Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (viac)
Trailer

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (212)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kill is Kiss, Kill is Kiss, Kill is Kiss...“ Fakt veľmi netradičná rádiová zombíčina, kde sa nákaza prenáša slovami (!). Strašne veľa tomu dáva démonický výkon Stephena McHattieho v hlavnej úlohe rozhlasového moderátora, ktorý je s pár kolegami v noci zavretý v zasneženom štúdiu a pokúša sa vyrovnať s pekelnou situáciou „tom vonku“. Asi je to v kombinácii s hororovým žánrom dosť zvláštne použitie, ale ide o veľmi príjemný a sympatický horor, v ktorom paradoxne čím menej sa toho deje, tým lepšie. ()

tibenskym 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica odohrávajúca sa len v štúdiu rádiostanice je proste parádna. Od začiatku je budovaná skvelá atmosféra, ktorá sa každou minútou stupňuje, doslova prežívate tú nevedomosť, ohľadom toho čo sa deje vonku za stenami budovy, spolu s hlavnými postavami, a neviete sa dočkať ďalšieho telefonátu do štúdia, aby ste sa dozvedeli trošku viac. Po polke však príde pointa (síce originálna, ale akosi neuspokojivá), na ktorú postavy reagujú ako by sa v podstate nič veľké nedialo a vedú pomerne vtipné diskusie. No a posledné minúty (najmä objavenie "protilátky") je už čistá fraška. :-) Jednou vetou - vynikajúco začatý príbeh, ale ukončený katastrofálne. ()

Reklama

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Pontypool je filmem, který po shlédnutí vezme slova z úst. Až na občasné (ale za to ohromné) - nejen - filmové chybky jsem se parádně pobavil a zavzpomínal na časy Akt X anebo Monstra, kdy člověka u sledování podobných snímků tak zvláštně příjemně mrazí... Strach z neznáma v efektním a originálním sci-fi s přehnanou pointou; lépe by se to asi četlo. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Nezvyčajná nákaza šíriaca sa v blízkom mestečku, je tentoraz zachytená prostredníctvom malého rozhlasového týmu, o troch ľudí a sem tam nejakej tej návštevy, kde sa na kompletku celí film odohráva, dáva napriek komornej atmosfére pocítiť tú hrozbu vonku v štýle rozhlasového vysielania Vojny svetov. Originálny to počin by nemal ostať bez povšimnutia. ()

MATADOR 

všetky recenzie používateľa

Originální horůrek o nákaze, která se šíří velmi zajímavé. Pontypool je sám o sobě velmi zajímavý a dopomáhá k tomu charizmatický hlas hlavního představitele, který i sympaťák. I když se zdá, že se může jednat o nezajímavou věc, Pontypool má co do sebe a nebýt velmi legračního konce v titulcích, byly by to čtyři. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (2)

  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)

Reklama

Reklama