Reklama

Reklama

Hesher je samotář. Nesnáší svět a lidi kolem. Má dlouhé mastné vlasy a amatérsky udělané tetování. Je podvyživený a hrozně moc kouří. Miluje oheň a vyhazování věcí do vzduchu. Žije v dodávce, dokud se ale nesetká s TJ. (Filmbox)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (133)

toi-toi 

všetky recenzie používateľa

Škoda toho... Hesher mal byť komédia. Susserovic dievča podala tému príliš vážne, akoby nevedeli čo s produkujúcou Natalie natočiť. Možno je však chyba vo mne, keď po trailery som čakal drsný a čierny humor. OK, ten tam je, ale so srdcervúcimi situáciami je, dľa mňa veľmi nevhodne rozmiestnený.. JGL je však výborný herec a mladý Devin mu prekvapujúcou stíha, takže film i tak skutočne zabaví i vytváraním súcitu a emócií. ()

Gumrice 

všetky recenzie používateľa

Méně známý, ale výborný film, který přesto, že je drama a děj byl smutný, tak mě bavil. Ale to bylo hlavně kvůli Hesherovi.. za tu scénu u bazénu bych Josephovi dala vyznamenání, dokonale mě pobavil a hlasitě rozesmál. Na konci jsou hodně stylový, originální a vulgární titulky - doporučuji sledovat až dokonce. ()

Reklama

ataman329 

všetky recenzie používateľa

mňa vtipná stránka veci bavila. joseph bol výborný, celok povýšil. áno, i natália, poor-geeky girl bola milá aj keď zápletka spojená s jej postavou pôsobila nelogicky. dramatická časť bola ťažko uveriteľná. ten chlapec sa neusmial a mohol sa, aspoň raz. do kamery. celý čas bolo vidieť, o čo metlákovi ide, čoho metaforou je jeho postava. v závere to bolo ale hlúpo podané a vysvetlené divákovi. záverečná "prechádzka" sa nehodila. to nebol trash metal, ale grindcore. celkový dojem na štyri, lebo päť je veľa a tri sú málo. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zvláštne poňatí film o existenciálnych problémoch, ktoré okrem smrti najbližšej osoby poukazujú na neustále hľadanie samého seba. Sledujeme obyčajnú podpriemernú rodinu, ktorá sa zmieta v ťažkostiach materiálneho sveta, odcudzenia a nepochopenia zo strany kohokoľvek. Ľudia majú svoje vlastné problémy, pripadajú si menejcenný a z ich životov sa vytratilo šťastie aj radosť. Do toho všetkého prichádza anarchista Hesher - ktorý svojím nemorálnym a neprimeraným správaním - kedy vracia, prdí, bije sa a podpaľuje - preberá apatických ľudí zo svojich každodenných životov. Hesher nie je sympaťák. Je to pripečený hulič, ktorý si nerobí hlavu z ničoho a z nikoho a ktorý podkopáva autoritu každého, kto to na neho s autoritou skúsi. Ale aj napriek tomu je on tou potrebnou zmenou pre ľudí, aby sa znova postavili po ťažkom páde a rozhodli sa kráčať v ústrety novým zajtrajškom. Do toho buší Metallica a Motorhead. Susser natočil naozaj špecifický snímok. Na nič sa nehrá a aj keď nejde do hĺbky v takej miere ako by som si to predstavoval a aj keď si to kazí dakedy zbytočnými scénami - retrospektíva s matkou(alebo to bol sen?) - hovorí o malých pravdách a smútkoch všedných ľudí, ktoré sa nás chtiac nechtiac dotýkajú. Nejedná sa o fantastický film, ale rozhodne stojí za zhliadnutie. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (6)

  • Inšpiráciou pre herca Josepha Gordona-Levitta pri stvárnení jeho postavy (Hesher) bol Cliff Burton - niekdajší basgitarista skupiny Metallica, ktorý zomrel pri havárii autobusu počas turné vo Švédsku v roku 1986. (tibenskym)
  • V úvodu filmu, kdy TJ (Devin Brochu) jede za odtahovkou na kole, má jednou sádru na levé ruce a jednou zase na druhé. (chleba24)
  • Do soundtracku byly zařazeny i písničky legendární americké metalové skupiny Metallica. Ta povolila použití svých skladeb proto, že jim postava Heshera (Joseph Gordon-Levitt) silně připomínala jejich zesnulého basáka Cliffa Burtona. (Dave63)

Reklama

Reklama