Reklama

Reklama

Obyvatelia Stratfordu nad Avonou nadovšetko milujú záhradkárčenie, ich trávniky a záhony sa hemžia sadrovými trpaslíkmi. Keď sa ich majitelia stratia z dohľadu, aj záhradní trpaslíci si chcú poriadne užívať zábavu a rozkrútia kolotoč súperenia - modrí z jednej záhrady a červení z druhej sú rovnako znepriatelení ako Montekovci a Kapuletovci od Shakespeaera. Na pozadí bláznivých udalostí, ktoré sa v Shakespearovom rodisku nečakane strhnú, sa začne odohrávať romantický príbeh trpasličích milencov Gnomea a Júlie... Animovaná komédia o zamilovanej dvojici záhradných trpaslíkov sprevádzaná piesňami Eltona Johna dodáva najslávnejšiemu príbehu lásky Williama Shakespeara nečakaný rozmer. A čo by na to povedal pán Shakespeare? Bol to skvelý rozprávač a animovaná paródia jeho hry by sa mu iste páčila. (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (228)

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Proti téhle dětské verzi Romea a Julie nemůžu říct nic moc špatného. Pro děti je to bezvadná verze, kterou díky vtípkům zvládnou i odrostlejší diváci. Škoda že v českém dabingu září jen Pavel Liška a jinak je to takové nemastné. Jinak to ale není nijak stupidní. Takže výchovné, místy trochu zábavné a naštěstí ne moc dlouhé odreagování. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Krátký, jako pírko lehoučký, veselý film plný humoru a dobře vybraných fláků Eltona Johna, který mě velmi mile překvapil. Nenudil jsem se ani na chvilku, trpaslíkovské podání nejslavnější Shakespearovy romanťárny mě v žádném případě neurazilo, užíval jsem si povedenou animaci a výborný dabing (jen se podívejte na to obsazení - nezáleží na tom, že jde většinou o štěky)... A ani bych neřekl, že to byl vyloženě dětský film (Shakespearův výstup, slovní spojení jako "weapon of grass destruction" a další). Snad jen veselá finále, v nichž si všechny postavy zatančí a zazpívají, bych už v animácích vídat nemusel, a jedna záchranná mise nemusela tolik připomínat jinou záchrannou misi z Toy story. Jinak bez výhrad. Čtyři a kousek hvězdy dávám i za Newton Howardovu hudbu, která si s Eltonovými notami také hezky pohrála. ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch slabších animáků určený spíše pro to nejmenší publikum. Snaha o převedení slavného dramatu do animáku se sice cení a pár narážek pro dospělejší publikum se zde nakonec taky najde, ale celé to vůbec nefunguje. Příběh je nudný (a nemá to co dělat s předlohou), humorných scén málo a animace je spíše průměrná. Zkrátka, pusťte to dětem, ale sami si jděte lehnout. ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku som bola skeptická a vravela som si, že toto ma baviť nebude, no v prvej polovici som sa celkom dobre bavila, ale druhá polka ma sklamala. Už to nebolo vtipné, zaujímavé a strašne som sa nudila. Úprimne, čakala som kedy už bude koniec a keď už bol tak to ešte viac pokazila záverečná scéna kde tancovali. Prišla mi úplne zbytočná. ()

Kryton 

všetky recenzie používateľa

Naroubovat Shakespeara do dětského animáku už od začátku ve mě vzbuzovalo obavy. Ty se následně projevily jako Spider pocit, který mě dopředu varoval zcela správně. Ne všechno animované je zlaté a zábavné. Trpaslíci modří a červení proti sobě bojují (ví vůbec někdo proč?). Nepřišlo ani nikomu divný způsob rozmnožování trpaslíků, když je tu dcera a otec/matka syn? Eltona Johna taky moc nemusím a jeho glorifikace je celým filmem protknutá. Navrch mě ani jedna postava nezaujala. Lepší trpaslíky jsem viděl v Ať žijí duchové a to byla jiná sranda pro děti. Na to se tohle ani nehrabe! ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2011 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Část, kde pes prochází ulicemi Stratfordu s Gnomeem v ústech, obsahuje skutečné detaily okolí. (griph)

Súvisiace novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (viac)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (viac)

Reklama

Reklama