Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratislavafilm je hraný dokument o dobe ktorý vystihuje, život v súčastnosti. Jeden den v meste z pohľadu Mafiána (Banán (mafstory), Peter Batthyanyi), ďalej z pohľadu taxikára (Jozef Kapec), ktorý prežíva manželskú krízu a život mladého dílera drog (Michal Nemtuda), ktorý žije na "druhej strane" mesta v Petržálke, celý tento príbeh spája cesta človeka, ktorý prichádza do Bratislavy za prácou a jeho predstavy pozostávaju z ideálu veľkomesta. Príbehy sa navzájom prelínajú a vyusťujú do drámy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (163)

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo dobre! Na to, ze sa jedna o slovensky film, navyse zo sucasnosti a natocil ho Jakub Kroner (zacal, ked mal 18 - hotovy do kin siel, ked mal 22) ako svoj debut, fakt ok. Stopaz je tak akurat, rezisersky styl nie originalny ale pseudo-dokumentarna kamera sa k danej teme vyslovene hodi. Co ma najviac prekvapilo boli uveritelne dialogy napriek silenej stylizacie smerom k petrzalskym "detom ulice" a mafianskeho zargonu. Takisto tempo a strih jednotlivych scen mal hlavu a patu. Co mi naopak vadilo boli niektore herecke vykony. Vyslovene najslabsi bol Peter Batthyany, ktoremu jeho mafiansku rolu nezerem (bohuzial dostal asi najviac priestoru), aj scena s Cistym bola slaba, zato Robo Roth paradny (skoda, ze nemal viac priestoru) a aj Zuzana Fialova hrala pipenku dobre (a to ju moc nemusim). Kratke sceny s Robom Jakabom a Janom Kronerom ok. Rovnako uvod a zaver s Lubom Kostelnym. Zvoleny styl mi nevadil, prave naopak konecne niekto spravil moderny film o sidlisku, navyse z mesta, kde zobrazene miesta dobre poznam, uveril som vacsine situacii, kedze tieto veci sa deju a takito ludia okolo nas ziju. Este raz, slusne dialogy, co pokladam za asi najvacsi plus pri slovenskom filme. Vhodna hudba iba doplnila atmosferu. Veru, som zvedavy na dalsi pocin mladeho Kronera. ()

redwik odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak toto je tá veľká Bratislava? Mesto kde každý iba nadáva, fajčí, pije, fetuje, o*ebáva a ktovie čo všetko ešte? Celý film je pozliepaný z úplne nezaujímavých a najmä nedokončených poviedok, kamera je po celý čas roztrasená, akoby sa aj kameramani už dopredu triasli od strachu, že aký to bude prepadák. Celé mi to akurát utvrdilo môj názor na Bratislavu, ktorú považujem za najotrasnejšie mesto v Európe. Dávam jednu hviezdičku za pekné zobrazenie reality, avšak mínus šesť hviezdičiek za celkový dojem, takže sme na nule. ()

Reklama

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

No do psej matere... Slováci se asi chtěji prezentovat světu jako sprostá, primitivní a uhuhlaná hovada i jinak, než prostřednictvím své politické reprezentace. A nebo je celý ten film záměrnou pózou, protože zobrazuje Bratislavu tak, jak ji vidí onen namachrovaný boreček ve vlaku? Sračka je to ovšem tak či tak. ___ LFŠ 2010 ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

Z kina som prisla vysmiata ako leco a nemozem dat inak. Toto "dielo" si to zasluzi, aj ked to ma tolko nedostatkov, tolko negativ, tolko "proti", ze nemusite suhlasit, ale hodinu a pol sedite v kine a pucite sa smiechom. Nie preto, ze by to bola hlupost, ale preto, ze sa tam hlaskuje jedna radost. Ja viem, vsetci v tom budu hladat umelecku hodnotu, ale ked chcete umenie, nechodte na Bratislavafilm. Ked nemate radi hip hop, nasilie, nadavanie, takisto ho vynechajte. Ked nemate radi "obraz" dnesnej spolocnosti a radi zijete v iluzii svojich ruzovych snov, prosim vyhnite sa kinu. Ja som sa skvelo bavila, nemam absolutne ziadne vyhrady. A dokonca som si na hudbu dupkala nozkou :D Drzim mlademu, nadejnemu Jakubovi Kronerovi palce, dufam, ze od neho coskoro nieco opat uvidim. ()

BlackTom 

všetky recenzie používateľa

Problém je v tom, že slovenský film dnes nevie naozaj nikto oceniť. Keby bol podobný film natočený v americkej produkcii a hral by tam nejaký drsný "nigga-ksicht", tak by sa šli všetci zasrať... Nie, ja nehovorím, že je to dokonalé a že je to bez chyby. Má to chyby a je ich viac než len pár, ale to, čo mladý Kroner dokázal s dvomi kamerami a zvukárom je veru obdivuhodné. Čo sa týka obsadenia, je to 50 na 50. Peter Batthyany ma so svojou mafiánskou rétorikou možno bavil v GuNaGu a dodnes baví v MAFstory, ale do celovečeráku sa teda nehodí a pôsobí trápne. To isté Jano Kroner... Jeho minivtip je síce dobrý, ale keby sa tam vôbec nebol objavil, ani by mi to moc nevadilo. Michal Nemtuda zas naopak - v Ordinácii v ružovej záhrade by som mu hodil päť korún, tu však hravo zapadol. Fialová je normálne nenormálne dobrá, a to tu ženskú fakt nemusím. Ale najväčším prínosom určite je Robert Roth ako extravagantná pravá ruka mafiána Rudyho (Batthyany) a brat jeho priateľky Stanky (Fialová). Z neho som nemohol odtrhnúť oči, čo ešte umocnila hláška: "Neboj sa Stanka, si stále rovnako tučná a vôbec nejsi pekná." Poteší takisto minirola Čistychova, ktorý si zo seba neskutočne usiera, čo by niekto neznalý mohol považovať priam za prejav demencie. Toľko k obsadeniu. Čo skutočne zamrzí, je krátka stopáž, prial by som si, aby to všetko neostalo len tak otvorené. Kroner Bratislavu zobrazil naozaj vierohodne, naša metropola taká naozaj je. Presnejšie "...neočarí, neprebudí ťa," ako o nej rapujú rodáci A.M.O., "je po večeroch fádna a zradná za dňa!" Mňa BratislavaFILM milo prekvapil. A záverečné "ojebanie" Kostelného k tomu výdatne pomohlo. Určite sa do bratislavského undergroundu drog, mafie a hip-hopu ešte rád vrátim. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (11)

  • Film si prišlo do slovenských kín pozrieť 61 039 divákov. (Raccoon.city)
  • Prevažná časť filmu sa odohráva na najväčšom slovenskom sídlisku Petržalka. (R4D0)

Reklama

Reklama