Reklama

Reklama

Michael Oher (Quinton Aaron) toho o rodine veľa nevie. A o futbale ešte menej. Bláznivý teenager pozná predovšetkým ulice a sídliská Memphisu. Dobre situovaná Leigh Anne Tuohyová (Sandra Bullock) si svet, v ktorom sa Michael pohybuje, nevie predstaviť. Napriek tomu Michael nájde domov, keď sa stretne s Leigh. Celá jej rodina ho príjme ako milovaného syna a brata. Tento skutočný príbeh o rodine a Michaelovom vzostupe k pozícii futbalovej hviezdy vás očarí zmesou športu ale i dojemných emócií. Staňte sa svedkami pozoruhodnej cesty mladíka, ktorý bol vo výbere amerických univerzít v prvom kole posunutý do NFL a stal sa víťazom ešte skôr, než vôbec vstúpil na ihrisko. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (954)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Tak akademici za toto skončia v pekle a môžu tam hrať s mojou prvou sigálnou človeče. K.O. kvalitnej drámy ako takej (jediný sebeviac nádejný konflikt nedostane viac ako 10 minút kotúča a už sa končí happy slzou) ako aj príbehu samotného, ktorý by si nejaký ten bod zaslúžil. Nemôžem fandiť prežratej prvoplánovej dojnej krave, ktorá kol seba minuje plytkú symboliku pre dorast a vyžadujúcej si diváka Michaela (pasívneho bula), ktorého bude za ručičku ťahať alejou morálnych kresťanských kvalít. Od jednej pravde k druhej. Ano, Sandrina najlepšia rola v doterajšej filmovej kariére (veľmi tesne za Miss Congeniality). Vypelichané až beda, bez jediného náznaku kvality (čoby len technickej). 10% ()

charlosina 

všetky recenzie používateľa

Ani po dvou hodinách mi nedošlo, jestli koukám na životopisný filmek o jednom fotbalistovi, nebo na reklamní spot na ideální americkou rodinku jako vystřiženou ze zásilkového katalogu o ideálech (jež najdeš jen v zámoří), který vám doručí do vašich domovů s cukříkem a příjemnou (a podmanivou, of course!) můzičkou. // Věřím tomu, že tenhle "americký sen" se vyplnil, ale tahle forma zpracování mi přijde téměř neúnosná. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $29miliónovTržby USA $255,959,475Tržby Celosvetovo $309,208,309Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,247,964 //počet predaných kusov 608,877Tržby za predaj DVD v USA $123,103,493 //počet predaných kusov 8,356,817Americká omáčka bez citu, tak za toto dostala Sandra Bullock Oscara, sila, to ho potom mohla dostať aj za polovicu iných filmoch kde hrala, nie že by som ju nemal rád ako herečku ale akademici čo tropia je niekedy neskutočné. Príbeh sám o sebe nie je zlý ale jeho pasívne podanie John Lee Hancockom smeruje až k nudnej lacnej televíznej produkcii a nie k veľkému a prekvapivo komerčne úspešnému kino filmu. Postavy vôbec nedokážu vtiahnuť do deja, ich charakterová stavba je doslova plano podaná, emócie nehrozia a po filme ostane nechutne sucho v ústach po tom ako potenciál zahatá neschopná réžia, pre mňa veľké sklamanie. /40%/ (a tých 83% k 2.7.2010 je fakt moc, to takáto omáčka ešte môže niekoho zaujať?) ()

PinokKio 

všetky recenzie používateľa

U tohohle filmu jsem ani pořádně nevěděl, do čeho jdu. Oscarová Sandra Bullock a prý nějakej přerostlej černoušek. Budiž. Celé se mi to jevilo spíše jako pohádka pro bohaté paničky, které si můžou pořídit kde co. Ale naštěstí tu byl hlavně Michael (Quinton Aaron) a jeho dobře napsaná role .. tedy jeho skutečný životní příběh, což vymazalo onen pocit pohádkovosti a dopomohlo v mém hodnocení k hvězdičce navíc. Slabší čtyři. ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Sandra Bullock se po nepříliš blyštivé kariéře vrací zpět do první ligy a hlásí dokonce útok na Oskary. Naposledy se ukázala ve filmu, který spojuje sportovní stránku (odsunutou bohužel do pozadí) a příběh o nabídnutém americkém snu jedné z mnoha ztracených duší Ameriky. Spousta klišé a patosu, na zakázku vytvořenému pro americké publikum překvapivě funguje i mimo "zemi neomezených možností". Já byl spokojen, jen toho sportu mohlo být malinko více. Více na etparadise. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (25)

  • Počas prvého zápasu si môžeme na tabuli so skóre všimnúť označenie pre hostí "VISITOR", no o chvíľu už tam je "GUEST". (ShortyIC)
  • Michael Oher získal v sezóne 2012 Vince Lombardi Trophy (udeľovaný víťazovi NFL) s Baltimore Ravens. Tí ho v roku 2009 draftovali v 1. kole ako svoj 1. výber. Po získaní Super Bowlu sa upísal Tennessee Titans (takže za rodinou nenávidené Tennessee nakoniec predsa len hral, aj keď šlo o tím profesionálnej ligy). (marlon)

Súvisiace novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (viac)

Reklama

Reklama