | Hudba: Robert Duncan | Produkcia: D. Howard Grigsby, David Grae | Distribúcia: ABC | Štúdio: ABC Studios, Beacon Pictures, Experimental Pictures | Počet sérií: 5 || Dynamický a hláškami nabitý seriál, ktorý má len príjemné postavy. A to je práve ten problém. Castle pre mňa nedisponuje dostatočne temnými záporákmi v kriminálnych sekvenciách. Naviac zápletky mi prídu dosť ohrané a často predvídateľné. Nie je to vôbec zlé, je to ďaleko lepšie, než väčšina dnešných žánroviek, ale jednoducho to nie je moja šálka kávy. 65% | HD, CZ DTS | ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Vynikající a vtipné, inteligentní a neurážlivé, s mírou vkusu tak akorát. Je poznat, že tenhle seriál nedělali žádní blbci. Navíc miluju hlavní postavy, které se dokážou chovat dětinsky, a mít nad tím nadhled. Potěší i skutečnost, že si tvůrci dali práci s každým detailem, aby byl reálný a uvěřitelný. Vezměte si jen "český" díl - jména zní česky, nápisy na obale mají skutečně českou diakritiku. A jak jsou využity pohledy, mrknutí, úsměvy, načasování scén, skutečně velmi dobré. ------- EDIT: Tak mám za sebou 7x23, a myslím, že tím to mohlo skončit. Seriál mne od začátku chytil tím, že bere tradiční téma policajt/-ka a přicmrndávač odjinud (mentalista, bílý límeček, psycholog, autista, cokoliv) s nadhledem. Že Castle je jak malý kluk, který se i v dospělosti dovede radovat ze života a užívat si kdejakou ptákovinu. V sedmé sérii tomu odpovídal vlastně jen díl na "Marsu", dokonce ani Divoký západ mne moc nebral (sice to Kate v kovbojském slušelo, ale kde byly přestřelky, bitka na baru apod.?). Hodně dílů bylo jaksi do počtu, a dnes už si ani nevzpomenu, o čem přesně (všichni ti mrtví právníci, drogoví dealeři, pátrači na vlastní pěst), jak si byly ty díly podobné jako vejce vejci. Trochu z toho vybočoval díl s čínskou komisařkou Zhang, ale skutečně jen trochu - v akci jsme ji viděli v podstatě jen dvakrát, z toho jednou jen kradla pistole z ruky. V 7. sérii se v podstatě vše uzavřelo - 3XK, Katina matka (ta už dokonce dříve), objevily se dvě nové věci, které se ale rychle povedlo taky uzavřít (a souhlasím, že linka s Castlovým zmizením byla trestuhodně nevyužita a vysvětlení bylo poněkud pitomoučké - navíc nevysvětlovalo, proč Castle sám platil za zničení černého SUV, proč bydlel u jezera, jak se ocitl na moři apod.). Děsný zážitek z dětství sice dostal nakonec jen jeden, poslední díl, ale celý slouží spíše takovým těm uvědomělým řečem, jak a co nás formuje, abychom byli takoví, jací jsme. Nebylo to nakonec natočeno úplně špatně, ale záporák byl prostě chabý a scén s ním málo. A nakonec Castle dostane prestižní ocenění z rukou Michaela Connelyho. Prostě to zde mělo skončit. Jestli Kate vstoupí do politických vod, bude to jiný seriál. Na každý pád ty Castlovy hrátky a dětský přístup mi v téhle sérii hodně chyběly, a pokud z toho udělají vážný seriál, bude to stejné jako všechny ty výše naznačené. Leda by ta zkrácená osmá série byla jen jakousi parodií, kde by mohly Kate a Castlovi pomáhat jejich přemoudřelé děti. :-) ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Súčasné kriminálky nesledujem, Vzdal som to po pár častiach s CSI, s Mentalistom a všetkými možnými vyšetrovacími úradmi, ktorých skratky si nedokážem ani zapamätať. Všetky šlapú na ošúchanej šablóne "čo epizóda, to vyriešený prípad" (niekedy aj dva) a za tých slabých 45 minút dokážu scenáristi 5 krát vystriedať podozrivého a v závere vytiahnuť eso z rukáva, ktoré usvedčí zo zločinu toho z počiatku najmenej pravdepodobného svedka. Spôsob akým sa k zisteniu, že "vrah je nakoniec záhradník" poväčšinou vždy dopracujú je takmer vždy nanajvýš kŕčovitý, nepravdepodobný, skratkovitý, extrémne hladký a naši vyšetrovatelia vyzerajú ako jasnovidci s bleskovými polobožskými dedukčnými schopnosťami. A Castle je po príbehovej stránke žiaľ úplne rovnaký. Môžete dať ruku do ohňa, že prví dvaja-traja podozriví budú falošnou stopou, pretože do konca epizódy máte ešte pol hodinku a tak vás čaká ešte niekoľko povinných zvratov. Niektoré twisty už balancujú na hrane únosnosti a nezakamufluje ich ani dvojica hlavných hrdinov v podobe najkrajšej seriálovej detektívky a decentnejšej hláškujúcej verzie Hanka Moodyho ktorá toho pritom unesie na pleciach dosť. Aj keď to očakávané napätie medzi nimi ma teda nejak extra nedraplo. Pár dvojzmyselných hlášok a letmých pohľadov ešte silnú chémiu medzi postavami nerobí. Ak chcete iskrenie medzi hlavnými hrdinami, pozrite si radšej Chucka... ()

Galéria (2 636)

Zaujímavosti (29)

  • V 15. díle 2. řady se v seriálu se do podvědomí diváků dostává čeština a Česká republika. Jedná se zde o českou imigrantku zvanou Eliška, která byla nalezena mrtvá. (San Miguel)
  • Čas 12:51 – drogový boss se Kate zeptá rusky (foneticky): „Mně važno znať ili ty drug.“ Taková formulace je naprostý nesmysl. Znamená to totiž: „Potřebuju vědět nebo ty přítel.“ (Proste..Jana)

Reklama

Reklama