Reklama

Reklama

Michael Oher (Quinton Aaron) toho o rodine veľa nevie. A o futbale ešte menej. Bláznivý teenager pozná predovšetkým ulice a sídliská Memphisu. Dobre situovaná Leigh Anne Tuohyová (Sandra Bullock) si svet, v ktorom sa Michael pohybuje, nevie predstaviť. Napriek tomu Michael nájde domov, keď sa stretne s Leigh. Celá jej rodina ho príjme ako milovaného syna a brata. Tento skutočný príbeh o rodine a Michaelovom vzostupe k pozícii futbalovej hviezdy vás očarí zmesou športu ale i dojemných emócií. Staňte sa svedkami pozoruhodnej cesty mladíka, ktorý bol vo výbere amerických univerzít v prvom kole posunutý do NFL a stal sa víťazom ešte skôr, než vôbec vstúpil na ihrisko. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (955)

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Vkusně zabalený rasismus. Hodnými postavami jsou zde bílí a slušně hovořící křesťané, zlými pak černí a neotesaní afro-američani z chudinské čtvrti. A někde uprostřed stojí Big Mike, který je ve stylu jižanského hesla "Ztraceného vykoupí pouze Ježíš" zachráněn blonďatou milionářkou, která v krizi středního věku sbírá místo sporťáků černochy. To všechno se navíc točí okolo té nejdebilnější hry v historii sportu, jejímž jediným přínosem pro svět jsou filmové ukázky na Super Bowlu a atraktivní roztleskávačky. Právě díky těm hezkejm holkám v pozadí si to alespoň jednu hvězdu zaslouží. P.S. Zlátý Glóbus za prkenný výkon Bullock bych ještě rozdýchal, ale Oscara?! Jste spadli z jahodníku nebo co? ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nepotrebujem, aby ste schvaľovali moje rozhodnutia. Ale rešpektujte ich.“ Nemyslím si, že je to prehnane patetické, hoci som si istý, že sú na svete státisíce divákov, ktorí si to myslieť budú. Svet, v ktorom žijeme, je zvláštny a niekedy sa dobrým ľuďom dejú zlé veci, niekedy sa zlé veci dejú zlým ľuďom, ale bez prehnaných emócií si myslím to isté, čo Stephen King. Že sa niekedy (a nie je to nejako extra nečasto, len sa o tom nepíše v novinách tak často, ako o katastrofách) dejú aj dobré veci dobrým ľuďom. Jediný problém, ktorý s týmto filmom mám, je, že nie je originálny. To všetko som už videl v rôznych iných športových či „školských“ melodrámach a mám pocit, že ak aj nie o VEĽA lepšie, tak aspoň o DOSŤ lepšie. Jasné, je to vraj podľa skutočných udalostí, ale niečo tomu chýba. Možno je to zbytočne dlhé, možno sú tvorcovia príliš chaotickí (kedy chodil do autoškoly?), možno... čo ja viem. Takisto výkon vrtule Bullockovej mi nepripadal ničím mimoriadny, štandardne dobrý herecký výkon, nič viac, nič menej. Ocenil som, že scenár sa nepokúša o žiadny umelý konflikt, napr. rodinu nezačne vydierať afroamerický gang z hrdinovej štvrte, nikoho neobviní FBI z pedofílie, nikto neumrie na rakovinu, dokonca nedostane ani angínu. Samotný príbeh mi ale pripadal zdĺhavý a neveľmi zaujímavý – mám pocit, že článok v časopise o tom istom by ma zasiahol viac. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Nie je to pribeh vymysleny z hlavy o americkom sne, ktory sa moze stat iba vo filme. Krasne na tomto filme je prave to, ze sa to naozaj stalo, az je to neuveritelne. Pri kazdom inom vymyslenom filme je to iba oddychovka, ktory ked skonci sa vratim zase naspät do tvrdej reality, avsak po skonceni tohto filmu som mal prijemny pocit, ze aj v tom realnom svete existuju dobri ludia. Sandra Bullock je skvela herecka, v tejto ulohe bola razantna, odvazna, pripadala mi ako hlava rodiny, pricom jej manzel iba posluchal a preto ma tesi, ze dostala Oscara za najlepsiu herecku. Film bol nominovany aj za najlepsi film roka, avsak Oscara v tejto kategorii dostala vojnova drama od Kathryn Bigelow SMRT CEKA VSUDE (2009)... 11.11.2010 ________ Sandra Bullock - (Leigh Anne Tuohy) +++ Tim McGraw - (Sean Tuohy) +++ Quinton Aaron - (Michael Oher) +++ Jae Head - (S.J. Tuohy) +++ Lily Collins - (Collins Tuohy) +++ Ray McKinnon - (Tréner Burt Cotton) +++ Kathy Bates - (Pani Sue) +++ Hudba: Carter Burwell +++ ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $29miliónovTržby USA $255,959,475Tržby Celosvetovo $309,208,309Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,247,964 //počet predaných kusov 608,877Tržby za predaj DVD v USA $123,103,493 //počet predaných kusov 8,356,817Americká omáčka bez citu, tak za toto dostala Sandra Bullock Oscara, sila, to ho potom mohla dostať aj za polovicu iných filmoch kde hrala, nie že by som ju nemal rád ako herečku ale akademici čo tropia je niekedy neskutočné. Príbeh sám o sebe nie je zlý ale jeho pasívne podanie John Lee Hancockom smeruje až k nudnej lacnej televíznej produkcii a nie k veľkému a prekvapivo komerčne úspešnému kino filmu. Postavy vôbec nedokážu vtiahnuť do deja, ich charakterová stavba je doslova plano podaná, emócie nehrozia a po filme ostane nechutne sucho v ústach po tom ako potenciál zahatá neschopná réžia, pre mňa veľké sklamanie. /40%/ (a tých 83% k 2.7.2010 je fakt moc, to takáto omáčka ešte môže niekoho zaujať?) ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

The Pursuit of Happyness na druhou, akorát místo burzy tu máme rugby. Je jasné, že přitroublým američanům střední třídy, kteří jsou slepě plní těch pravých hodnot v jakémkoliv podání, přičemž preference je v tom co nejjednodušším a nejsrozumitelnějším (tedy doslovně jak pro blbé), se tohle strašně líbilo a chodili na to do kina po kýblech. Ale komplexně vzato nemá tahle reklama na to "jak to má správně vypadat" dramatický oblouk, ani punc realističnosti. Všechno je až přiliš zkratkovité, jednoduše přímočaré, bez komplikací, jdoucí si jednoduše levelovitě start - cíl. Jedinci, kteří si ale musí v životě vybojovat něco víc než standart velmi dobře ví, že takhle to přesne nefunguje. Sandra Bullock ale herecky maximálně úsporná a přesně trefená - její interakce s postavami, to je fantazie. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (25)

  • Quinton Aaron se v přípravě na roli Michaela účastnil tréninků s týmem technické univerzity v Georgii. (HellFire)
  • Sandra Bullock (Leigh Anne Tuohy) původně roli odmítla, protože nechtěla hrát postavu příliš zbožné křesťanky. Po setkání s Leigh Anne Tuohy práci - s podmínkou podílu na zisku (ale sníženým pevným honorářem) - přijala. (Kamiiik)

Súvisiace novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (viac)

Reklama

Reklama