Reklama

Reklama

Obyvatelia Stratfordu nad Avonou nadovšetko milujú záhradkárčenie, ich trávniky a záhony sa hemžia sadrovými trpaslíkmi. Keď sa ich majitelia stratia z dohľadu, aj záhradní trpaslíci si chcú poriadne užívať zábavu a rozkrútia kolotoč súperenia - modrí z jednej záhrady a červení z druhej sú rovnako znepriatelení ako Montekovci a Kapuletovci od Shakespeaera. Na pozadí bláznivých udalostí, ktoré sa v Shakespearovom rodisku nečakane strhnú, sa začne odohrávať romantický príbeh trpasličích milencov Gnomea a Júlie... Animovaná komédia o zamilovanej dvojici záhradných trpaslíkov sprevádzaná piesňami Eltona Johna dodáva najslávnejšiemu príbehu lásky Williama Shakespeara nečakaný rozmer. A čo by na to povedal pán Shakespeare? Bol to skvelý rozprávač a animovaná paródia jeho hry by sa mu iste páčila. (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (228)

sharky 

všetky recenzie používateľa

85% Vtipne, hrave, pohotove, se spoustou rafinovanych vtipku v pozadi, s peknymi pisnickami a i to podani zahradnich trpasliku se vyyrovnalo se Shakespearem velmi dustojne. Jak s jeho samotnou postavou, tak s parafrazemi nazvu jeho her, ci skytym citatem z Hamleta a podobnymi vecmi, ktere deti vubec nepochopi, ale o to vic dospeli oceni. Je to film, u ktereho se budou bavit obe skupiny, deti i dospeli. Hodne podobny Sherkovi, jen se tu tolik netlaci na pilu a kazda veta neni automaticky snaha o vtipnou hlasku, coz je ve vysledku mozna i dobre. Nakonec dojde i na tema smrti a moralni pouceni, ale nastesti je to vsechno v prvni rade podane s humorem. ()

Beastmaster4 

všetky recenzie používateľa

Příběh samozřejmě na motivy Romea a Julie, akorát v trpasličí podobě.....no dobře, to by šlo, kdybych byl v této podobě něčím překvapen, kdybych se mohl něčemu od srdce zasmát, obdivovat animaci aj. Bohužel nic z toho se nestalo. To, že jsem se za celou dobu dvakrát zasmál, nedělá z filmu komedii. K tomu všemu vykradená hudba z Moulin Rouge. Takže mě sádroví trpaslíci ničím nepřekvapili a ani jsem to vlastně od nich nečekal. Film mám doma už delší dobu, ale právě pro očekávané fiasko jsem se na něj koukl až když opravdu nebylo po čem jiném sáhnout a právě na to se Gnomeo & Julie hodí nejvíc - na vyplnění času mezi nákupem a návštěvou zubaře nebo naopak :-D. Už mě celkem uráží to, jak scenáristi spatlají něco, co by neobstálo nikde jinde, ale protože z toho udělají animák, čekají, že to celou věc zachrání. Jsou horší animované filmy, jako např. Megamysl, ale i tak jde těžký podprůměr. ()

Reklama

tommmy89 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý námet a myslím, že dobrá rozprávka pre deti. Pár scénok bolo vtipných, ale aj trápnych a suchých. Obľúbená postavička: modrý hríbik. Pre mňa taký reverzný animovaný film Júlii a Rómea (Gnómea) v šate záhradných trpaslíkov. P.S.: Rozprávka pre dorast a dospelých bude pôsobiť ako zlátanina všetkého možného - humoru, akcie a suchariny :D 3* za pobavenie sa pri tom, inak rozprávka pre deti do 12 rokov ()

Taninaca 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejslavnějších příběhů všech dob už dostal hodně podob a byl vyprávěný v různých dobách a kulturách. Tak proč ho neobléci do slušivého animovaného kabátku a nepřiblížit ho i těm nejmenším divákům? A nudit se nebudou určitě ani ti větší. A kdo jiný by měl mít na svědomí hudební stránku filmu (mimochodem moc povedená) této anglické klasiky než sir Elton John. ()

BoncheR 

všetky recenzie používateľa

Nebyť toho klišoidného koncu, ktorý sa dal čakať už od prvej minúty filmu (veď, čo iné čakať v rozprávke pre deti) celkom vydarený kúsok. Niektoré nápady boli naozaj originálne, napr. malý zajačikovia, jazdenie na kosačke, porcelánový plameniak... no celkovo to nie je až také skvelé. ((60%)) ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (15)

  • Název filmu, tedy úprava originálního názvu hry, vychází ze slova „gnóm“, což je méně často používané označení pro trpaslíka. (Taninaca)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2011 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Keď Gnomeo utekal pred Tibaltom a červenými trpaslíkmi, Júlia mu povedala: "Utekaj, Gnomeo, utekaj!" Je to odkaz na film Forrest Gump (1994). Keď Forrest utekal pred zlými chalanmi, Jenny mu povedala: "Utekaj, Forrest, utekaj!" (a_hofferson)

Súvisiace novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (viac)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (viac)

Reklama

Reklama