Reklama

Reklama

Lemuel Gulliver (Jack Black) je menší zavalitý chlapík, ktorý už rezignoval na splnenie svojich snov, že bude úspešným autorom cestopisov. Pracuje ako poslíček v redakcii newyorských novín a tajne miluje editorku Darcy Silvermannovú (Amanda Peetová). Jedného dňa sa prekvapivo osmelí a podfukom ju presvedčí, aby ho vyslala napísať reportáž o bermudskom trojuholníku. Počas výpravy na Bermudy sa Gulliver ocitne vo veľkom víre a stroskotá v doposiaľ neobjavenej krajine, kráľovstve Liliput. Je tu obrom 22-násobne väčším, ako sú bežné miery sveta Liliputánov. Najprv ho síce zatkne generál Edward (Chris O'Dowd), ale čoskoro sa z neho stane veštkými obdivovaný a rešpektovaný obor. Pomôže prostému mladíkovi Horatiovi (Jason Segel) nahovoriť si princeznú Mary (Emily Bluntová) a sám dokáže poraziť nepriateľskú armádu Blefusciánov. K tomu pridá niekoľko vlastných vymyslených príbehov o tom, ako vymyslel najväčšie vynálezy sveta, príbehy o svojej odvahe, schopnostiach a zásluhách. Jeho dôležitosť naberá skutočne obrie rozmery. Keď však vyjde najavo pravda o tom, čo je zač, stratí Gulliver všetku priazeň, ktorú si u Liliputánov vydobyl. Navyše sa kvôli nemu obyvatelia ocitnú vo veľkom nebezpečenstve, a tak mu nezostáva nič iné, len nájsť spôsob ako napraviť všetky škody, ktoré napáchal. Napokon mu to pomôže, aby získal sebavedomie aj životnú lásku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (527)

Ajinka126 

všetky recenzie používateľa

Tak to je fakt ptákovina :D.. asi jsem přehlédla to označení "rodinný" film, protože to tak fakt je. Je tam láska pro maminky, roboti pro akční synátory, princezny pro holčičky a životem zničení a neambiciózní chlapíci (jako nic pro vám pánové) pro tatínky. Já jsem byla úplně mimo jakoukoliv skupinu, takže mě to moc nebavilo.. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Přiznejme si to, Jack Black nepřišel léčit rakovinu, ale bavit lidi. Nemá k tomu tisíce efektů jako Michael Bay, ale celkem zajímavé nápady a svůj osobitý humor, který nemusí každému sedět a není to přesně můj styl. Nicméně kdo si pustí jeho film, ví, do čeho jde a v tomto případě to i dostane. V Gulliverových cestách se mu povedlo poskládat dobrý herecký tým (jedna ze silných stránek snímku), napsat děj, který má hlavu a patu a byl na světě průměrné dílo, které nemůže překvapit, ale ani příliš zklamat. Škoda jen toho agitačního tanečku na závěr. 50% ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Gulliverove cesty v mnohom pripomínajú paródiu vlastného originálu a aj to nie vydarenú a už vôbec nie Hollywoodsku. Je to jeden z mála filmov, kde Jack Black ako stávka na istotu zlyháva. Možno to je mizerným dabingom, ktorý ubral veľa kúzla či aj rôznych prízvukov, ale už samotný scenár tu veľa priestoru nedáva. Blackov humor tu mohol veľa zachrániť, ale to, čo Stiller ako-tak dodal Noci v múzeu, to tu zúfalo chýba. Tu sa mihne Emily Blunt či Jason Segel a viac-menej si musíme vystačiť. A ja som si práve tento film stiahol kvôli Emily, ktorá sa tu len mihne a je viac menej odpudzujúca. Už dávno som nezažil na monitore paradox, že 81-minútový film dokáže nudiť či pôsobiť tak prázdno. Korunu nepodarku nasadzuje český dabing, ktorý hneď po Blbý a blbší predstavuje úplne to najhoršie, čo nám sem z Prahy poslali. Neviem, či na dabing bolo skutočne tak málo času, ale výsledok je taký amatérsky, že voľba hlasov píli uši a jednotlivé hlášky ešte viac. Nové Gulliver's Travels mali pomerne jasný cieľ. Priniesť na kinotrh voľnú dobrodružnú zábavu v štýle Noci v múzeu. Dostali veľký rozpočet 120 miliónov dolárov, jedného komika a prepálili veľkú šancu. Výsledok je toporné a pomerne krátke dobrodružstvo, ktoré predlohu ani nepripomína. ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Co Gulliverovi chybí na scénáři, to dohání hereckým obsazením. Jack Black předvádí své typické kreace od směšné chůze až po zpěv, princezna v podání Emily Blunt je úžasná, generál Chrise "Roye" O'Dowda nemá chybu, Jason Segel v roli liliputánského parťáka nezklamal a Amanda Peet potěší už jen svou přítomností. Zkrátka zábavná oddychovka, kterou mnozí odstřelili "díky" českému dabingu. Já jsem naštěstí viděl film v originále. 70% ()

F.man 

všetky recenzie používateľa

Nevadilo by mi ani tak svérázné přepracování Swiftova životopisu do moderní podoby. Vždyť to je dnes standardní přístup. Co si ale vymyslela spisovatelská dvojice Stilman a Stoller, která z tohodle filmu udělala krávovinu pro lobotomií postížené jedince, to je teda silné kafe. Vytvořit tak primitivní charaktery, tak strašné dialogy a pak to ještě tak dementně natočit... No to kdyby chtěli tak se jim to nepodaří. Je mi líto Jacka Blacka, který si poslední dobou vybírá takovéhle filmy a propadá se úlpně jinde než by podle mě měl být. No nic, za něj, a pár fórů 1,5, se zavřením svého obřího oka nakonec dvě. There's no small jobs - just small people. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (20)

  • Taylor Lautner měl původně hrát Horatia, ale producenti uznali, že je příliš mladý a obsadili staršího Jasona Segela. (D3VIL)
  • Postavy Dan (T.J. Miller) a Jinks (James Corden) byly pojmenovány podle producenta snímku Dana Jinkse. (oje)
  • Natáčelo se v Anglii (Londýn, Oxfordshire, Buckinghamshire a Hertfordshire). (Varan)

Reklama

Reklama